Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Olej sprężarka denso Audi S4 2005r.

5 Odpowiedzi, 6950 Wyświetleń

miniek77

2010-05-12, 16:39:12
Nowy użytkownik
Witam, po zatarciu starej sprężary, po wymyciu wszystkiego i wymianie dyszy czas na montaż nowej . Na sprężarce pisze ND-OIL8 140cm3.Gdzie ten olej wlać? W otwory od węży, czy tam gdzie jest dodatkowy olej w samej sprężarce? Czy jest to ilość oleju w układzie z gazem, czy wlewam go do smarowania samej sprężarki? Sprężarka jest taka jak na foto.http://www.allegro.pl/item1009148740_audi_q7_4_2_fsi_kompresor_klimy_4e0260805q.html P.S. .Chciałem to zrobić w warsztacie z klimami ,ale na początku sezonu nikt nie chce się za to wziąć, bo w tym aucie wymiana sprężarki wiąże się z rozbiórką całego przodu, oraz demontażem zawieszenia silnika. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

gajdek419

2010-05-12, 17:51:36
Zaawansowany użytkownik
ND-OIL8 to olej PAG46
  • Odpowiedz

miniek77

2010-05-12, 18:17:16
Nowy użytkownik
Tak, wiem. Generalnie zrobiłem tak. 1.Wymontowałem chłodnice, osuszacz, dysze, 2. Przeleciałem cylindrem do płukania ( benzynka ekstrakcyjna) skraplacz, węże , chłodnice. Osuszacz , dysza i oringi nowe. Sprężaka kupiona używka, ale jak nówka. Olej tez kupiony 0,25 ml Pag46. Ze sprężarki (tam gdzie węże do klimy) wylał się cały olej. Gdzie mam tego Pag 46 nalać i w jakiej kolejności, ewentualnie ilości. Proszę o odpowiedzi bo naprawdę jestem zdeterminowany i chciałbym by to działało . Nie jestem konkurencją dla nikogo , poprostu kto otwierał maskę i widział ile tam miejsca ( V8 w małym aucie) nie chciał tego tykać. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz

gajdek419

2010-05-13, 06:02:01
Zaawansowany użytkownik
Oleju w cały układ wg katalogu wchodzi 250-300ml. Te 140ml wlej odkręcając śrubę w przednim korpusie sprezarki (do komory korbowej sprężarki) a resztę podaj przez stację do napelniania klimy.
  • Odpowiedz

Bock

2010-05-13, 21:17:01
Zaawansowany użytkownik
Prosta sprawa - podpinasz pompę próżniową z manometrami pod niskie ciśnienie, a drugi wężyk pod wysokie i jego końcówkę wkładasz do puchy z olejem gdzie masz już odmierzone 300ml (oleju). Pompa wciąga olej do układu wytwarzając w instalacji vacum.
Powodzenia!
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa