Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kompletowanie sprzętu

11 Odpowiedzi, 11339 Wyświetleń

eryk_wiking

2010-05-10, 15:23:03
Zaawansowany użytkownik
Witam
Potrzebuje sprzętu do samych przeglądów i zastanawiam sie nad manometrami zwykłymi + termometr albo elektroniczne z pomiarem przegrzania/dochłodzenia.

budżet 1300 zł (z vatem)

i pytanko teraz

czy normalny termometr ( taki "kalkulator" z czujką na kablu) będzie wystarczający do pomiaru przegrzania?

ma ktoś może cennik z termo shiessla albo innej dobrze wyposarzonej hurtowni z okolic wawy?
bo prosiłem panią o wysłanie na @ ale coś jej sie chyba nie udało
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-10, 15:27:32 przez eryk_wiking.)
  • Odpowiedz

byniom

2010-05-10, 15:35:12
Moderator
Ja mam termometr TT-630 dwukanałowy
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-05-10, 16:25:04
Top użytkownik
Witam

To czemu nie weźmiesz ode mnie Mastercoola. Dałem ogłoszenie przecież. Na serwis będziesz miał idealne urządzenie.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-10, 16:34:17
Moderator
Sprzęt do przeglądów od sprzętu do montażu różni się chyba tylko młotem udarowym, czego też do końca nie jestem pewien.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

byniom

2010-05-10, 18:35:30
Moderator
Jakieś średniej kalsy manometry to około 300pln do tego termometr tez pewnie za 250 i to masz to samo co pisał stefanbud ale w jednym.Myślę że warto kupić. Ja wiele lat pracowałem na zwykłych manometrach i termometrze ale jak otworzyłem swoją działalnośc to kupiłem cyfraki i nieżałuję bo są wygodniejsze. Wożę ze sobą jeszcze dwa komplety zwykłych manometrów ale najczęściej kożystam z cyfraków. Termometr dwukanałowy to uzywam to pomiaru temepratury na jednostce wewnętrznej i wtedy mogę sobie wyliczyć jaką moc ma w danej chwili dana jednostka.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2010-05-10, 19:51:31
Zaawansowany użytkownik
Stefan, jeżeli chodzi o maniochy to z chęcią, ale to nie kupuje do swojej firmy, tylko kompletuje sobie sprzęt do pracy (jestem zatrudniony u kogoś, budżet na narzędzia i heja do przodu)Refco 3 zaworowe w walizce z wężami są poniżej 500 zł i na nie się skusze, do tego ten termometr co Byniom pisał. Zastanawiam sie jeszcze nad amperomierzem, widziałem takie fajne małe w kształcie litery U' (nie zamykane) i jeszcze jakiś namiar na nie potrzebuje'
  • Odpowiedz

R-40

2010-05-10, 20:43:37
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):Sprzęt do przeglądów od sprzętu do montażu różni się chyba tylko młotem udarowym, czego też do końca nie jestem pewien.
Młoty udarowe montują wiertarki po młotach naprawiają.
  • Odpowiedz

barbie

2010-05-11, 15:05:14
Top użytkownik
mierniki BIALL.pl
  • Odpowiedz

barbie

2010-05-13, 17:06:23
Top użytkownik
1300 złotych wystarczy na drabiny może trochę zostanie .
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2010-05-13, 18:12:29
Zaawansowany użytkownik
wchodzę na większy obiekt jako gościu od klimy i tam drabiny, rusztowania są, mi potrzebne są tylko podstawowe narzędzia
każdy chyba wie ile drabina kosztuje Wink
  • Odpowiedz

eryk_wiking

2010-06-14, 19:45:32
Zaawansowany użytkownik
Dzięki Byniom,
Termometr sprwauje się bardzo fajnie
Takie szczypce do zaciskania na rurce to jakoś specjalnie są zbudowane? Jak rozwiązane jest tam mocowanie tej czujki? Bo nigdy takiego gotowca w ręku nie miałem a było by przydatne (tak jak ta sonda zaciskowa w testo550)

Jak kupie takie szczypce do zaciskania w budowlnaym za prare złotych i zrobie otwór na w jednej "łapie" i wyłoże to ilozacją termiczną to wyniki będą prawidłowo odwzorowane ? Jak sądzicie?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa