Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki sprzet MUSI miec monter?

42 Odpowiedzi, 39150 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
Wstecz 1 2

mateuszm

2009-05-16, 16:49:03
Nowy użytkownik
dominik jestes chyba umyslowo ograniczony. napisalem ze ZNAM narzedzia, chce wiedziec jakiej marki sa najlepsze. a wy dalej swoje..........
po kiego hu*a mam isc do hurtowni skoro jest forum ktore teoretycznie ma pomagac?
spie*dalam z tego forum, banda idiotow.....

monterod2002

2009-05-16, 17:01:15
Zaawansowany użytkownik
ŻEGNAM PA PA
POWODZENIA

idiota monterod2002
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

Fujitsu Szczecin

2009-05-16, 17:23:10
Top użytkownik
mateuszm napisał(a):awax ty niemoto przeciez napisalem w pierwszym i drugim poscie ze chce nazwy firm

"Prosze o konkretne nazwy i specyf"
"chce wiedziec co mi jest potrzebne, jakiej marki bo sie po prostu nie znam."

czytajcie ze zrozumieniem. napisalem ze instalowalem ale to byl sprzet w firmie ktorego nazw nawet nie pamietam. teraz instalue na wlasny rachunek. wy tez zaczynaliscie wiec po co te debilne posty??

byniom ustawe wsadz sobie wiesz gdzie. ciekawe czy wszystko co robisz jest podyktowane ustawa. liczy sie opinia doswiadczonego montera a nie ustawa.

no ale coz, jestescie wszyscy z jednej firmy, pewnie macie to forum i jak tu myslec o jakims obietywizmie. tacy z was profesjonalisci? to dlaczego uinstalujecie wylacznie fujitsu? marka nie jest zla ale w pewnych dziedzinach sa lepsze. kilka lat zakladacie to samo i wyskakuje ktorys ze wzmianka o dzieciakach. ciakawe ile ty miales lat jak zaczynales. byniom ty pewnie sam masz 20'scia pare zadajac ciagle to samo pytanie. po 1 poscie wydaje sie byc logiczne ze nie bede pracowal dla kogos.
Witam

Źle zacząłeś. Ty właśnie plujesz w swych postach na jedne z osób bardzo życzliwych. Korona z głowy Ci nie spadnie jak przeczytałbyś tą ustawę. W ogóle wszystkie tajemnice tego świata zapisane są w książkach. Mam prawo powiedzieć ,,dzieciaki'' bo mam prawie 40tke na karku i bagaż doświadczenia, może nie chłodniczego ale związanego z instalatorstwem. Awax dużo zrzędzi ale jest w jego słowach dużo prawdy, warto posłuchać.

To forum ma pomagać a nie wyręczać...
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

awax

2009-05-16, 17:45:06
Top użytkownik
Wydaje mi się,że nawet kłócić się można by było na pewnym poziomie.
Na marginesie mateuszm ch*uja piszemy przez "ch" to również łatwo odszukać w słowniku.
Nikt tu nikogo nie zamierzał obrażać jednak wyobraż Sobie,ze niektórzy zadali sobie trochę trudu i przeczytali inne Twoje posty.Zamiar zdobycia klientów jakością zarówno klimatyzatorów jak i montażu jakoś nie pasuje do braku wiedzy na temat wartości narzędzi serwisowych.Myślę ,że jest wielu producentów narzędzi przyzwoitych jakościowo i raczej umiejętność ich prawidłowego wykorzystania jest znacznie ważniejsza.
Ja zawsze chętnie pomogę bezinteresownie każdemu kto o to poprosi jednak przyzwoitość chyba wymaga aby wykazał minimum zaangażowania przeglądając chociażby oferty największych dystrybutorów.
Na stronie www.kcichik.pl przygotowywany jest m.in. "ranking" narzędzi serwisowych.
zapraszamy

cool-went

2009-05-16, 18:35:02
Użytkownik
Moim zdaniem takie osoby jak "mateuszm" powinny być blokowane ponieważ jego słownictwo i opinie o osobach które tworzą to forum obrażają wszystkich użytkowników.

byniom

2009-05-16, 19:39:59
Moderator
Może źle czytałem ale ja nic nie doczytałem o producentach tylko jakie narzędzia potrzebuje. Twoje słownicto świadczy o tobie więc zmień zawód i forum a wszyscy będą szcześliwi.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-05-17, 05:46:30 przez byniom.)

dominik486

2009-05-16, 20:37:28
Zaawansowany użytkownik
Podstępem przez niby pytanie o narzzędzia chciał wiedzieć wszystko co musi Wink
Bywa, jeżeli się mysli, że ludzie nam wszystko powiedza a my tylko zarobimy..

Pozdrawiam "umysłowo ograniczony" dominik486

Artic

2009-05-16, 21:05:45
Zaawansowany użytkownik
do admina proszę przejżeć ten cały wątek i zdecydować o jego ewentualnym usunięciu to tylko szkodzi forum.

PS: jesteśmy grupa fachowców z dużym doświadczeniem zawodowym możemy pomóc rozwiązywać problemy i doradzać w wyborze urzadzeń ale nie możemy szkolić innych ludzi i tworzyć w ten sposób sobie konkurencjii... kto mnie popiera niech napisze i niech wiecej takie wątki się niech nie pojawiają w stylu ,,,co musze miec do montażu,,
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles

byniom

2009-05-17, 05:47:45
Moderator
"co musze mieć do montażu" - klimatyzator i odpowiednią firmę Big Grin

monterod2002

2009-05-17, 05:57:50
Zaawansowany użytkownik
Artic napisał(a):do admina proszę przejżeć ten cały wątek i zdecydować o jego ewentualnym usunięciu to tylko szkodzi forum.

PS: jesteśmy grupa fachowców z dużym doświadczeniem zawodowym możemy pomóc rozwiązywać problemy i doradzać w wyborze urzadzeń ale nie możemy szkolić innych ludzi i tworzyć w ten sposób sobie konkurencjii... kto mnie popiera niech napisze i niech wiecej takie wątki się niech nie pojawiają w stylu ,,,co musze miec do montażu,,
jestem za .
pozdrowienia
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/

byniom

2009-05-17, 06:00:59
Moderator
Jestem na TAK Big Grin

dominik486

2009-05-17, 06:48:47
Zaawansowany użytkownik
Jestem na tak, chociaż w pewnych sprawach i tak jeszcze się uczę Smile Ale to pomaganie szkodzi tylko rynkowi.

Rześki LUFT

2009-05-17, 08:36:25
Użytkownik
Zdecydowanie na TAKSmile takie gadki kto jest chamem a kto nie nic tutaj nie wnosząTongue

Fujitsu Szczecin

2009-05-17, 08:41:23
Top użytkownik
Witam

Powiem Wam tak, kiedyś do mojego sąsiada przyszła dziewczyna z dzieckiem na rękach i poprosiła o pieniądze na jedzenie. Po paru dniach ta sama babka znowu przyszła do sąsiada i poprosiła o pieniądze. Sąsiad mówi grzecznie ,,Niech pani posłucha, skąd ja ma wziąć pieniądze żeby pani dawać co parę dni? Kobieta mu na to ,,Weź się ku...wa do roboty'' i poszła.

Myślę że do tej sytuacji na forum przyczyniły się również trochę moje posty, w dobrej wierze rozdające na tacy tajemnice branżowe. Robiłem to trochę na przekór, ponieważ uważam że trzeba pomagać początkującym w każdej dziedzinie. Świadomość montera więcej zdziała niż dołowanie go. Jak będzie więcej wiedział, to mniej spitoli.

Jeżeli ktoś ma chęci się nauczyć, powinien trochę dać też z siebie.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?

Piotr

2009-05-17, 08:44:29
Użytkownik
Witam:

Po co odpisywać na jałowe tematy.Wystarczy przejrzeć wcześniejsze posty większość tematów już było.

Ale jeśli komuś się nie chce.

później przychodzi do klienta i zgrywa ważniaka jaki to ja nie jestem dobry szpec !

awax

2009-05-17, 09:02:57
Top użytkownik
Jestem jak najbardziej za tym aby pomagać sobie nawzajem.Nie mam nic przeciwko temu aby również pomóc Kolegom rozpoczynającym samodzielną działalność .
Między innymi temu ma służyć Krajowe Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji
,w którego zorganizowanie tak bardzo się zaangażowałem i którym mam zaszczyt kierować.
Uważam jednak,że szczegółowe techniczne porady muszą trafiać jedynie do osób co do których mamy pewność,że są jednymi z nas.
Bardzo często na tym forum pytania zadawane są przez użytkowników tego sprzętu podających się za serwisantów i o ile w kwestii prawidłowej obsługi urządzeń powinni uzyskiwać pomoc ,to porady "specjalistyczne" działają jedynie na naszą niekorzyść.
Nasi Klienci w ten sposób "kontrolują" nas co do sposobu wykonywania zleceń i o zgrozo często porównują ceny za konkretne czynności serwisowe i instalacyjne.

Z tego też powodu wszelkie szczegółowe porady specjalistyczne mogę udzielać jedynie dla zarejestrowanych osób na forum na stronie www.kcichik.pl i liczę na to,że pozostali członkowie Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji również tak uczynią.

Myślę ,że tematów na ogólnodostępne forum również nie zabraknie.

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich i życzę miłej niedzieli

dominik486

2009-05-17, 09:09:07
Zaawansowany użytkownik
Może poprostu trzeba niektóre głupie posty przemilczeć, nie odpowiadając nic bo i tak pożniej będzie na nas.
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa