Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

komunikacja między jednostkami w MULTI SAMSUNGA...

8 Odpowiedzi, 5845 Wyświetleń

Rześki LUFT

2009-06-29, 21:12:27
Użytkownik
jak w temacie... nie wie ktoś ile samsung musi mieć żył i jaki przekrój?? bo mam instalacje przygotowaną pod LG(4x0,75) i teraz mi wyskakują z samsungiem:/

swoja drogą samsung to nie normalna firma! w katalogu nie podaja nawet jakie przewody są potrzebne ale "pojemność skokowa tłoka" sprężarki to jest jak by komuś to do szczęścia było potrzebne:[
  • Odpowiedz

AS

2009-06-29, 21:50:46
Zaawansowany użytkownik
Może, Kolego należy poszukać w internecie http://downloadcenter.samsung.com/conten...NGLISH.pdf
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-06-29, 21:59:48
Użytkownik
Te forum to nie internet??Smilew internecie sie szuka rożnymi sposobamiWink nie no wiem ale jak ktos to montuje to wie bez szukania i na takiego gościa liczyłemSmile dzieki i pozdrawiamSmile
  • Odpowiedz

AS

2009-06-30, 11:20:53
Zaawansowany użytkownik
klimaG-ce napisał(a):nie no wiem ale jak ktos to montuje to wie bez szukania
No właśnie nie montuję
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-06-30, 20:11:32
Moderator
Witam. Jak dla mnie to mała średnica kabla sterującego. 4x1.5mm2 to średnica minimalna dla sterowania a zasilanie to 3x2.5mm2 i więcej w zależności od okoliczności i spadków napięcia. Pzdr
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-07-01, 12:21:26
Użytkownik
To nie ja przygotowałem instalacje... ja tylko przejmuje montaż bo z poprzedniej firmy klient co najmniej niezadowolony jestSmile Przekrój 0,75 jest bo tak jest w katalogu ale czemu za mało?? na wentylator jednostki wew za mało?? nie wydaje mi się chociaż przyznam ze sam nie stosuje przekrojów poniżej 1,5mmWink
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-07-01, 16:07:25
Moderator
Pewnych standardów się nie oszuka Smile a jak damy 1.5 mm2 to na pewno będziemy spać spokojnie Smile. Pzdr
  • Odpowiedz

Rześki LUFT

2009-07-02, 04:47:12
Użytkownik
Też lubie spać spokojnie ale nie będę w nowo wybudowanym domu kuł około 15m instalacji żeby wymienić kabelekWink inwestor by mnie nie polubiłTongue Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa