Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

co dokładnie znaczy serwis ?

107 Odpowiedzi, 87820 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej

barbie

2009-12-10, 19:39:13
Top użytkownik
monterzy z Warzawy montują u nas ,nie stwierdzam aby robili to lepiej.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 19:43:21
Moderator
r12 napisał(a):
tommatiz napisał(a):Robiąc po kimś przegląd czy usuwając awarię zawsze spisuję protokół i wyszczególniam uwagi które są do poprawy, wymiany itd. Inwestor sprawdza weryfikuje i podejmuje decyzje ale to już jest na jego barkach. Nigdy ręki nie dam sobie uciąć NIGDY Big Grin
To jestem inwestorem i po co mi taki przegląd. Wyłapuję błędy i w zarodku je tłumie aby po takim kimś mojemu dzieciakowi kawał klamota na głowę nie runął.Smiech na sali. Jadę i stwierdzam? Takich ludzi niepotrzeba.
To jak jesteś inwestorem to od razu nie powinieneś odebrać roboty źle zrobionej a jak odebrałeś to dałeś się w trąbę załadować a jakja przyjadę jako serwis to najpierw wycena i potem mogę naprawiać. Za błędy trzeba płacić. Takie życie....
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 20:11:52
Moderator
Jeszcze ich nie mam Smile To co ja zrobię może wisieć nawet nad Prezydentem.
  • Odpowiedz

byniom

2009-12-10, 20:13:43
Moderator
r12 tak czytam i naprawdę nie rozumię do czego cały czas zmierzasz ? . Raz mi sie wydaje że wszystkim zażucasz nieudolnośc i że nie potrafią jak sie robi przegląd a potem wychodzi z tego że wszyscy źle montują . Wytłumacz to bo ja już się pogubiłem.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

byniom

2009-12-10, 20:53:13
Moderator
Jestem od ciebie starszy wiekiem natomiast z tego co opisywałeś ty jesteś starszy doświadzczeniem.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 21:06:57
Moderator
R12 ile lat siedzisz w klimatyzacji chłodnictwie? Masz własną firmę czy u kogoś pracujesz?
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 21:11:43
Moderator
Naście
  • Odpowiedz

barbie

2009-12-10, 21:16:46
Top użytkownik
udzielanie porad na tym forum jest jak wróżba z fusów kawy,ludzie którzy proszą o radę nie podają podstawowych informacji ,stąd Wasze głosy są bardzo różne.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 21:16:56
Moderator
Cyrk to tu się zrobił, Monty Python nie dla mnie.....
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 21:21:49
Moderator
barbie napisał(a):udzielanie porad na tym forum jest jak wróżba z fusów kawy,ludzie którzy proszą o radę nie podają podstawowych informacji ,stąd Wasze głosy są bardzo różne.
Zgodzę się że pytający sami do końca nie wiedzą o co pytają i jak pytają ale nie ma się co dziwić a druga sprawa że często odbiegamy od zadanego pytania czy tematu. I z tego są nieporozumienia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-12-10, 21:22:54 przez tommatiz.)
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 21:38:19
Moderator
Zalogowałem się tam troszkę wcześniej jak Ty. Pzdr
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-10, 21:43:51
Moderator
Pierwszy nic więcej. Tam mi się podoba że nowi użytkownicy przedstawiają się.. co robili co robią itd. Tu też by się może przydało.
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-11, 19:04:41
Moderator
r12 napisał(a):Może i jestem dziwnym czlowiekiem. Ale jak poczytasz moje posty to zrozumiesz w etapie czasu.Niedawno pisałeś że dzwigałeś.Ja też i mam problemy ze zdrowiem. Tomatiz też to zrozumie jak wisiał testując elementy montażu.Ale to będzie za póżno na przekomarzenia.Byniom napisałeś że jestem od ciebie młodszy.Tylko pytanie brzmi.Wiekiem czy doświadczeniem? Bez urazy.Moje wątki są długo etapowe i dlatego niezrozumiałe dla niektórych fachowców z tego forum.Dziwny człowiek w tym fachu sobie poradzi.Ale odwrotnie nigdy nie.Bo jak niebędziesz dociekliwy to z fizyką sobie nieporadziszBujne wyobrażenie to podstawa.Chydraulik wie co jest w instalacji-albo woda albo nie.Tutaj są stany skupienia.W wolnych chwilach skupiam się nad rodziną a niezawiesiach klimatyzatorów testując swoje życie.
Aleś Ty mądry normalnie SZOK kurwaaaaa ja pierdoleeeeeee. Masakra. Nauczyciel?? Może wykładowca z PW?? Może jasnowidz??? Nikt się tak nie przypierdalaaaa jak Ty. Tyle osób wchodziło na ten temat ale tylko TY Jaśnie Panie R12 musisz swoje wtrącić . Działasz mi na nerwach i chyba nie tylko mi!!!!! Może masz większe doświadczenie w chłodnictwie ale co do klimatyzacji bym nie był taki pewien!!!!!!!!!! Jak ja przytoczyłem źle nazwane części klimatyzacji to Ty powinieneś wrócić do szkoły bo nie umiesz pisać big_smile a Hydraulik pisze się przez samo "H" a nie "CH" smile tongue .Musiałem to tu przytoczyć to Twojego posta na moim temacie odnośnie części LG Smile A co Smile
  • Odpowiedz

barbie

2009-12-11, 19:55:11
Top użytkownik
R12 -na Onecie Eskimosi żądają zamrażarek czy wchodzisz w ten interes ? .
  • Odpowiedz

barbie

2009-12-11, 20:13:17
Top użytkownik
to mają być duże mroźnie dla całej osady .można je budować w zamkniętych stoczniach i transportować statkami na miejsce .skraplacze mogą być lodowe proste w produkcji.
  • Odpowiedz

wogotto

2009-12-11, 20:59:33
Użytkownik
Witam.3 odpowiedzi reszta wodolejstwo,pare kogutow i kto jakie ma piorka tetere,tetere,tetere......
  • Odpowiedz

wogotto

2009-12-11, 21:08:19
Użytkownik
żenada
  • Odpowiedz

byniom

2009-12-11, 21:38:26
Moderator
Panowie skończcie już ten temat
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2009-12-12, 06:28:26
Top użytkownik
Witam

No ja chciałem na koniec dodać do tego co pisałem na początku że można sprawdzić jeszcze zamocowanie jednostek i potencje zasilania przeciw porażeniową Big Grin

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

barbie

2009-12-14, 20:42:36
Top użytkownik
jeśli klimatyzator na dachu ma większe wymiary niż 1m x 1m x1m trzeba sprawdzić czy ma wykonaną instalację odgromową .
  • Odpowiedz

barbie

2009-12-14, 20:59:03
Top użytkownik
ja akurat mam uprawnienia pomiarowe.
  • Odpowiedz

byniom

2009-12-14, 21:24:29
Moderator
r12 o co tobie chodzi ? dlaczego twierdzisz że inni mają takie czy inne uprawnienia jak ty niekogo z tego forum osobiście nie znasz. Czepiasz się o byle co i tylko wprowadzasz jakiś dziwny zamęt. Każdego tylko krytykujesz i wychodzi na to żenikt poza tobą nic nie potrafi zrobić. Opanuj się trochę człowieku bo to już się zaczyna robić trochę nieprzyjemne.Ta grupa nie jest tu poto żeby tylko wszystkich krytytkowac .
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-12-14, 21:47:39
Moderator
Już tu był taki co wszystkich krytykował i wszystko najlepiej robił... Marnie skończył... Najlepiej zamknąć temat i nie będzie problemu.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2009-12-15, 17:02:15
Zaawansowany użytkownik
r12 napisał(a):
tommatiz napisał(a):Już tu był taki co wszystkich krytykował i wszystko najlepiej robił... Marnie skończył... Najlepiej zamknąć temat i nie będzie problemu.
I myślisz że na tyle był głupi aby na forum nieistnieć pod innym loginem i AiP ?
No i sam się sypnąłeś :lol:
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2009-12-15, 17:34:47
Zaawansowany użytkownik
AiP? Smile
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa