Mam taki problem. Szukam najnowszej generacji klimatyzacji samochodowej. Potrzebne mi jest to na referat. Wie może ktoś z was jaki jest najnowszy model i jak działa? I gdzie mogę info o takim czymś znależć?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Klimatyzacja samochodowa - najnowsza technologia
15 Odpowiedzi, 15874 Wyświetleń|
Może moja odpowiedź nie będzie satysfakcjonująca, ale klimatyzacja samochodowa raczej nie dzieli się na generacje. Można co prawda podzielić ją na manualną, automatyczną i klimatronik. Od strony chłodniczej to są małe różnice - od strony sterowania już znaczne. Różnice są także w sprężarkach - o stałej lub zmiennej wydajności.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Nowością to Klimatyzacje na CO2, a nie tak jak do tej pory na R134a
soniak napisał(a):Mam taki problem. Szukam najnowszej generacji klimatyzacji samochodowej. Potrzebne mi jest to na referat. Wie może ktoś z was jaki jest najnowszy model i jak działa? I gdzie mogę info o takim czymś znależć?Najstarsze generacje to najleosza generacja.Dwutlenek węgla to narazie same problemy
dzięki a gdzie moge o tym znaleźć wiecej danych? Bo mój prowadzący jest bardzo wymagający :/ I jak on mówi "musisz być ekspertem w tej dziedinie" :/
Pare rzeczy o CO2 czyli R744:
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-03-19, 14:54:51 przez gajdek419.)
http://www.r744.com/component/files/pdf/...report.pdf http://www.vda-wintermeeting.de/fileadmi...202009.pdf Co do jakiegos podzialu to ze wzgledu na np: sprezarki: - sprezarki ze stala wydajnoscia - sprezarki ze zmienna wydjoscia (sterowanie mechanicznym zaworami regulacyjnymi) - sprezarki ze zmienna wydajnoscia storowane elektrycznym zaworami regulacyjnymi Mozna by tez dokonac podzialu ze wzgledu na sposob sterowania przez uzytkownika: manualne i automatyczne CO2 zdecydowanie mozna zaliczyc do najnowszych technologii, aspekt ekologiczny, konstrukcje stosowanych sprezarek (sterowane przez ECV czy tez hybrydowe albo sprearki elektryczne) gajdek419 napisał(a):Pare rzeczy o CO2 czyli R744:Dzięki ale niestety nie jestem dobry w językach obcych a to jest po angielsku :/ Może napisze jaki mam temat. A więc temat brzmi: "konserwacja i obsługa techniczna klimatyzacji samochodowej" Mam w nim napisać troche o nowej generacji jakiejś. No i jeszcze cos mi mówił o ... wibracyjnej. Szczerze to nei wiem jak się do tego zabrać :/ Mam napisać maksimum 5 stron nie więcej. ma ktoś jakiś pomysł?
Soniak - proponuje spisać pytania i frazy, które Cie interesują i poprostu przejść się do serwisu z klimatyzacją samochodową i popytać... może znajdzie się jakiś serwisant, który coś więcej Ci powie
![]() a tak btw.... "szukajcie a znajdziecie"
Oj raczej nie mają czasu na coś za darmo heh :/
to idziesz z czteropakiem
Wpisz w google:
"jak działa klimatyzacja samochodowa" "jak używać klimatyzacji samochodowej" "jak odgrzybiać klimatyzację samochodową" w godzinke max. trzy godzinki zrobisz piękny referat na 5 stron jak się chłopie szczypiesz jak matka z łobuzem z pierdołowatym referatem, to Ty na studiach zginiesz
hehe Ja już jestem na 4 roku studiów
no to google i kopiuj wklej i samodzielność powinna być opanowana do perfekcji
Poszukaj materiałów propagandowych firmy Behr Hella, to będziesz mógł sobie coś napisać o serwisowaniu. Tylko to tak bardziej od strony marketingowej, ale zawsze będziesz miał jakiś pogląd na temat.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
W księgarni może coś znajdziesz.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY