Witam. Mam pytanie... Czy dostanę na rynku klimatyzacji urządzenie jednostki wewnetrznej o wysokości maks. 20cm i mocy chłodniczej i grzewczej od 10 do 15 kW. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Pozdrawiam
|
Witam. Mam pytanie... Czy dostanę na rynku klimatyzacji urządzenie jednostki wewnetrznej o wysokości maks. 20cm i mocy chłodniczej i grzewczej od 10 do 15 kW. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam
Witam
Może być problem, Saunier Duval o tej mocy jednostki wewnętrzne mają wysokość 27,8cm i 32cm, w Fujitsu zwarty jest bliski ideału lecz tylko do 18000BTU, ma 21,7cm. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Toshiba ma od 2.5 do 4.5 kanały o wymiarze 20 cm ale w tej mocy co piszesz będziesz miał problem. 14 kW Toshiba w kanałowcu ma 32cm. Pzdr
LG model UB 24 ma wysokość 260 mm,musiał byś wstawić dwa takie bo moc jego jest tylko 6.5 KW przy chłoddzeniu.
fuji electric ma 27cm,więc Kolego masz problem,pozdrawiam i daj znak jak coś znajdziesz
Co ogranicza cie do tych 20 cm. ?
Może wspólnie coś wymyślimy
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
ogranicza mnie sufit podwieszany ktory bedzie montowany na dystansie 22cm od sufitu właściwego :/
Witam
Może to i szaleństwo ale w nowościach Saunier Duval jest urządzenie MultiCombiInwerter. Jednostka kanałowa ma równo 21cm. W prawdzie moc jej to tylko 3,2kW. Ale montując 3 lub 4 j. w. osiągniesz na j. z. 10.2kW max. Powyżej tej mocy jest VRF(MCD) Saunier Duval mamy do dyspozycji spokojnie 15kW i jego jednostki wewnętrzne kanałowe 3,6kW mają też 21cm. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
To może kufer zrobić na wymiar samego klimatyzatora a dalej normalnie? Pzdr
Mistral ma o ofercie multi kanałowe o wysokości 20,6 cm i wydajności chłodniczej 5,3 kW, model MST21-18HRDN1, wystarczy dobrać skraplacz do dwóch parowników i pozamiatane.
Pozdrawiam.
Najlepszą propozycją jest umieszczenie klimatyzacji kanałowej marki Samsung (EH070EAV1).
Jedynie 20 cm wysokości urządzenia idealnie wpasuję się między sufitem podwieszanym a stropem. Do tego wszystkiego zastosowanie dwóch jednostek wewnętrznych po 7 kW spełni nam wymogi 10 – 15 kW Pozdr |