Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klima vw golf IV

5 Odpowiedzi, 5822 Wyświetleń

piksel

2009-04-22, 17:39:36
Nowy użytkownik
witam mam pytanko mam golfaIV 99rok 1.6 benzynka jak często powinienem robic przeglad klimy i ja dobijac i jeszcze jedna prosba jakby ktoś miał link żeby pobrac darmową instrukcje obsługi takiego golfa z góry dziękuje i pozdrawiam
  • Odpowiedz

max

2009-04-23, 06:15:14
Użytkownik
Dlaczego wszyscy myślą że klimę się "dobija"

Nie spotkałem jednolitych informacji o terminie obsługi klimatyzacji. Niektórzy robią to co rok, serwisy autoryzowane zalecają co 3 do 5 lat (wymiana oleju, czynnika chłodniczego, kontrola wydajności, kontrola poprawności funkcjonowania całego układu). Natomiast odgrzybianie i wymiana filtra pyłkowego to z reguły nie rzadziej niż 1 raz w roku (lepiej zapobiegać niż leczyć).
  • Odpowiedz

piksel

2009-05-17, 16:35:41
Nowy użytkownik
Witam mam pytanko umówiłem się w warsztacie specjalizującej się klimą na dezynfekcję zaproponowano mi pianową,myślałem o ozonowej co sądzicie o odgrzybianiu pianą a może ktoś już miał taką metodą robione Pozdrawiam
  • Odpowiedz

k_piachu

2009-05-18, 17:16:40
Nowy użytkownik
Osobiscie stosuje i polecam ozon, wg mnie pianki dzialaja krotkotrwale i sa mniej skuteczne od ozonu!! Od 2 lat robie klienta ozonowanie i nie mialem jeszcze problemu ani reklamacji, ze po dwoch tygodniach zaczelo znowu "smierdziec"!!
Ja proponuje ozon!!!
  • Odpowiedz

dizzy

2009-05-23, 16:39:00
Nowy użytkownik
Tak jak kolega max napisał, lepiej zapobiegać niż leczyć, jestem również tego samego zdania. Dodam że warto też w zimie puścić klime raz na dwa tygodnie. I nie chodzi tu o to by ochłodzić wnętrze, bo możesz sobie puścić ogrzewanie, tylko: RAZ - że szybko odparują Ci szyby, a DWA - dobrze by sprężarka troszke pochodziła i sie przesmarowała.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa