witam wszystkich mam temat do zrobienia i nie bardzo wiem jak sie za to zabrac a mianowicie chodzi o komore lodowa a generalnie o to zeby padal w niej snieg ktos moze mi podpowiedziec jakis pomys z gory dziekuje
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
komora lodowa
15 Odpowiedzi, 12436 Wyświetleń|
Jaka ma być temperatura w tej komorze?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-04-01, 20:43:44 przez mg.)
okolo -25
A wysokość komory?, opisz dokładniej o co chodzi.
wysokosc 3m, chodzi o komore do ktorej ludzie beda wchodzic po saunie i ma tam oprucz tego ze bedzie zimno padac snieg tak sobie koles zazyczyl...
mam w glowie kilka rozwiazan ale nie wiem sam czy uzyc pary czy wody ...para jesli ja zastosuje bedzie mi grzala mroznie ...
Z pary płatków śniegu nie uzyskasz. Czy ten śnieg ma padać równomiernie z całej powierzchni sufitu?
Ciekawy temat.
hmmm to wlasciwie zalezy odemnie jak on bedzie padal ale chcial bym zeby natryski wychodzily ze scian i z sufitu rowniez ,znaczy zeby padal na calej powierzchni tylko teraz tematem jest jak to osiagnac czy jeszeli zastosuje pare to nie bedzie mi rozmrazac mrozni swoim cieplem
czy woda byla by lepsza
*jezeli
Jeśli do komory wpuścisz parę to ona zalodzi ci kanały i ściany a w pomieszczeniu będzie co najwyżej mgła a nie śnieg. Do komory musisz wprowadzać już wyprodukowane kryształki lodu (śnieg) bo inaczej trudno będzie nie dopuścić do zamarzania w kanałach i innych elementach wody.
ok sa nowe wytyczne komora jako komora lodowa ma byc zalodzona, snieg sniegiem nie koniecznie ,tylko jak wporowadzic pare do komory, nie jako pare wodna ale jako np:mgle wytracona na drodze ultradzwiekowej w ktorej czsteczki wody sa mniejsze i szybciej zamarzaja bo "mgielka wodna nie zamarza odrazu w temp -25" spada joko woda nie jako na ten przyklad snieg ....generalnie problemem jest uzyskanie tej wlasnie mgielki ktora zaladzajc komore bedzie przy okazji sniezyc ...
A może armatkę śnieżną?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
hehe mysle o tym tylko ze to sa za duze sprzety ...mam nadzieje ze producent ma w opcji mniejsze "agregaty"...bo nic innego mi do glowy nie przychodzi...
heheh wydaje mi sie ze mam rozwiazanie, na podstawie armtki wodnej ;jestem bliski celu dam znac jak poszlo dzieki za podpowiedzi ....
armatki sniegowej zaczy sie hehe
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY