Zakończę miłym akcentem. Dobranoc wszystkim, do jutr. Pzdr
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
co dokładnie znaczy serwis ?
107 Odpowiedzi, 87817 Wyświetleń
r12 napisał(a):Witamstefanbud napisał(a):WitamDziadek ma tylko 42 wiosenki To Ty małolat jesteś, a rzucasz się jak pchła. A na tej stronie masz sztuczki czarodziejskie pokazane jak np. wstawiać linki do postów. Wtedy można utrzymać porządek na forum nie taki jak w Twoim samochodzie ![]() Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
r12 napisał(a):Z czego 25 zjebutanych w chlodnictwie Jak ktoś niepotrafi liczyć niech liczy na siebie Gorszego loginu od STEFANBUD to nawet Dailama by niewyślił BUDOWLANKA szoł.Witam No widzisz wychodzi z Ciebie na prawdę jaki jesteś, ja myślę że R12 jest gorszy ![]() Pozdrawiam
r12 napisał(a):Ja jak pchła a ty jak wsza. No i co wszo?Witam ![]() Pozdrawiam
![]()
Wyluzujcie już panowie bo trzeba brać się za prace. Pogadaliśmy sobie a teraz dajcie trochę spokoju.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
Cyrk Monty Pythona.......
Wszystkim zainteresowanym moim pytaniem dziękuje za rzeczową odpowiedz. Reszta to jakiś cyrk.
Pozdrawiam
Ciesze się że mogliśmy ci pomóc a co do reszty postów to tak tu na tym naszym formum bywa , czasem sie posprzeczamy ale nie jesteśmy wrogo do siebie nastawieni
i na następny dzień o scysjach zapominamy
Właśnie po to jest forum aby mieć różne zdanie i własne zdanie
a my stajemy na wysokości zadania . Pzdr
Tak na marginesie to r12 nie jest tu najstarszy
ja jestem starszy od niego
Na tym naszym forum mamy admina z świętą cierpliwością i o niebiańskiej dobroci .
i =) Na innych forach ( np. elektroda ) temat byłby już dawno zamknięty większość z nas miałaby ostrzeżenia a niektórzy nawet pewnie >wielkiego bana < i =D
...byli elektrycy zaczną przeglad od zabezpieczeń a byli hydraulicy od sprawdzenia szczelności układu i odpływu skroplin,byli budowlańcy od sprawdzenia mocowań itd itp:-)więc po co sie kłucic przeciez to takie proste do wytłumaczenia ;-)pozdrawiam
Hmm... może zakończymy ten wątek. Szymonviper podziękował za nasze wypowiedzi więc to mu wystarczy. Nie ciągnijmy tego w nieskończoność bo kłótnie będą. Pzdr i proszę o wyrozumiałość....
Jeżeli to fizyk jądrowy to by zaczoł od podrapania sie w j...a
turbiny się chłodzi wodorem .
śledzę forum od ponad roku i widziałem już takie akcje, przynajmniej widać że forum żyje i można uzyskać odpowiedz. tylko nie myślałem że takie pytanie rozwinie się na 4 strony ;P
szymonviper napisał(a):śledzę forum od ponad roku i widziałem już takie akcje, przynajmniej widać że forum żyje i można uzyskać odpowiedz. tylko nie myślałem że takie pytanie rozwinie się na 4 strony ;PBo widzisz, można uzyskać odpowiedz nawet na to co cię nie interesuje i o co nie pytałeś. bodzio napisał(a):I to najczęściejszymonviper napisał(a):śledzę forum od ponad roku i widziałem już takie akcje, przynajmniej widać że forum żyje i można uzyskać odpowiedz. tylko nie myślałem że takie pytanie rozwinie się na 4 strony ;PBo widzisz, można uzyskać odpowiedz nawet na to co cię nie interesuje i o co nie pytałeś. i =D
r12 napisał(a):Wiem tylko chodziło mi o podejście do tematuWitam R12 jesteś jak garść dziegciu, nic więcej. Pozdrawiam
Panowie chyba już wystarczy..........dajcie na wstrzymanie.
R12 aby powiesić skraplacz czy parownik który może spaść i narobić szkody trzeba być idiotą. Nikt normalny nie popełni takiego błędu NIKT. Powiesiłem ponad 1000 klimatyzatorów a przed postawieniem skraplacza na łapy (podstawy) zawsze wieszam się na jednej i drugiej łapie. Ważę 90kg i to jest gwarancja dla mnie. Stosuję tylko i wyłącznie atestowane kotwy i mocowania i tak też piszę w rysunkach technicznych po wykonawczych dla inwestora. Nikt powtarzam NIKT przy zdrowych zmysłach nie zrobi błędu aby potem odpowiadać za to przed sądem.
tomatis-nie wszyscy montują tak solidnie widziałem klimatyzatory wiszące na rurach lub przykręcone dwoma wkrętami do parapetu czy postawione na dachu bez żadnej podstawy.
Robiąc po kimś przegląd czy usuwając awarię zawsze spisuję protokół i wyszczególniam uwagi które są do poprawy, wymiany itd. Inwestor sprawdza weryfikuje i podejmuje decyzje ale to już jest na jego barkach. Nigdy ręki nie dam sobie uciąć NIGDY
barbie napisał(a):tomatis-nie wszyscy montują tak solidnie widziałem klimatyzatory wiszące na rurach lub przykręcone dwoma wkrętami do parapetu czy postawione na dachu bez żadnej podstawy.My jesteśmy z Warszawy i działamy w Warszawie a tu nie ma możliwości na błędy bo konkurencja nie śpi. A bezpieczeństwo to podstawa a tu może nie będę się rozpisywał bo tak się składa że magisterkę broniłem z prawa pracy odnośnie BHP i pracy na wysokości. Pzdr |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
lubię się droczyć z dziadkiem. ![[Obrazek: na.gif]](http://emoty.blox.pl/resource/na.gif)
![[Obrazek: cat_mouse.gif]](http://emoty.blox.pl/resource/cat_mouse.gif)
a my stajemy na wysokości zadania