Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Renault Safrane 1996 r

10 Odpowiedzi, 11830 Wyświetleń

Tadeusz4321

2009-07-10, 15:24:35
Top użytkownik
W autku klima wlącza się jak trzeba.Ciścienia 2,2 i 18 .
Po ok 10 min niestety sprzęgło spręzrki juz się nie włącza a na pulpicie miga kontrolka klimy AC.
Po wyłączeniu silnika i klimatyzacji i ponownym włączeniu znowu rusza jak trzeba i po chwili znowu sprężarka nie włącza się.Co może być?
  • Odpowiedz

max

2009-07-10, 16:37:05
Użytkownik
Tadeusz4321 napisał(a):W autku klima wlącza się jak trzeba.Ciścienia 2,2 i 18 .
Jak dla mnie to nie jest jak trzeba. Wysokie ciśnienie powinno być niższe. Sprawdź działanie wentylatorów i czystość skraplacza. Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-07-10, 16:44:25
Top użytkownik
Podałem max ciśnienie HP .Po właczeniu sie wentylatora wyłacza sie sprzęgło sprężarki i siśnienie spada do ok 10 bar ,ponownie włącza sie sprężarka i tak ok 15 min a następnie już po któryms z kolei wyłączeniu sie spręzarki nie zaskakuje.
  • Odpowiedz

max

2009-07-10, 16:58:58
Użytkownik
Podejrzewam że wentylator powinien być 2 biegowy i działa Ci tylko ten tryb odpowiedzialny za ratowanie sytuacji z opresji. Po paru takich ratowaniach włącza się jakiś error w climatronicu i dziękuję nie będę działać Smile Nie pamiętam nic o safrane. Trzeba obejrzeć jakiś schemat i przeanalizować. Może radek coś powie Smile
  • Odpowiedz

matwik1

2009-07-10, 16:59:55
Nowy użytkownik
JAK NA MOJĄ WIEDZE COŚ ROZŁĄCZA UKŁAD I KOMPUTER ŁAPIE BŁĄD KASUJE SIĘ DOPIERO PO WYŁĄCZENIU STACYJKI
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-07-10, 17:07:33
Top użytkownik
Tak może być,bo samo wyłączenie i włączenie klimy nic nie daje.Dopiero po wyłączeniu stacyjki i ponowne odpalenie auta powoduje reset błędu ale tylko na chwilę.Tylo pytanie-gdzie szukać tego cosia -nie mam schematu safrane
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-10, 20:04:49
Moderator
radek powie tak
wiecej danych tej reginy jakis rok produkcji,poj. silnika, diesel czy benzyna manual czy klimatronik itp
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-07-10, 20:08:20
Top użytkownik
Rok 96,1.9,klimatronik
  • Odpowiedz

radekklimat

2009-07-10, 20:12:29
Moderator
powinny byc dwa wiatraki sterowane cisnieniem czreropinowym presostatem
w momencie właczenia klimy powinien chodzic jeden a potem drugi a jak jest u ciebie
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2009-07-10, 20:21:59
Top użytkownik
Odpowiem jutro, jak klient przyjedzie,bo jest chyba tylko jeden wiatrak........Nie jestem pewny.Wiem,że włączał sie wentylator gdy HP dochodziło do 18 bar.Wyłączał sie przy ok 10 bar (wtedy uruchamiała sie sprężarka )Ciśnienie rosło do 18 i tak cyklicznie, az po ok 15 min po rozłączeniu sprzęgła na sprężarce juz brak działania sprężarki
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa