Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dozownik oleju

11 Odpowiedzi, 10825 Wyświetleń

rabix

2009-07-04, 06:20:19
Użytkownik
Jak korzystać z tego urządzenia: http://chlodnictwo.istore.pl/pl,product,...ju,uv.html
  • Odpowiedz

zielak1979

2009-07-05, 07:18:16
Nowy użytkownik
Podpinasz się tym pod ssanie a tłokiem cięgniesz próżnię i wciąga Tobie płyn.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-07-05, 10:59:55
Top użytkownik
Zielak1979 a mgdzie tu masz tłok.To jest urządzenie do wprowadzanie do układu np kontrastu,oleju sprężarkowego itp a nie do wyciagania
  • Odpowiedz

zielak1979

2009-07-05, 11:57:22
Nowy użytkownik
Chodziło mi o stronę tłoczną.
Jeżeli ciągniesz próżnię po stronie sania i tłoczenia to wtedy to urządzenie podpinasz pod stronę ssącą a stroną tłoczną ciągniesz próżniei ładnie wciągnie płyn.
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-07-05, 21:14:14
Zaawansowany użytkownik
zielak1979 napisał(a):Chodziło mi o stronę tłoczną.
Jeżeli ciągniesz próżnię po stronie sania i tłoczenia to wtedy to urządzenie podpinasz pod stronę ssącą a stroną tłoczną ciągniesz próżniei ładnie wciągnie płyn.
a jak masz w układzie freon a zapomniałeś dodać oleju Big Grin Big Grin
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

zielak1979

2009-07-06, 07:17:37
Nowy użytkownik
Wydaje mi się że o takich sprawach jak dodanie oleju nie powinno się zapominać Smile
  • Odpowiedz

rabix

2009-07-06, 07:40:44
Użytkownik
Czy za pomocą tego urządzenia można dodać barwnik lub olej do układu pod ciśnieniem?
  • Odpowiedz

mn27

2009-07-06, 10:05:56
Zaawansowany użytkownik
pewnie ze mozesz ja sie identycznym posługuje
tylko nie wiem jak ten dozownik ma sie do automatu bo automat sam w sobie ma dozownik
  • Odpowiedz

rabix

2009-07-06, 10:11:39
Użytkownik
Ja się automatem nie posługuję. Korzystam z manometrów pompy próżni stacji odzysku itp.
  • Odpowiedz

zuku

2009-07-06, 19:51:02
Użytkownik
Podpinasz się strona zaworu dozownika pod stronę ssącą ukł.(zawór dozownika zamknięty) a górna cześć pod niebieski wąż manometrów. Żółty waz pod butle, butla zaworem w gore tak aby wbić olej gazem, wlewasz olej do pojemnika i zakręcasz go, odkręcasz zawór niebieski przy manometrach luzujesz nakrętkę węża przy butli dozownik pionowo zaworem w dol, otwierasz delikatnie zawór w dozowniku tak aby gaz z ukł. delikatnie uciekał przez poluzowanego węża przy butli po paru sekundach dokręcasz węża przy butli i zamykasz zaworek przy dozowniku i tak masz usunięte w pewnym stopniu powietrze w dozowniku wężach manometrach. Uruchamiasz ukł. odkręcasz zawór w butli i delikatnie otwierasz zawór w dozowniku na ok 2 sekundy. Jak wlewasz większą ilość oleju zrób to paroma "krótkimi strzałami". Jeśli dozownik jest z wziernikiem to dużo bezpieczniejsze jest dozowanie
Ja tak robię i jeszcze nie udało mi się nic zepsuć
  • Odpowiedz

rabix

2009-07-07, 10:13:16
Użytkownik
Dzięki zuku za szczegółowy opis procedury Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa