Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

lg kaseta

21 Odpowiedzi, 17048 Wyświetleń

marcinklima

2009-10-04, 12:48:49
Nowy użytkownik
mam problem ,podlanczalem ostatnio kasete lg tylko jednostka zewnetrzna to inwenter a wewnetrzna to tradycyjny model analogowy ,chlodzi ale nie grzeje so mam zrobic
  • Odpowiedz

barbie

2009-10-04, 12:53:14
Top użytkownik
podaj ilość błysków i kolor led,ewentualnie nr kodu błędów na pilocie przewodowym,sprawdź czy filtr powietrza w kasecie jest czysty.
  • Odpowiedz

barbie

2009-10-04, 13:04:08
Top użytkownik
sprawddź czy temperatura ustawiona na pilocie jest wyższa niż w pomieszczeniu i czy pilot ustawiony jest na grzanie zawsze trzeba odczekać minimum trzy minuty zanim grzanie się uruchomi-najpierw włącza się cykl odtajania.
  • Odpowiedz

marcinklima

2009-10-04, 13:05:31
Nowy użytkownik
wychodzi mi ch 05 to blod komunikacji miedzy jednostkami, ale wiesz chodzi mi oto bo zwykly klimatyzator chodzi na przekaznikach a inwenter na ukladach stalonych ja tylko podalem sterowanie na wentylator i na sprezarke a nie na elektro zawor
  • Odpowiedz

marcinklima

2009-10-04, 13:10:37
Nowy użytkownik
na inwenter wchodzi jedno sterowanie a na analogowym dwa
  • Odpowiedz

barbie

2009-10-04, 13:16:33
Top użytkownik
zasilanie zaworu czterodrogowego musi być podłączone aby klima grzała.najlepiej zgłoś śię na bezpłatne szkolenie akademialg@lge.pe Warszawa trrzy dni w tygodniu do wyboru.
  • Odpowiedz

marcinklima

2009-10-04, 13:21:58
Nowy użytkownik
ja nie dobieralem tego urzadzenia ,poprostu dali mi je i mam montowac
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-04, 14:25:48
Moderator
A kto był tak zdolny że nie dał do pary urządzeń? Starowanie w inverterze zapewne kablem 4x a nie inverterowym 5x tak mi się wydaje. Czy ilość podłączeń kabli na listwie skraplacza jest taka sama jak parownika? Pzdr
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-10-04, 14:27:33 przez tommatiz.)
  • Odpowiedz

marcinklima

2009-10-04, 14:29:47
Nowy użytkownik
no w inwenterze masz 4 wejscia a w analogowym 5.W klimach bez funksi grzania som 4 tak jak w inwenterze tylko elektronika dochodzi
  • Odpowiedz

marcinklima

2009-10-04, 14:31:47
Nowy użytkownik
no i szef sie zemnom spiera ,nieda sobie powiedziec ,,,KALAFA,,
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-04, 14:33:17
Moderator
Nie pogodzisz tego i nie oszukasz invertera choć LG nie jest takie skomplikowane elektronicznie. Jak nie chcesz mieć problemu to zamów komplet zgodnie z symbolem obu urządzeń. W przyszłości będzie jakiś problem czy ustarka to LG może nie uznać gwarancji. A w ogólę to dlaczego ktoś robi taka manianę że nie zakłada kompletu tylko kombinacja alpejska??!! Pzdr
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-04, 14:35:15
Moderator
marcinklima napisał(a):no i szef sie zemnom spiera ,nieda sobie powiedziec ,,,KALAFA,,
Tylko do awarii Ty będziesz jeździl i dumał dlaczego nie działa a nie szef. Ten szef to może hydraulik a nie chłodniarz?? Pzdr
  • Odpowiedz

marcinklima

2009-10-04, 14:43:51
Nowy użytkownik
no masz racje ,pozdrawiam
  • Odpowiedz

monterod2002

2009-10-04, 19:38:01
Zaawansowany użytkownik
marcinklima napisał(a):no i szef sie zemnom spiera ,nieda sobie powiedziec ,,,KALAFA,,
to niech ci powie jak to zrobić i tak zrób a później na beszczela powiedzieć że nie działa i powiedzieć że nie wiesz jak to zrobić .
pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-10-04, 20:07:47
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):
Tylko do awarii Ty będziesz jeździl i dumał dlaczego nie działa a nie szef. Ten szef to może hydraulik a nie chłodniarz?? Pzdr
Witam

Hydraulicy takich rzeczy nie wymyślają Big Grin uwierz mi.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-04, 20:19:18
Moderator
Nie no tak napisałem a w sumie ciekawa sprawa że szef daje komuś coś do zrobienia na czym się jak widać sam w ogólę nie zna..... Dla mnie bajka może być to w Warszawie i mogę tam na awarię pojechać Smile CZYSTA KASKA DO KIESZENI Smile Pzdr
  • Odpowiedz

popeye

2009-10-09, 16:35:23
Użytkownik
Nie takie rzeczy sie robilo nie marcin ? Big Grin
  • Odpowiedz

popeye

2009-10-11, 17:29:41
Użytkownik
a co co Ci chodzi?
  • Odpowiedz

boryspol

2009-10-11, 19:32:41
Użytkownik
tommatiz napisał(a):... a w sumie ciekawa sprawa że szef daje komuś coś do zrobienia na czym się jak widać sam w ogólę nie zna....
Szef nie musi sie na niczym znać wystarczy, ze potrafi znaleźć ludzi którzy potrafią to robić na co ma zamówienie.
patusX napisał(a):to forum spada kompletnie na psy:/ nie mówie o fachowcach takich jak tomatiz i itd tylko o osobach z takimi pytaniami jak to
Forum jest po to aby pytać Smile
To forum jest najlepsze w polskiej sieci o tej specjalności.
Kupuję tylko polskie artykuły w polskich sklepach. Chciałbym też montować tylko polskie urządzenia.
  • Odpowiedz

p.obelix

2009-10-11, 20:46:09
Zaawansowany użytkownik
Szef jest od wypłat i rozliczenia faktór. Resztą mają się zająć ludzie po to oni są. Albo ktoś jest fachowcem albo nie. Z drugiej strony jeśli szef zatrudnia stolarzy do montażu klimy to inna sprawa. Przepraszam ale takie są nasze realia polskie. I proszę o nie obrażanie się na moją wypowiedź.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-10-11, 21:29:52
Moderator
Witam. Jak pracodawca sam się nie zna na działalności którą prowadzi a zatrudnia pracownika który ma głowę na karku i dwie prawe ręce to GWARANTUJĘ że taki pracodawca będzie nieźle robiony w trąbę. Pracownik może ściemnić szefowi że robiąc przewiert napotkał na siatkę prętów i mu się jeszcze 4 godz zejdzie z przewiertem a w tym czasie tak naprawdę robi fuchę u klienta. Nie chcę kogoś urazić ale szef powinien się nie tylko na papierkach znać ale tak że na robocie. Znam takich szefów w Wawie co mają spodnie na zmianę w samochodzie i jak dzwoni pracownik że potrzebuje kogoś do pomocy bo ma wstawić skraplacz 100kg na 6m po rusztowaniu to wsiada w samochód przebiera się i nie ma że szef, jak trzeba to trzeba i to doceniam.. Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa