Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Test ozonatora.

18 Odpowiedzi, 22833 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2009-11-27, 22:42:23
Top użytkownik
Witam

Wziąłem do testu generator ozonu YN 400, na razie bawię się w domu jutro spróbuje w gabinecie dentystycznym i może samochód przelecę. Chcą za niego 700 zł za 400-500mg/godz. Zastanawia mnie czy da radę w kanałach klimatyzacji? Tam gdzie nie dojdę atomizerem. Macie z takowymi do czynienia?

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Shitashii

2009-11-27, 23:34:26
Moderator
W domu to uważaj, bo rodzinę wytrujesz. A skuteczność to może i na kwiatach zobaczysz.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-28, 07:03:24
Moderator
Bez przesady z tym truciem . Urządzenie ma zbyt małą wydajność żeby ucierpieć na zdrowiu
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-11-28, 15:58:12
Top użytkownik
Witam

W sumie to złapałem fuchę na 5 gabinetów dentystycznych, 5X30min po 40zł/netto. Wydaje mi się że zarobi na siebie Big Grin

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-11-28, 16:47:57
Moderator
Witam. Teraz jest program darmowych przeglądów uzębienia to od razu możesz usiąść na fotel i szanowna Pani dentystka i Tobie zrobi przegląd Big Grin jak się nie będziesz bał Smile pzdr
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-28, 17:16:42
Moderator
Stomatolodzy też teraz robią oznonem usówanie pruchnicy.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-11-28, 19:27:27
Top użytkownik
tommatiz napisał(a):Witam. Teraz jest program darmowych przeglądów uzębienia to od razu możesz usiąść na fotel i szanowna Pani dentystka i Tobie zrobi przegląd Big Grin jak się nie będziesz bał Smile pzdr
Witam

Źle mnie zrozumiałeś, to cena za pół godziny pracy urządzenia w jednym pomieszczeniu. Ogólne odkażenie pomieszczenia. Promocja. Facet od razu załapał z jakim ma do czynienia urządzeniem i co potrafi. A zasada której przestrzegam to nie korzystaj z usług swoich klientów. Strasznie kroją Big Grin

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

elektromechanik

2009-11-28, 19:46:01
Zaawansowany użytkownik
>>>>>A zasada której przestrzegam to nie korzystaj z usług swoich klientów. Strasznie krojąbig_smile

Odgryzają się :o i :O
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-11-29, 15:58:17 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-29, 15:54:52
Moderator
W tygodniu jade odgrzybić jedno pomieszczenie gdzie wyczówalny jest grzyb . Oznajmiłem klientce że to tylko usunie doraźnie skutek a nie przyczynę. Najpierw musi pozbyć sie wilgoci no ale się uparła więc zrobię ozonowanie i zobaczymy na jak długo straczy .
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-29, 16:49:24
Moderator
Wiem , nie przebywam w pomieszczeniu kiedy to robię
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-11-29, 17:50:56
Top użytkownik
mg_1 napisał(a):Byniom, jakiej mocy masz ozonator?.

Mam sposób na skuteczne ozonowanie naściennych klimatyzatorów, może nie jest to zbyt wyrafinowana technologia ale daje radę. Chłopakom z KCICHIK wyślę na meila. Wink
Witam

Opracowujemy z Byniem metodę skutecznego ozonowania naściennych. Jest to na razie ściśle tajne, powiem Ci tylko w tajemnicy że chodzi o owinięcie szczelne folią. Ja na razie wkładałem rurkę przez żaluzje pod wirnik. W sumie jak zauważyłem że głównie zapach ozonu gromadził się w urządzeniu i niedaleko niego. Zafoliowany może będzie skuteczniejszy.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-29, 17:55:00
Moderator
Mam fm 300 czyli do 300mg/h a z osuszaczem 400 natomiast przy podawaniu tlenu do 1300mg/h . stefanbud dlaczego zdradziłeś nasz tajny plan ? teraz wszystkie wielkie korporacje będą z niego korzystały . Big Grin
  • Odpowiedz

dominik486

2009-11-29, 17:58:01
Zaawansowany użytkownik
http://allegro.pl/item824239254_najmocni...rynku.html
Coś na stałe do pomieszczenia, ciekawe czy da radę Big Grin
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-29, 18:02:38
Moderator
ten który ja mam jeżeli by przyjąć pomieszczenie 20m2 i pracowałby 30min czyli wyjdzie 150mg to będzie miał 0,03 ppm a ten który ty podajesz ma 0,05 ppm ale tak na wygląd to niechce mi się wierzyć.
  • Odpowiedz

dominik486

2009-11-29, 18:05:13
Zaawansowany użytkownik
Mi też niezbyt, ale cóż... Może warto pomyśleć nad dołaczaniem do przeglądów Tongue
Małe i chyba za małe to cacko
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-29, 18:28:44
Moderator
Myślę że nie praktyczne ze względu na konstrukcję . Powinien mieć możliwość podłączenia wężyka a ten tylko w pomieszczeniach działa .
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-11-29, 19:22:46
Top użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Opracowujemy z Byniem metodę skutecznego ozonowania naściennych. Jest to na razie ściśle tajne, powiem Ci tylko w tajemnicy że chodzi o owinięcie szczelne folią. Ja na razie wkładałem rurkę przez żaluzje pod wirnik. W sumie jak zauważyłem że głównie zapach ozonu gromadził się w urządzeniu i niedaleko niego. Zafoliowany może będzie skuteczniejszy.

Pozdrawiam
Witam

R12 ma wycięte poczucie humoru. To była tajemnica Poliszynela Big Grin.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

byniom

2009-11-29, 19:23:37
Moderator
O jakiej tajemnicy mówisz ? chyba nie załapałeś że to żart poza tym mg_1 to wyjaśniił i napisał co miał na myśli stefanbud . stefanbud tak napisał bo w dzień rozmawialiśmy o tym na GG i tak gdybaliśmy jak wykozystać ten ozonator przy splicie ściennym więc powiedziałem że worek foliowy zaciągany i wtedy puszczać ozon do środka i jeszcze przy pracującym wentylatorze. to tyle z tej tajemnicy Big Grin Tak na marginesie to kilu z nas zna sie osobiście i rozmawia poza forum a potem coś z tematów się ruszy i t tak wygląda jak tajemnica. Jeszcze tak nawiązując do tajemnic i sugesti przez ciebie że sobie wyjaśnimy na KCICHIK to nawet gdybyśmy takie praktyki stosowali to myślę ż eto normalna sprawa. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś też tam należał a co do informacji to ty też przecież wszystkiego każdej osobie nie zdradzasz bo to jest twoja wiedza która nabywałes przez wiele lat i myślę że jeżeli nie wyłapiesz że gość jest kumaty i zna się na rzeczy to laikowi dokładnych szczegółów nie bedziesz zdradzał bo ppo pierwsze to niech trochę sie poduczy a po drugie to mógłby pewnych rzeczy nie zrozumieć przy małym doświadczeniu , wiec jeżeli myślisz że na forum robię tajemnicę i nie chce podawać czegoś publicznie to zawsze możesz do mnie osobiście na GG czy to telefonicznie sie skontaktowac i napewno nie będę miał tajemnic .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-11-29, 19:37:17 przez byniom.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa