Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Wawa] Szukam montażysty

7 Odpowiedzi, 6619 Wyświetleń

mpwt

2007-05-27, 23:04:15
Nowy użytkownik
Witam

Mam zamiar zamontować klimatyzator. Z tego co się orientuję to Akai nie jest najgorszym wyborem. Chodzi o model o mocy chłodniczej mniej więcej 2,6kW. Teoretycznie powinno wystarczyć na 45m2.

Czy ktoś może polecić montażystę w Warszawie? Dobrze by było żeby koszt montażu nie stanowił takiej samej kwoty jak samo urządzenie.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
  • Odpowiedz

drake

2007-05-30, 23:30:50
Nowy użytkownik
Najgorszym nie jest, cena jego to 1000 z haczykiem jaka cena taka jakość.
Co do montażu to kicha bo kupić porządny sprzęt za jakieś 50K i montować nim splity za 1000 zł to pomyłka.
Ale jest alternatywa przyjdzie Pan "Kaziu" powie dla mnie to małe piwo przed śniadaniem zainkasuje 200 zł i split powieszony, a to że kompresor na drugi sezon nadaje się do śmietnika to nieważne.
A cena tego kompresora jest większa niż cały zestaw, też nie ważna.
Ważne że było tanio zamontowane.
  • Odpowiedz

Bartek-Lodz

2007-05-31, 20:19:10
Nowy użytkownik
Z tego co wiem jak kupisz w leroju to montaż masz za 500 zł - co do fachowców typu Pan Kazio to bym się wystrzegał - i nie chodzi już o sam fakt, że tylko przedmuchają układ bez jego uprzedniego próżniowania - bo to nie stanowi aż tak wielkiego zagrożenia jak tu piszą ale chodzi o całokształ instalacji urządzenia. Ostatnio widziałem splita gdzie jednostka zewnętrzna była zamontowana normlanie pod skosem a wewnętrzna była zamontowana na styk z sufitem Sad Także jak już znajdziesz takiego fachowca to zapytaj się go jak on chce to zamontować i dopiero jak już Ci powie co i jak i zorietujesz się że gość wie co mówi można podjąć ryzyko montażu.
  • Odpowiedz

drake

2007-05-31, 22:32:56
Nowy użytkownik
Bartek-Lodz napisał(a):Z tego co wiem jak kupisz w leroju to montaż masz za 500 zł.
Dopytaj dokładnie co do tego montażu za te 500zł, a zobaczysz sam co się pod tym kryje.
  • Odpowiedz

Bartek-Lodz

2007-06-01, 07:27:32
Nowy użytkownik
No rozmawiałem z ciekawości już jakiś czas temu - montaż jest robiony przez (podobno) serwis AKAI. Klimatyzator kosztuje coś koło 1600 zł - czyli - kupujemy bez montażu za 1000 zł i za kolejny 1000 zł myśle, że znajdziemy sensownego Pana, który nam to profesjonalnie zamontuje - wynik z monatażem 100 jesteśmy w plecy - pozatym terminy są absurdalne.
  • Odpowiedz

mailover

2007-06-03, 22:05:21
Nowy użytkownik
Ciekawe dlaczego montaż na przedmuch nie jest zły. Widać tu poziom uświadomienia ekologicznego i znajomości montażu urządzeń chłodzących pracujących na gazach. Może tym na "przedmuch" należałoby wdmuchnąć do mieszkania to, co oni wypuszczają w atmosferę. Ciekawe jak na "przedmuch " sprawdzą szczelność instalacji. Jak chcesz coraz dokupować freonu lub wymieniać sprężarkę to weź do montażu koniecznie pana Kazia lub "przedmuchowców".
Pozdrawiam wszystkich panów Kaziów, przedmuchowców i ludzi z wężem w kieszeni
  • Odpowiedz

radekklimat

2007-06-09, 17:50:19
Moderator
ja ci moge zamontowac od reki
500 236 866
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa