Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

skropliny...

7 Odpowiedzi, 10933 Wyświetleń

katalonczyk

2005-06-04, 11:01:27
Nowy użytkownik
...mam pytanie, stosunkowo niedawno zakupilem samochod z klimatyzacja i pewnego upalnego dnia zanipokil mnie wyciek wody z silnika, jak sie pozniej okazalo (po moich ogledzinach) cieklo z podzespolow odpowiedzialnych za klimatyzowanie wnetrza samochodu. Czy to normalne ze w gorace dni ilosc skroplin sie nasila? i czy skropliny w klimatyzacji samochodowej odprowadzane sa bezposrednio pod samochod? Z gory dziekuje za odpowiedz, wiem ze niekotrych moze smieszyc moje pytanie, ale poprostu dla mnie to nowosc i mnie to zaniepokoilo.
  • Odpowiedz

Guest

2005-06-04, 20:28:36
Gość
Wszysto jest OK. Tak ma być.
Gorzej gdyby woda nie wyciekała pod samochód.
  • Odpowiedz

Górczewska

2005-06-06, 07:23:20
Nowy użytkownik
Witam.
Normalną rzeczą jest wyciek skroplin pod samochód. parownik klimatyzacji pracuje w temperaturze punktu rosy. Odpływ skroplin następuje drenem pod samochód. Temperatura powietrza nie ma wpływu na ilość wody. Wpływ ma natomiast wilgotność względna powietrza. Im większa wilgotność tym więcej skroplin.
Autoklimatyzacja Warszawa ul Górczewska 146 tel (022) 664-98-78
  • Odpowiedz

Guest

2006-01-01, 13:39:20
Gość
a co oznacza jak w skroplinach jest odrobina zoltego plynu, w szczegolnosci na poczatku po wlaczeniu silnika. zauwazylem to na swiezym sniegu. pozdrowienia,
  • Odpowiedz

Guest

2006-02-21, 22:39:06
Gość
Jeżeli jest złoty to proponuję go zbierać, wodę odparować i poczekać ma wzrost ceny złota :lol:
Ps Jaka to marka samochodu?? (prawdziwa kura znosząca złote jajka)
pozazdrościć
  • Odpowiedz

Guest

2006-02-22, 12:19:31
Gość
Cytat:a co oznacza jak w skroplinach jest odrobina zoltego plynu, w szczegolnosci na poczatku po wlaczeniu silnika. zauwazylem to na swiezym sniegu. pozdrowienia,
Żółty płyn to specjalny barwik dzięki któremu można zlokalizować miejsce nieszczelności układu klimatyzacji. Jeżeli barwnik wycieka ze skroplinami trzeba skontrolować układ powyżej wycieku. Jeżeli masz inne pytania
to wejdź na http://www.combi.auto.pl/
  • Odpowiedz

marioook03

2010-12-30, 18:13:57
Nowy użytkownik
u mnie w toledo 2 również pojawia się na śniegu żółty płyn i również nie wiem co z tym zrobić czy konieczna będzie pomoć fachowca prosze o pomoc
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa