Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

golf 5 dziwny przypadek

8 Odpowiedzi, 10906 Wyświetleń

kubaska

2009-06-05, 00:41:09
Nowy użytkownik
Witam mam ciekawy problem w golfie 5 2004 rok 2.0 tdi nie można wyłączyc klimatyzacji nawet po wypięciu wtyczki ze sprężarki
ona nadal pracuje byłem więc pewien że to zawór regulacyjny niestety po wymianie to samo,zawór oczywiscie nowy magia?
diagnostyka pokazuje że wszysztko ok żadnych błędów parametry dobre w momencie wyłączenia klimy prąd płynący przez zawór 0,0 A
w momencie włączenia od 0,1A do 0,6A czyli prawidłowo może ktoś miał podobny przypadek?.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-05, 00:41:55 przez kubaska.)
  • Odpowiedz

gajdek419

2009-06-05, 05:40:55
Zaawansowany użytkownik
Jest kilka opcji do sprawdzenia:
1. Skad miałes nowy zawór, czy napewno był sprawny?? Być może nie zamyka przepływu i sprezarka pracuje caly czas z pełna wydajnością. Niestety uszkodzony elektrozawór czy ty w sprezarkach zexel, sanden czy denso nie należy do rzadkości. Nowe elektrozawory oferowane do spzredaży często po prostu nie działają mechanicznie, pomimo, że elektrycznie są sprawne.
2. Druga sprawa to odpowiednie o-ringi na tym elektrozaworze, czy napewno zapewniają szczelność w gnieździe spręzarki.
3. Wewnętrzna nieszczelność w spręzarce (pomiedzy komorą korbową a ssaniem)
Jaka to sprezarka???
  • Odpowiedz

kubaska

2009-06-05, 08:25:52
Nowy użytkownik
zawór nowy z dużej firmy z Warszawy nie będe im robił reklamy sprężarka to 1KO 820 803L zexel też myślałem o 3 możiwosci.
  • Odpowiedz

mt

2009-06-07, 13:59:08
Użytkownik
Jakie ciśnienia podczas pracy?
  • Odpowiedz

kubaska

2009-06-09, 10:47:15
Nowy użytkownik
cicnienie podczas pracy prawidłowe 2 i 14 po wyłączeniu dosc szybko rosnie po stronie wysokiego do 25 ponieważ nie pracują wentylatory.
  • Odpowiedz

matwik1

2009-06-10, 06:21:14
Nowy użytkownik
witam kubaska nie bardzo ci pomogę w twoim problemie ale mam prożbę ,czy mógł byś mi przesłać na maila dane tej firmy gdzie można kupić te elektro zawory regulacji ciśnienia z góry dzięki
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-06-10, 14:28:09
Moderator
sprezarka jest ze zmienna wydajnoscia i moze talez z tłokami jest w pozycji wychylonej(cos sie zacieło) i dlatego klima ciagle działa
wałek tej sprezarki pracuje cały czas
rozbiez kompresor to najlepsza metoda sprawdzenia
  • Odpowiedz

kubaska

2009-06-10, 22:04:53
Nowy użytkownik
ok tak zrobię Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa