Witam
Mam za zadanie zrobienie klimatyzacji w samochodzie osobowym(praca dyplomowa), chciałbym zapytać o to czy w samochodzie czyli małej przestrzeni możliwa jest krotność wymian powietrza około 270/h?Z tego co sie oriętuje normy mowią o 20-40/h, jednak aby uzyskac warunki komfortu cieplnego jestem zmuszony zastosować taka krotnosc wymian, zastanawiam sie jak ona wpłynie na osoby podrozujące?
Mam za zadanie zrobienie klimatyzacji w samochodzie osobowym(praca dyplomowa), chciałbym zapytać o to czy w samochodzie czyli małej przestrzeni możliwa jest krotność wymian powietrza około 270/h?Z tego co sie oriętuje normy mowią o 20-40/h, jednak aby uzyskac warunki komfortu cieplnego jestem zmuszony zastosować taka krotnosc wymian, zastanawiam sie jak ona wpłynie na osoby podrozujące?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
, przy prędkości nie przekraczającej 0,4m/s. Moim zadaniem było zadanie niemożliwe czyli dążenie do osiągnięcia klimatyzacji, jednak jak wiadomo samochodu nie da się zbilansować, więc klimatyzacja z teori jest niemożliwa. Chciałem tylko usłyszeć opinie na temat ilości wymian, a co do uczelini jest to Politechnika Gdańska.Pozdrawiam

. Jeszcze tylko chciałbym sie upewnić czy dobrze rozumuje, jeżeli chodzi o wilgotność/temp.90-95%/7°C jest na nawiewniku, czyli jest to powietrze nawiewane do kabiny. Jest to strasznie niska wartość, przecież jak to dmucha na twarz w odległości jakieś 40cm to temperatura odczuwalna jest strasznie niska. Rozumiem, że 35-40%/24°C to powietrze usuwane z pojazdu, czyli to które miesza sie z nawiewanym stabilizując klimat. Praca w obiegu otwartym, czyli 100% powietrza zewnętrznego?Pozdrawiam