Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Porażka-próżnia

7 Odpowiedzi, 7854 Wyświetleń

mt

2009-07-10, 20:16:01
Użytkownik
Panowie poległem, potrzebuje pomocy nie mogę zrobić próżni układ uszczelniłem stoi 2 godziny pod azotem 15 i nic nie ubywa a gdy robie próżnie nie schodzi tak jak trzeba do-1 tylko około -0.7 na lp i zaraz po wyłączeniu pompy wraca do zera.Miał może ktoś taki przypadek bo ja miałem dziś ciężki dzień i może już nie łapie, na cztery auta trzy ciężkie przypadki dwa rozwiązane a ten został, myślę że może osuszacz zapchany ale czy byłby taki objaw, ewentualnie może jakiś przewód gumowy rozwarstwiony wewnątrz i podczas próżni blokuje przepływ, sprawdzałem pod ciśnieniem przepływ z lp na hp jest OK.
Auto to ford Mondeo 1.8 td manual rok 99
  • Odpowiedz

mt

2009-07-11, 05:33:16
Użytkownik
Tylko dlaczego nie można zrobić próżni, skoro tak słabo ją robi a po wyłączeniu pompy natychmiast podchodzi do zera to by musiała być wielka nieszczelność a tu 15 bar azotu i nic.
  • Odpowiedz

matwik1

2009-07-11, 07:27:43
Nowy użytkownik
wydaje mi sie że problem leży nie w szczelności układu tylko mamy tu problem z portami serwisowymi czy nie są skorodowane, zaśniedziałe lub coś w tym stylu .Jak robisz ciśnienie azotem to uszczelki w złączkach ciśnienie dopchnie do portów a jak wacu to zaciąga powietrze przez złączki.
  • Odpowiedz

łysy45

2009-07-11, 15:30:56
Użytkownik
a uszczelnienie wału sprężarki może pod ciśnieniem trzyma a wakum nie
  • Odpowiedz

piros

2009-07-11, 19:31:19
Nowy użytkownik
mt ,jeśli wiesz jak działa dławica sprężarki,oraz jak ją sprawdzic,to sam sobie odpowiesz dlaczego układ nie trzyma ciśnienia na czynniku.
  • Odpowiedz

mt

2009-07-12, 09:15:08
Użytkownik
Też tak sądze że to sprężarka, po kilku testach wszystko na nią wskazuje, postaram się ją podmienić w tym tygodniu.

Do Piros układ trzyma pod ciśnieniem.
  • Odpowiedz

piros

2009-07-12, 10:37:39
Nowy użytkownik
mt napisał(a):Też tak sądze że to sprężarka, po kilku testach wszystko na nią wskazuje, postaram się ją podmienić w tym tygodniu.

Do Piros układ trzyma pod ciśnieniem.
Układ trzyma pod ciśnieniem,ale jakim?
Przy wysokim ma prawo trzymac.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa