Witam wszystkich to mój pierwszy post tutaj mam nadzieje ze uzyskam inf na moje zapytanie bez gromkiego śmiechu.
Z ciekawości zapytam jak dokonuje się uzupełnienia oleju w instalacji typu split pod ciśnieniem w układzie.
Znalazłem na www dozowniki oleju które po wytworzeniu próżni zasysany jest olej do instalacji.podejrzewam ze taki proces jest dość żmudny z względu na małe podciśnienie.
Mam w głowie dużą strzykawkę coś ala do odsysania w samochodowych skrzyniach biegów.Oczywiście po przerobieniu króćca na gwint standardowy połączeniu wężykiem z instalacją odciętą od skraplacza na zaworach.
Tyle ze olej byłby wciskany w instalację .
Czy jest jakiś inny tani sensowny sposób?
Dziękuje za info Marian
Z ciekawości zapytam jak dokonuje się uzupełnienia oleju w instalacji typu split pod ciśnieniem w układzie.
Znalazłem na www dozowniki oleju które po wytworzeniu próżni zasysany jest olej do instalacji.podejrzewam ze taki proces jest dość żmudny z względu na małe podciśnienie.
Mam w głowie dużą strzykawkę coś ala do odsysania w samochodowych skrzyniach biegów.Oczywiście po przerobieniu króćca na gwint standardowy połączeniu wężykiem z instalacją odciętą od skraplacza na zaworach.
Tyle ze olej byłby wciskany w instalację .
Czy jest jakiś inny tani sensowny sposób?
Dziękuje za info Marian
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY