Napisałem ok 10 metrów poczym sprawdziłem dane w których jest napisane że "rekomendowana max wysokość podnoszenia: 8m.... Z sufitu tego nie wziąłem. Pzdr http://www.centroclima.pl/pompka-skropli...ange-pump/
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Woda i lód z klimatyzatora
61 Odpowiedzi, 71268 Wyświetleń|
W dodatku wystarczy troszkę mułu i zawiesza się pływak i leci odpowietrzeniem. Pzdr
I dlatego są przeglądy klim
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
Ale i tak do dziś nie spotkałem się z na prawdę dobrą pompką która będzie niezawodna. Dlatego jak tylko mogę to odradzam klientom pompki z wiadomego celu. Pzdr
Ciekawe gdzie Ci laicy a numer uprawnień zawsze możemy podać
tylko ciekawe kto nie poda albo się będzie bał albo....... Pzdr
Tak dla ścisłości to numer uprawnień nie jest nadawano za to że ktoś wie dlaczego lód w klimatyzatorze tylko za to że wie jak postępować z czynnikami . a to że jest lód lub woda kapie to jest pochodne od dziedziny w której trzeba być trochę zorientowanym. Soro postów jest pisane niby o prostych sprawach ale często jest tak ze ktoś nie uzyskuje na nie odpowiedzi ,każda robota jest inna i czasem trudno podać właściwą diagnozę na odległość więc nich co niektórzy się nie denerwują bo gdzy się nie widzi urzadzenia to człowiek czym innym się sugeruje
pozdrawiam.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
...zaryzykowałbym stwierdzenie ze moze czasem pływak sie wiesze gdyby nie ten lód
To by musiał zawiesić się pływak i na dodatek pompka by musiała przestać podawać wodę. Pływak niejako zabezpiecza przed uszkodzeniem się pompki aby woda się dalej nie wykraplała.
Dziś przy mojej kasecie był serwis "fabryczny" - czynności:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-08-04, 11:51:31 przez DanielW.)
- wyregulowano układ chłodniczy: *Temperatura parownika 8'C *Temperatura parowania 6'C - wymieniono płytkę w jednostce wew. Chciałbym, żeby to była wina elektroniki sterującej, bo jak już pisałem, przed upuszczeniem czynnika - czego jak już wiem nie powinienem robić - działo się to samo. Odnośnie pływaka to serwisant powiedział że gdyby się wieszał to klimatyzator wyświetlałby błąd. Jak będzie się jeszcze coś działo to dam znać. Na razie dziękuję za pomoc! Pozdro !
Zapomniałem napisać o kodzie błędu ale myślałem że to jest oczywiste
Oczywiste tak, ale jak wiesz na tym forum jest różnie......... Ogólnie 99.999% kaset ma kod błędu pływaka. Pzdr
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY