Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Koonfiguracja Modułu SMM

10 Odpowiedzi, 8497 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Elektryk75

2009-06-11, 17:58:16
Nowy użytkownik
Witam,

Mam w pracy chiller Trane ze sterownikiem SMM.
Serwis z którego korzystam nie bardzo moze sobie poradzić z konfiguracja sterownika. Zaczeło się od awarii sterownika, po wymianie zaczeły sie problemy z odczytem temperatury wody na wylocie wymiennika. Przy temperaturze około 15,5st. C odczyt na sterowniku pokrywa się z rzeczywistą temp wody (mierzona przez 2 niezalezne termometry) kiedy temperatura wody spada do około 3 stopni sterownik pokazuje około 12 stopni. Serwisant podejrzewa ze sterownik ma zaprogramowany inny typ czujnika ale nie moze tego zmienic bo te ustawienia nie sa opisane w instrukcji w której sa poziomy menu od A do E.
Czy ktoś moze pomóc? Może ktoś moze podać jak zmienic typ czujnika, moze ktoś ma instrukcje to pozostałych poziomów?
Pozdrawiam
K.S.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-11, 19:03:01 przez Elektryk75.)

byniom

2009-06-11, 18:36:22
Moderator
Odezwij się na GG 560479 to coś pomyslimy
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać

Elektryk75

2009-06-11, 19:15:58
Nowy użytkownik
Problem nadal aktualny.

wogotto

2009-06-11, 20:21:05
Użytkownik
Czy napewno jestes pewny ze czyta sterownik temperatue na wylocie wymiennika czy moze plyta jest zle skonfigurowana co do wyjsc pomiarowych.A woda o 3 stopniach to raczej problem spory a kalibracja czujnika jest w programie na 100 procent poniewaz nawet dlugosc przewody jest zalezna co do wskazan.Podaj model urzadzenia i typ sterownika cos sie znajdzie

Elektryk75

2009-06-11, 20:31:15
Nowy użytkownik
Pewien nie jestem. Ale czujniki sa wpiete na wylocie wymiennika. Nie pamietam dokładnie typu ale jest to chiller z 4 sprężarkami, 4 wentylatory na obudowie pisze 3-D Scrol całośc jakieś 2x2 metra wysoki na 1,5 metra. Wydaje mi się że początek typu zaczyna sie na ECGAL...

wogotto

2009-06-11, 20:48:44
Użytkownik
Ja prosze o model urzadzenia a odczytasz to z tabliczki znamionowej i model sterownika z nalepki na sterowniku lub numerow wydrukowanych

Elektryk75

2009-06-11, 21:15:20
Nowy użytkownik
Nie mam tych danych przy sobie.

popeye

2009-06-12, 08:04:10
Użytkownik
Witam.Mam pytanie jaki był koszt wymiany sterownika SMM? Co do odczytu temperatury to radze sprawdzic poprawnosc podlaczenia do sterownika ,czasami wazne tez jest ekranowanie przewodu .Z ciekawoscia oczekuje na rozwiazanie problemu Smile Pozdrawiam

Elektryk75

2009-06-12, 12:57:29
Nowy użytkownik
Szczerze mówiac ceny jeszcze nie znam, ale to nie była wymiana na nowy, tylko używany wczesniej w innym chilerze.

Pozdrawiam

wogotto

2009-06-14, 18:56:07
Użytkownik
Witam instrukcja uzytkowania sterownika to bardzo przydatna rzecz ale sterownik moana podpiac do roznych urzadzen podaj model urzadzenia i rok produkcji jak jest taka mozliwosc moze cos podpowiem

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa