Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Bora 1.9TDI WIELKI problem z climatronikiem

4 Odpowiedzi, 4253 Wyświetleń

kivlow

2009-06-17, 07:53:04
Nowy użytkownik
Witam
Mam problem z moim autkiem (110KM TDI) Bora.
Ok 2tyg. temu wszystko się zaczęło. Przychodzę z ranka i odpalam autko wszystko jest ok. Włączam klimę (climatronic) i zaczyna się dziać - obroty silnika zaczynają oscylować spadają i rosną od ok 800 do 950. i tak przez ok 1 minutę a klima dalej się nie włącza. No i teraz najlepsze jak autko wyłączę i włączę ponownie to już nic się z klimą nie dzieje ani oscylowania ani zimna . Dopiero jak autko postoi i prąd się całkowicie odłączy(tak że już bez kluczyka radio nie gra (ok 3-5 min po wyjęciu kluczyka)) to po odpaleniu znowu oscylowanie obrotów gdy włączam klimę.

Autko sprawdziłem VAG-iem i zero błędów - nie mam pojęcia co z tym fantem począć.
Byłem w kilku warsztatach i w większości chcieli ode mnie od razu ok 200-300zł i zobaczymy co się okaże jak zaczną grzebać.

Z góry dzięki za info.
  • Odpowiedz

kivlow

2009-06-19, 05:53:27
Nowy użytkownik
Żadem specjalista nie ma chociaż cienia podejrzeń ?? Proszę o pomoc bo nie chcę płacić w warsztacie gdzie będą wymieniać wszystko po kolei za moje pieniądze !!

HELP Sad
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-06-19, 15:06:09
Top użytkownik
Nic nie ma za darmo
  • Odpowiedz

kivlow

2009-06-19, 18:28:38
Nowy użytkownik
no aż taki to nie jestem żeby się pytać od razu ile - ale jak człowiek jeździ po servisach i żaden nie powie dokładnie to jest zepsute i tyle to będzie kosztować to człowiek się irytuje - bo za h..j nie będę płacić - co mi da że zaczną wszystko powoli mi wymieniać jak ja potrzebuję tylko to co się zepsuło - ale pytanie dalej jest CO TO JEST !!

Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa