Witam. Potrzebuję dane do FHP na R22. Mam dane na R410a ale one mi nie załatwiają sprawy więc będę wdzięczny za przesłanie na R22. Dodam że to pompa ciepła na wodę technologiczną. Pzdr
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Dane Techniczne do FHP- pompa ciepła na R-22
11 Odpowiedzi, 16675 Wyświetleń|
Jakiś czas temu nawaliła wieża chłodnicza i przestały mi działać 4 pompy na jednym obiekcie. Po naprawie wieży chłodniczej administrator budynku odpalił system ale okazało się że do urzadzenia zbyt gorąca woda dochodzi i nie ma prawidłowego chłodzenia. Potrzebuję kilka danych odnośnie temperatur wody i przepustowości jak i dane odnośnie filtrów i konserwacji hydrauliki po stronie administratora. Dodam że chyba zapowietrzyli mi układ ale obawiam się najgorszego że filtry mogą być tak zatkane bo nie było serwisu od prawie dwóch lat i tu możę być przyczyna.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-07-26, 20:54:06 przez tommatiz.)
Temperatura jest dla mnie oczywista ale muszę to pisemnie przedstawić administratorowi żę błąd jest po jego stronie. Dlatego jak ktoś ma dane to będę wdzięczny. Pzdr
Koledzy ten układ działa ( działał ) ponad 10 lat i został zamontowany w perfekcyjny sposób ze wszystkim co powinno być na miejscu. Po naprawie wieży chłodniczej zamiast z pompy mieć temperaturę na wylocie 9'C mam 17'C i problem tkwi tylko i wyłącznie po stronie administracji. To jest małe centrum handlowe z mieszkaniami na piętrze. Nie piszcie jak to powinno być zamontowane tylko proszę o dane techniczne. Ale dzięki za instrukcje
. Pzdr
Nie mam przy sobie ale to dwie pompy po 7kW i dwie po ok 10kW. FHP Manufacturing
Czy udało ci się tommatiz zdobyć jakąś dokumentację do pompy ciepła FHP Manufacturing.
W poniedziałem mam jechać do awarii tego urządzenia. Telefonicznie przekazali mi tylko, że wszystko jest nieczynne i wyswietlacz jest ciemny (bez wskazań).
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
Tylko do nowych urządzeń na nowy gaz mam dokumentację. Problem u mnie był prosty gdyż nawaliła wieża chłodnicza i nie było dostawy wody do urządzenia. Pzdr
jezeli wieza nawaliła to powinny zadziałac zabezpieczenia w pompach np w pierwszej kolejnosci czujnik przeplywu cieczy chłodzacej skraplacz ewentualnie presostat HP/LP
sprwadzałes czy zabezpieczenia sa i czy sa dobre bo piszesz ze na wyswietlaczach nic nie ma
U mnie zadziałał presostat HP ale ja tam nic nie robiłem bo wieża jest po stronie właściciela budynku. A u Boryspol może być problem z prądem. FHP w większości są na 3 fazy a jeżeli piloty są martwe to może brak kolejności faz bądź w ogóle nie ma fazy albo najprostrze że bezpiecznik klepnął. Pzdr
Bezpiecznikiem to ja im kazałem klepać już przez telefon po zgłoszeniu
![]() W moim przypadku też po stronie właściela obiektu jest wieża lub agregat. Sterownik to było takie cuś: ![]() A żeby było ciekawiej to nad sufitem według dokumentacji ma być pompa ciepła Carrier 50 RHE 024. W zasadzie jak dojechałem to wszystko działało poprawnie wiec sądzę, że tak jak pisał tommatiz może był brak kolejności faz bądź w ogóle nie było fazy. Może po stronie właściciela obiekto coś robili lub mieli jakiś problem. Tak, że po miłej pogawędce z uzytkowniczkami obiektu mogłem odnotować "awarię usunięto"
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
Dziwny set ale cóż ważne że działa. Te piloty są standardem pomp FHP proste i raczej nie awaryjne. Pzdr
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. Pzdr
![[Obrazek: fhpmanufacturing.th.jpg]](http://img180.imageshack.us/img180/3607/fhpmanufacturing.th.jpg)