Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pomoc w doborze wieży chłodniczej lub skraplacza oddalonego !!!!!

6 Odpowiedzi, 6981 Wyświetleń

kuba83

2009-09-13, 20:57:35
Użytkownik
Witam

Mam problem, w moim projekcie (magisterka) posiadam chiller chłodzony wodą, potzrebuję dobrać albo wieże albo skraplacz oddalony, nie mam pojęcia jak to zrobić, co jest potrzebne do doboru tych urządzeń (jakie dane chillera)

Moja prośba jest następująca, czy moglibyście Szanowni Fachowcy powiedzieć mi skąd wziąść materiały do doboru tych urządzeń

Z góry dziekuję i Pozdrawiam

P.S. Chiller mam Carriera Aquasnap 30RWA110
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-09-13, 21:02:57
Moderator
kuba83 napisał(a):Witam

Mam problem, w moim projekcie (magisterka) posiadam chiller chłodzony wodą, potzrebuję dobrać albo wieże albo skraplacz oddalony, nie mam pojęcia jak to zrobić, co jest potrzebne do doboru tych urządzeń (jakie dane chillera)

Moja prośba jest następująca, czy moglibyście Szanowni Fachowcy powiedzieć mi skąd wziąść materiały do doboru tych urządzeń

Z góry dziekuję i Pozdrawiam

P.S. Chiller mam Carriera Aquasnap 30RWA110
Witam po pierwsze nie wziąść tylko wziąć bo na studenta nie wypada abyś tak pisał Smile. Po drugie jak chcesz bardzo dokładnych danych to zadzwoń do carriera http://www.carrier.com.pl/page.php?content=kontakt i poproś z działem technicznym carriera i jak przedstawisz ładnie problem to dostaniesz wszystko to co będzie Tobie potrzebne. Pzdr
  • Odpowiedz

kuba83

2009-09-14, 10:41:44
Użytkownik
Witam
Ortografia nigdy nie była moją dobrą stroną :-) dlatego poszedłem na PŁ i dobrze ze jest Word ;-), zrobiłem tak jak pan kazał zadzwoniłem i powiedzieli że cosik pomogą :-)) zobaczymy kiedy ... bo to różnie bywa z załatwianiem dla studentów

Dzięki za podpowiedź

pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-09-14, 15:24:27
Moderator
Powodzenia, a jak będziesz miał jakiś problem to pisz. Pzdr
  • Odpowiedz

kuba83

2009-09-14, 16:16:11
Użytkownik
Jeszcze będę zawracał gitarę... :-))))

Jak dobrać zawór trójdrogowy przy klimakonwektorze ???? Jaki spadek ciśnienia przyjąć do obliczenia Kvs ???

Sorry za banał, ale poprostu już zgłupiałem i nie wiem czy dobrze robie :-))))

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mechgrom

2009-09-17, 12:32:01
Nowy użytkownik
Jest jeszcze taka instytucja jak Promotor moim zdaniem powinien pomóc. Coś wiem na ten temat, bo niedawno się broniłem.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa