Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jeśli macie problem z mitsubishi heavy industries chętnie pomogę

17 Odpowiedzi, 23512 Wyświetleń

Artic

2010-01-07, 22:58:54
Zaawansowany użytkownik
witam szanowne grono

jestem w posiadaniu informacji na tematy tych urzadzeń jeśli ktoś by coś potrzebował proszę pisać na priv
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-01-08, 06:32:40
Moderator
Bład P12 w kanałowce inverter(nie pamietam modelu ale duzy)
  • Odpowiedz

Artic

2010-01-08, 11:05:08
Zaawansowany użytkownik
to jest tak radziu w MHI nie ma takiego błędu jeśli już to E12 i to jest błąd adresu jednostki

czy czasami ten Misiek to nie jest mitsubishi electric?? bo to są dwie różne firmy
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

byniom

2010-01-08, 13:22:23
Moderator
Artic ma rację błędy są o symblu "E" kody poszły na skrzynkę Big Grin
Pozdrawiam
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-01-09, 16:58:21
Moderator
A moze i electric ale nie kojaze teraz bo tam na konserwacje do niego jezdze raz na rok
Teraz na wiosne bede to sprawdze i napisze co to za typ
  • Odpowiedz

byniom

2010-01-14, 06:55:18
Moderator
Po co ci numery uprawnień ? jak nie chesz im dać tych kodów bo uważasz że są mało wiarygodni to nie daj a jak chcesz dac to poprostu je koledze wyślij . Dążysz do tego żeby zrobić forum tylko dla elity a ci nasi młodsi koledzy wiedzę to ze snem będą zdobywali chybaBig Grin . Jesteśmy tu po to żeby w miarę możliwości pomagać kolegom z mniejszym doświadczeniem. Ja 18 lat temu też zaczynałem od zera i wiedze musiałem zdowbywać na własnych błędach bo nie było takich możliwości jak teraz.
  • Odpowiedz

byniom

2010-01-15, 12:37:16
Moderator
demadodia wiem o co ci już chodzi ale przyznasz że nie odpowiednią osobę to odrazu się wyczuje i jesteś wstanie określić czy dany człowiek jest specjalistą czy tylko cwaniakiem a poza tym niekt nie chce umieszczać materiałów na forum tylko przesyłac je danej osobie.
  • Odpowiedz

Artic

2010-01-15, 13:47:16
Zaawansowany użytkownik
wogotto masz plusik oddemnie za taką postawę Big Grin
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-02-19, 16:48:11
Moderator
Witam. Dla ciekawości: MHI model SCM 60 ZG-S dual. Panowie z dźwigu strącali sople i śnieg i jednemu " niechcący" wypadł z ręki łom albo młotek i na nieszczęście spadł na klimatyzator na wskutek czego wgniotła się blacha wierzchnia a ona wgięła blaszkę która osłania elektronikę a że elektronika w tym modelu jest odwrócona do góry nogami to zrobiło się zwarcie i po elektronice. Nie wiem i nie dowiem się dlaczego MHI w nie wszystkich modelach odwraca elektronikę. Raz że jest to utrudnione jak trzeba ją wymienić bo całego grata trzeba rozkręcać a dwa że w tym przypadaku to by się jakiś przekaźnik przekrzywił i wszystko by działało ech..... Pzdr
  • Odpowiedz

szk6

2010-02-20, 12:13:58
Użytkownik
producent chyba nie przewiduje że na jednostkę spadnie łom z kilku czy kilkunastu metrów
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-02-20, 13:06:53
Moderator
Producent w ogólę niczego nie przewiduje aby się z fabryki sprzedało.....
  • Odpowiedz

adjurek

2017-04-14, 16:07:20
Nowy użytkownik
Może ktoś wie jak adresować jednostki w VRF MHI od czego zacząć
  • Odpowiedz

bartek2700

2017-04-17, 15:28:23
Użytkownik
same się adresują jeśli dobrze pamiętam tylko niestety po załączeniu zasilania musisz odczekać 6 godzin
  • Odpowiedz

adjurek

2017-04-24, 19:32:22
Nowy użytkownik
bartek2700 napisał(a):same się adresują jeśli dobrze pamiętam tylko niestety po załączeniu zasilania musisz odczekać 6 godzin
dosc szybko sie adesuja okolo 5 minut problem polegal na tym ze adresy aby sie samo adresowalo musza byc ustawione na 49 we wszystkich jednostkach natomiast jesli chesz adresowac recznie lub z pilota przewodowego to adrsy musza sie skonczyc na 47
jutro to sprawdze i zobaczymy czy pojdzie moj pierwszy VRF
  • Odpowiedz

bartek2700

2017-04-25, 14:31:16
Użytkownik
dawno tego nie montowałem ale wcześniej było tak że po załączeniu zasilania na wyświetlaczu w agregacie pojawiało Ci się bodajże 360 minut i dopóki nie zeszło do zera to nic więcej się nie dało zrobić ale jak już zeszło to wszystko miałeś gotowe do uruchomienia,pewnie chodziło bardziej o wygrzanie sprężarki niż o adresowanie ale teraz już nikt o to nie dba...
  • Odpowiedz

adjurek

2017-04-26, 13:43:52
Nowy użytkownik
udało się adresowanie załatwione klima śmiga :lol:
  • Odpowiedz

marakas73@gmail.com

2022-09-09, 12:38:45
Nowy użytkownik
Czołem, potrzebuje sugestii, słaby w temacie ale coś tam kumam. Po remoncie skrzynki elektrycznej najpierw brakowało jednej fazy na agregacie . Potem jak elektryk znalazł czas i faza się znalazła wyskoczył błąd E32, wg wujka google to jest kolejność faz. Akurat nie było mnie w  domu i kobiecie powiedział że fazy zmienił ale błąd nadal jest . Pytanie jest następujące czy rzeczywiście jest szansa że kolejność nie ta? Jak wrócę to chcę je sam zmienić miejscami. Czy potrzebny jakiś reset? No i jak znaleźć kolejność? Metoda prób i błędów? Dla wyjaśnienia system 8 wewnętrznych split i agregat 8kW na zewnątrz budynku. Nie pamiętam dokładnie modelu.
Cytat:
Cytat:        
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa