Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

PYTANKO

18 Odpowiedzi, 20594 Wyświetleń

250699

2009-06-10, 23:32:51
Nowy użytkownik
KOLEDZY CO MOŻECIE POWIEDZIEC O KLIMATYZATORACH AQUA-AIR.

Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-11, 06:15:26
Użytkownik
klimatyzator z najniższej półki - jak wszystkie w tej cenie ;-))
  • Odpowiedz

awax

2009-06-11, 07:06:35
Top użytkownik
Witam
Biorąc pod uwagę,że 250699 dzisiaj do nas dołączył wysoce prawdopodobne jest,że to Ktoś kto zamierza kupic klimatyzator i otrzymał ofertę takiego właśnie.
Cool-went ,nie ma to jak etyka zawodowa.Przy okazji,nie wszystkie Daikiny np są produkowane w Europie:Smile)
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-11, 09:32:49
Użytkownik
Nie bardzo wiem o co chodzi z tą etyką - napisałem swoje zdanie o klimatyzatorze za 600-800 pln
  • Odpowiedz

awax

2009-06-11, 10:35:45
Top użytkownik
cool-went napisał(a):Nie bardzo wiem o co chodzi z tą etyką - napisałem swoje zdanie o klimatyzatorze za 600-800 pln
Napisz jeszcze jakie Ty montujesz,a ja wkleję tu ceny po jakich kupuje instalator.Twoi klienci będą wtedy pewni,że montaż to 400 do 500 i tyle Tobie zapłacą.
Nie dziwi mnie,że nie bardzo Wiesz co to etyka po tym co teraz napisałeś.
Poszukaj w Google wpisując "etyka "
  • Odpowiedz

250699

2009-06-11, 10:38:40
Nowy użytkownik
awax napisał(a):Witam
Biorąc pod uwagę,że 250699 dzisiaj do nas dołączył wysoce prawdopodobne jest,że to Ktoś kto zamierza kupic klimatyzator i otrzymał ofertę takiego właśnie.
Cool-went ,nie ma to jak etyka zawodowa.Przy okazji,nie wszystkie Daikiny np są produkowane w Europie:Smile)
CZEŚCIOWO KOLEGO MASZ RACJE , DOPIERO DO WAS DOŁĄCZYŁEM ALE FORUM OPSERWUJE DO PONAD 2 LAT. A CO DO KLIMY , TO DOSTAŁEM OFERTE NA TE KLIMY, A PRAWDE MÓWIĄC NIGDY ICH NA OCZY NIE WIDZIAŁEM . DLATEGO PROSZE O OPINIE .

PS.
WIDZE ZE KAŻDA OKAZJA DOBRA DO ,,WYMIANY,, ZDAN .

POZDRAWIAM ADI.
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-11, 10:44:36
Użytkownik
to jest cena za jaką można kupić taki klimatyzator w detalu
  • Odpowiedz

awax

2009-06-11, 10:46:27
Top użytkownik
Po prostu jest wiele urządzeń określonej klasy i krytyczne uwago konkretnej marki winny byc poparte faktami.Można napisac co się w nich psuje,jakie parametry są złe itp.
Również publiczne podawanie ceny jaką płaci instalator nie jest w porządku.Trudno Klientowi tak uświadomionemu tłumaczy potem za co uzyskało się rabat np.gwarancja itd.
Gwoli wyjaśnienia nie montowaliśmy nigdy akurat tej marki i nie jest to "osobista uwaga"
  • Odpowiedz

awax

2009-06-11, 10:48:23
Top użytkownik
cool-went napisał(a):to jest cena za jaką można kupić taki klimatyzator w detalu
Proszę podaj gdzie w detalu kupisz za 600 zł. oczywiście jak detal to pełna gwarancja zgodnie z prawem.:Smile)
  • Odpowiedz

cool-went

2009-06-11, 10:51:30
Użytkownik
oczywiście że nie jest pełna gwarancja (pewnie wcale nie ma gwarancji) ale klient idzie do marketu płaci te parę stów i myśli że ma klimatyzacje - a wyraziłem swoją opinię o klimatyzatorach w najniższych cenach a nie tylko tej marki - ponieważ jej nie montowałem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-11, 10:58:43 przez cool-went.)
  • Odpowiedz

awax

2009-06-11, 11:03:06
Top użytkownik
Chodzi oczywiście m.in. o takie które trzeba młotkiem by ruszyły?
Miłego Dnia :Smile)
  • Odpowiedz

tomas

2009-06-16, 20:21:33
Nowy użytkownik
Witam. Jeśli masz na mysli urządzenia AUX to nie są takie złe jak o nich mówią. Jeżeli składam klijentowi oferte to zawiera ona 3 warianty. Sprzęt drogi i dobry z 5 letnią gwarancją sprzęt średniej klasy i właśnie AUX. Byłem sceptycznie nastawiony do tej firmy ale po 2 montażach zmieniłem zdanie. Urządzenia są nieżle wykonane i całkiem fajnie pracują. Wiadomo że nie jest to DAIKIN czy FUJITSU ale za te pieniądze myslę że warto.
Zmieniły się czasy i wyznacznikiem jest niska cena.
Podam Ci przykład: nie tak dawno startowałem do klijenta z ofertą na urządzenie 7 kW do sklepu. Zrobiłem wycene na FUIJITSU i na AUX oraz jeszcze jednej firmie.
Różnica była ogromna ok. 2,5 tyś . Mimo moich wywodów na temat sprawności energetycznej , bez awaryjności i 5 letniej gwarancji klijent wybrał AUX.
Skwitował mnie tym że woli jechać z żona na wczasy niż inwestować w klime do sklepu.
Wiadomo wszyscy lubimy montować sprzęt markowy ale mamy nie ciekawe czasy i lepiej mieć w ofercie jakiegoś tarktorka z niskiej półki bo w innym przypadku pojawi się pan z reklamówką i założy chinczyka z castoramy za 400zł.
  • Odpowiedz

awax

2009-06-16, 21:04:02
Top użytkownik
tomas napisał(a):Witam. Jeśli masz na mysli urządzenia AUX to nie są takie złe jak o nich mówią. Jeżeli składam klijentowi oferte to zawiera ona 3 warianty. Sprzęt drogi i dobry z 5 letnią gwarancją sprzęt średniej klasy i właśnie AUX. Byłem sceptycznie nastawiony do tej firmy ale po 2 montażach zmieniłem zdanie. Urządzenia są nieżle wykonane i całkiem fajnie pracują. Wiadomo że nie jest to DAIKIN czy FUJITSU ale za te pieniądze myslę że warto.
Zmieniły się czasy i wyznacznikiem jest niska cena.
Podam Ci przykład: nie tak dawno startowałem do klijenta z ofertą na urządzenie 7 kW do sklepu. Zrobiłem wycene na FUIJITSU i na AUX oraz jeszcze jednej firmie.
Różnica była ogromna ok. 2,5 tyś . Mimo moich wywodów na temat sprawności energetycznej , bez awaryjności i 5 letniej gwarancji klijent wybrał AUX.
Skwitował mnie tym że woli jechać z żona na wczasy niż inwestować w klime do sklepu.
Wiadomo wszyscy lubimy montować sprzęt markowy ale mamy nie ciekawe czasy i lepiej mieć w ofercie jakiegoś tarktorka z niskiej półki bo w innym przypadku pojawi się pan z reklamówką i założy chinczyka z castoramy za 400zł.
Zgadzam się z Tobą co do oceny klimatyzatorów AUX jednak problem polega na tym,że nie Masz żadnej pewności czy będziesz w stanie zapewnic obsługę serwisową.
Importer AUX a w bieżącym roku wstrzymał CAŁKOWICIE zakupy tych klimatyzatorów i praktycznie realizuje wyprzedaż.Nie wiadomo czy wznowi import,osobiście uważam to za małoprawdopodobne i w przypadku np.konieczności naprawy lub wymiany jednostki(miałem jeden taki przypadek) zostaniesz na lodzie.
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-06-17, 06:21:25
Użytkownik
Jeśli firma znika szukasz takiej samej jednostki ale innej firmy.... ja tez nie raz tak miałem ale zawsze sie znalazła taka sama klima ale z innym znaczkiemSmile coś jak sinclair i gree, fujitsu i fuji, było jeszcze nagano, IDI, LAMDA....
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-06-17, 06:26:15
Moderator
Witam. Z tego co wiem to AUX nic nie zamawia tylko wyprzedaje magazyn a zostało im dokładnie 28 tirów klimatyzatorów na magazynie Smile. Pzdr
  • Odpowiedz

awax

2009-06-17, 06:44:27
Top użytkownik
klimaG-ce napisał(a):Jeśli firma znika szukasz takiej samej jednostki ale innej firmy.... ja tez nie raz tak miałem ale zawsze sie znalazła taka sama klima ale z innym znaczkiemSmile coś jak sinclair i gree, fujitsu i fuji, było jeszcze nagano, IDI, LAMDA....
Oczywiście,tyle,że naprawa gwarancyjna obciąża Twoja kieszeń.Poza tym akurat do AUX a nie dobierzesz takiej samej jednostki i musisz zmieniać zarówno wewnętrzna jak i zewnętrzna.Reasumujac atrakcyjna cena moze kiedyś wyjść bokiem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-17, 06:47:51 przez awax.)
  • Odpowiedz

awax

2009-06-17, 06:46:00
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Witam. Z tego co wiem to AUX nic nie zamawia tylko wyprzedaje magazyn a zostało im dokładnie 28 tirów klimatyzatorów na magazynie Smile. Pzdr
To,że w tym roku nie sprowadza ani jednej sztuki jest oficjalną informacją Zarządu Klimastar-importera AUX
  • Odpowiedz

robert56

2009-06-18, 07:41:15
Nowy użytkownik
Niestety nie moge nic powiedziec,ale jakis czas temu kupowałem klimatyzator na czesciagd.pl i jestem zadowolony. Moze maja tez tej firmy,sprawdz.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa