To chyba wynika z nadwrażliwościna wycieki skroplin po nieudacznych montażach.Ale nieudacznikom nawet klej niepomoże.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
kto ich tak wychował?
29 Odpowiedzi, 24599 Wyświetleń|
Tak, to jest przewrażliwienie po kilku reklamacjach.
Profesjonalne strzyżenie owiec, naprawa bojlerów, destylatorów i kalkulatorów.
Przecież on go nie wymienia tylko serwis.
Niemożna stwierdzić jednoznacznie że nie myślą, powiem tak: każda ekipa montażowa ma swoją ,,filozofie" montażu. Jedni kleją a inni mają swój patent, z nam takich co kleją na sztywno rurą 1/2 PVC od tacy skroplin i spróbuj im wytłumaczyć że tak nie powinni robić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-02-22, 23:44:40 przez CHŁODnick.)
Jak porządnie zaklei to nie poprawia.
najbardziej utalentowani sklejają syfony na stałe .jeśli serwisujesz klimy musisz mieć na samochodzie kilka kompletów śrubunków 1/2 cala i 3/4 cala ,piłkę i klej do rur PCV . czy już sprzedają w Polsce przeźroczyste syfony 3/4 cala ze stykiem alarmowym-widziałem je w internecie w USA ? .
To znaczy Barbie że ty nie sklejasz syfonów,czy robisz je ze szlaufa
Koledzy to czym łączycie rurkę skroplin parownika z rurką PCV. Jakie macie przetestowane sposoby?
Najważniejsze to tak połączyć aby było szczelne i nie ciekło a jak to zrobicie to Wasza sprawa aby potem nie utrudniać serwisowi pod czas awarii (odpukać) i skończmy ten temat bo za chwile będziemy pisać o tym kto ile daje śrubek pod blache na której wieszamy parownik czy 2 czy 4 czy 6. Ma tak wisieć aby nie spadło, po prostu!!!!
odradzam klejenie.szlauf ogrodowy lepiej zastąpić specjalnym wężem odpływowym do klimatyzacji typu Greckiego (usztywniony podobnie jak rura odkurzacza) .
można wstawić ale to rozwiązanie jest drogie .
pawelek napisał(a):Koledzy to czym łączycie rurkę skroplin parownika z rurką PCV. Jakie macie przetestowane sposoby?Gumą do żucia.
Zawodowcy robią instalacje odpływu z peszla elektrycznego, tanio łatwo wygiać, a za pare miesiecy niech się inni martwia.
Dlaczego lato nie trwa u nas 300 dni, to byłby sezon
Instalacja odprowadzenia skroplin winna być prowadzona sztywną rurą z atestami PZH, od tacy ociekowej do końca rury.
wody z klimatyzacji nikt nie pije nawet arabowie na pustyni.
Chwytam rencamy i delikatnie acz zdecydowanie odciągam od ściany, Gienek po robocie szpachluje sufity, ściany i maluje na gotowo.
klimatyzacjapolska napisał(a):Zawodowcy robią instalacje odpływu z peszla elektrycznego, tanio łatwo wygiać, a za pare miesiecy niech się inni martwia.yorki maja takie rury orginalne wyglada jak peszel w otulinie :/ do prawie wszystkich sztuk ktore byly montowane w mojej bylej firmie po roku trzeba bylo jezdzic na serwis i wymieniac odplywy bo pekaly na zagieciu tuz za taca ociekowa. a moze to byla tylko taka seria wadliwa....
no widzisz
tyle ze moze nie wiedzieli?? nie bylo tak ze wszystkimi urzadzeniami. czesc do tej pory smiga bez problemu. a pozatym kto mogl przypuszczac ze producent taki numer odwali
Daje zawsze sztywnom rure i nie mam nigdy problemu. Jeszcze nigdy nic nie popenkało.
a ja sporadycznie daje sztywna rure. wole wyjsc pompka skroplin (oczywiscie jezeli to mozliwe chowam rury w sciance i wszystko ladnie wyglada bez koryt i innych badziewi
Jak dla mnie sposób odprowadzenia skroplin zależy od sytuacji i jaka klima jest montowana, byle były zachowane zasady grawitacji no i był stosowany syfon jak włączamy się do kanalizacji. Podziwiam tych co skropliny odprowadzają do rury spustowej rynny , tej zimy mogli się przekonać szaleni monterzy jak klima zalewa mimo że nie pracuje.
Tak czy tak w splicie tak powinny być montowane skropliny aby można było naprawić a nawet z demontować bez uszkadzania jej (kto to robi wie o co chodzi ) . pozdrowionka
Być człowiekiem oznacza mieć wątpliwości i mimo to iść dalej swoją drogą. /Paulo Coelho/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-10, 08:24:57 przez monterod2002.)
patusX napisał(a):Robert dlaczego?bartekw napisał(a):a ja sporadycznie daje sztywna rure. wole wyjsc pompka skroplin (oczywiscie jezeli to mozliwe chowam rury w sciance i wszystko ladnie wyglada bez koryt i innych badziewinie jestem zwolennikiem pompek skroplin chyba ze w ostatecznosci
owszem zdaza sie. ale dalej wole dac pompke. nie ma zadnego problemu z wymiana a ladnie split wyglada bez korytka na rure.
Pompek skroplin unikaj jak ognia .
no moze to zalezy od pompki?? od 4 lat montuje ten sam model pompek do splitow i odpukac do tej pory tylko jedna sie spalila.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY