Brawo stefanbud
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Pułapka olejowa.
40 Odpowiedzi, 56846 Wyświetleń|
Kiedyś na szkoleniu z Carriera odnośnie urządzeń typu Split Multi split i VRF temat doszedł do robienia kielichów. Pan inżynier wiek ok. 55 lat głównie i tylko za biurkiem pracował, opowiada jak je trzeba robić. Rozgadał się pokazywał rysunki maszynki do robienia kielichów oczywiście zaznaczył że najlepsza jest dziadkowa na zmienne kamienie ( wkładki) itd.... gdzie w końcu nie wytrzymałem i mówię: Szanowny Panie, wszyscy tu obecni nie od dziś zajmujemy się klimatyzacją chłodnictwem i co niektórzy maja na koncie ponad 1000 zamontowanych klimatyzatorów co daje 4000tys kielichów wykonanych i brak nieszczelności i wydaję mi się żę nie ma potrzeby tłumaczenia nam jak się je wykonuje bo tak na prawdę to my możemy pokazać i nauczyć Pana jak się je wykonuje.......... KONSTERNACJA, następny slajd. Na przerwie dostałem gratulacje od członków szkolenia
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-09-08, 18:04:09 przez tommatiz.)
. Zgadzam się żę są teoretycy ale też i praktycy tak jak mój były szef wykładowca na PW który jak była potrzeba wsiadał w samochód i pytał się co trzeba zrobić aby coś przyspieszyć czy po prostu pomóc.... Pzdr Kolego R12 nie zapewniaj mnie że bym się pierwszy drapał po głowie bo w sumie nie wiesz jakie faktycznie mam doświadczenie i czym dokładnie się zajmuję. Nie stwierdzaj od razu faktu... Pewien jestem w 100% żę teoria nie idzie w parze z praktyką
nikt nie poruszył właściwej prędkości czynnika w rurze ssawnej.można wykonać dodatkową rurę do pracy przy niepełnej wydajności.
Może na tych fotografiach jest ktoś z forum i się ukrywa pod jakimś loginem
?? Pzdr
Witam
Pewnie któryś z tych na zdjęciach to R12 i Barbie. Robią sobie z nas akademickie żarty i ubaw maja po pachy. ![]() Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
to wszystko wyjaśnia
To, że mogłbyś być jednym z nich
mm)
Witam
,,Niestety nie'' walisz chłopie akademicką wiedzą a praktyków masz za nic, wszystko co się powie ,,to źle, ja bym lepiej, a w książce to napisali...'' czujemy się nie docenieni przy twojej postaci, no i cały czas mylisz specjalne pojęcia żeby sprawdzić naszą czujność, no. Pozdrawiam
Witam
Ja jestem zawsze spokojny. Nie bierz sobie moich uwag do serca, jestem typem zrzędliwym. Chodzi mi o to że każdego poprawiasz i nie zawsze masz racje. Narzucasz wręcz swoje zdanie i nie bierzesz jeńców ![]() Pozdrawiam
Witam
A może się mylę, nieważne. Pozdrawiam
jak ssanie do kitu to przechylenie drinka nie pomoże
![]() pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
Witam
Zauważyłem że za bardzo nie ma ruchu na dziale klimatyzacja(znaczy nikt nie potrzebuje pomocy ), więc pozwoliłem sobie wrócić do tematu kieszeni olejowych w instalacji klimatyzatorów. Znalazłem ładny opis z obrazkami który uświadomił mi że większość montowanych klimatyzatorów jest z pompami ciepła a o tym nik nie wspomniał.![]() Pozdrawiam
Witam,
Po prostu dla większości "amatorów" jest już po sezonie. Co do zaprezentowanego obrazka to ciekawym on jest... Możesz podać jego żródło??? Pzdr Wojtek
Witam
Oczywiście że mogę podać źródło obrazka, jest to DTR do kasetonowców Pozdrawiam
Wojtasek0 napisał(a):Witam,Musisz napisac gdzie jest parowacz a gdzie skraplacz, czy to jest split, czy moze klimatyzacja w AHU z zaworem rozprężnym a moze chodzi ci o chlodnicza instalacje w mroznii? |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. Zgadzam się żę są teoretycy ale też i praktycy tak jak mój były szef wykładowca na PW który jak była potrzeba wsiadał w samochód i pytał się co trzeba zrobić aby coś przyspieszyć czy po prostu pomóc.... Pzdr Kolego R12 nie zapewniaj mnie że bym się pierwszy drapał po głowie bo w sumie nie wiesz jakie faktycznie mam doświadczenie i czym dokładnie się zajmuję. Nie stwierdzaj od razu faktu... Pewien jestem w 100% żę teoria nie idzie w parze z praktyką ![[Obrazek: laie_67.gif]](http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif)

![[Obrazek: 9e2b6e92658c4c70.jpg]](http://images43.fotosik.pl/203/9e2b6e92658c4c70.jpg)