Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Nowa odsłona forum klimatyzacja.pl

53 Odpowiedzi, 54811 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 Dalej

Shitashii

2010-05-14, 05:56:12
Moderator
Odświeżałem, nawet dezodorantem Wink, ale nie działało. A tak na serio to próbowałem różnych metod i u mnie działa w sposób jaki opisałem. Ja już sobie ustawiłem avatara, ale gdy ktoś będzie zmieniał, to może podzieli się uwagami. Ja za wytłumaczenie przyjmuję, to co napisałe admin z ciasteczkami.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-05-14, 09:05:45
Top użytkownik
Witam

Nie podoba mi się to że zamiast obrazka jest link do niego, powinno być tak: po zalogowaniu obrazek jest widoczny.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-17, 06:09:05 przez Stefanbud.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-14, 11:21:41
Moderator
No właśnie, tym bardziej, że w Ustawieniach jest zaznaczone "Wyświetlaj obrazki w postach".
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-14, 12:33:11
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):No właśnie, tym bardziej, że w Ustawieniach jest zaznaczone "Wyświetlaj obrazki w postach".

Jestem zarejestrowany na kilku technicznych forach i tam w każdej chwili można dodać do postu plik z obrazkiem, zdjęciem, cytatem czy czym tam jeszcze. Jest on od razu widoczny dla osób zalogowanych.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-14, 12:53:13
Zaawansowany użytkownik
admin napisał(a):
elektromechanik napisał(a):No i jeszcze to durne sprawdzanie za każdym > 2+1, 3-8 itp.

Zamiast krzyczeć wystarczy poprosić. Opcja wyłączona. Zostanie włączona jeśli ilość bootów internetowych zacznie doskwierać. Tak jak to było w przypadku poprzedniego systemu. Na ponad 12 tys zarejestrowanych użytkowników ok. 8tys to były booty. Tylko było powodem uruchomienia opcji 2+1.

Pozdrawiam

Cytat:BBcode itp było dostępne ( tak jak na innych forach ) obok rubryki pisanej wiadomości ( na tej samej stronie ) aby nie < biegać z przenoszeniem >.

Opcję BBCode wystarczy włączyć w Ustawieniach konta .... Profil->Ustawienia-> Uzwaj przycisków BBCode

Nikt nie krzyczy tylko wyraża swoje zdanie ( o to była prośba ). Wyrażanie swojego zdania to nie tylko > pienia anielskie na cześć ale też słowa krytyki <.

Co do próśb to już nie raz był poruszany temat > przycisku ignoruj < i inne. Jak jest w niektórych forach. Jak na razie to nawet admini nie mają możliwości ukrócić pewnych praktyk.

Wystarczy poczytać posty pana R a odechciewa się pisania na jakikolwiek temat.

Podam tylko przykład forum ELEKTRODA tam takie posty lądowałyby w koszu zanim by je autor zdążył sam przeczytać a po kilku takich już by go nie było.
  • Odpowiedz

barbie

2010-05-14, 17:19:06
Top użytkownik
czas na forum jest z kapelusza .
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-14, 17:31:58
Moderator
barbie napisał(a):czas na forum jest z kapelusza .
Dlaczego?
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-14, 17:33:35
Moderator
Shitashii napisał(a):Hm.... Prawidłowo to Central European z zaznaczoną korektą DST, . ?
Ja jadę z tymi ustawieniami i już działa dobrze, ale wcześniej były problemy.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-14, 17:35:16
Zaawansowany użytkownik
barbie napisał(a):czas na forum jest z kapelusza .

Coś magią trąciło Wink Czy mi się wydaje Rolleyes
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-14, 17:40:26
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):
Shitashii napisał(a):Hm.... Prawidłowo to Central European z zaznaczoną korektą DST, . ?
Ja jadę z tymi ustawieniami i już działa dobrze, ale wcześniej były problemy.

Godzina pisania postu też Ci się zgadza? Rolleyes

Ten post wysłałem o 19,40 pokazuje że o 17,40 :o
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-14, 17:42:25 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-14, 17:45:12
Moderator
Tak, teraz się wszystko zgadza. Wcześniej próbowałem ustawień na innym kompie i jak byłem zalogowany to ustawiłem i było ok, a po wylogowaniu był inny czas. I tak próbowałem różnych ustawień. na koniec zostawiłem tak jak wyżej i wróciłem do domu i rano było już ok. Może trzeba kompa wyłączyć? Nie wiem jak, ale teaz mi się wszstko zgadza. Pisałem o tym, jest na pierwszej stronie.

Edycja: sam siebie czytam i nie rozumiem :-)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-14, 17:46:14 przez Shitashii.)
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-14, 19:26:41
Zaawansowany użytkownik
Wreszcie załapałem co ztym czasem > nie tak<. Przesunięcie ( opóźnienie wynosi 2 godz ).

Trzeba wejść w swój > profil <. Następnie > ustawienia <.

Jest punkt > ustawienie strefy czasowej < W nim jest w tej chwili czas zach. europejski - należy go zmienić na środkowo europejski. ( mamy 1 godz. )
Następnie 2 punkt to włączenie korekcji > czas letni - zimowy < ( mamy drugą godz. ) i już jest prawidłowa godzina.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-14, 20:19:54
Moderator
:/ Odkrywca Ameryki. Jesteś Kumulus. Krzysztof Kumulus :lol:
Pisałem o tym dwa razy :-) Ale ważne że się udało Cool
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-14, 20:24:56
Moderator
Aha, panie ADMINISTRATOR mam prośbę. Zrobić coś z automatycznym wylogowywaniem, a mianowicie żeby było jak poprzednio: Loguję się rano, czytam forum, idę na 12h, wracam i dalej jestem zalogowany. Zaczyna mnie to irytować jak muszę logować się kilka razy dziennie. Czy jest taka możliwość? Dziękuję.
  • Odpowiedz

barbie

2010-05-15, 06:15:28
Top użytkownik
u mnie logowanie bez zmian .
  • Odpowiedz

byniom

2010-05-15, 06:25:37
Moderator
Ja też loguję się automatycznie . Zaznaczyłem ptaszka przy logowaniu i teraz jest to automatycznie robione.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

elektromechanik

2010-05-15, 06:57:39
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a)::/ Odkrywca Ameryki. Jesteś Kumulus. Krzysztof Kumulus :lol:
Pisałem o tym dwa razy :-) Ale ważne że się udało Cool

Dobrze podpisałeś .> czytasz i sam siebie nie rozumiesz <. Big Grin
Sam napisałeś ze próbowałeś i było dobrze a potem sie zmieniało
( może trzeba kompa wyłączyć ) - mnie się już nie zmieniło Tongue

Ale OK nie czytałem do końca Twoich postów i dlatego opisałem Smile

Jak napisałeś najważniejsze że jest OK POZDROWIONKO Smile Smile Smile Smile Smile

To się dopiszę > też mam logowanie OK<
Znów napiszesz że hameryke odkryłem ale co tam.
Jak napisał byniom przy logowaniu postaw ptaszka w krateczce >zapamiętaj < i po sprawie.

Jeszcze raz POZDRAWIAM i mimo niezbyt ciekawej pogody MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM RZYCZĘ
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-15, 07:07:13 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-15, 16:51:37
Moderator
Z tym stawianiem ptaszka to poczekam aż żonka wróci...
A tak na serio to troche nie o to chodzi, bo jak pójdę np do pracy i jestem w pobliżu kompa to ok, ale jak mnie nie będzie i jakiś dowcipniś odpali forum to będzie zalogowany jako ja. A więc to jest minus. Po prostu chciałbym się zalogować i być zalogowany do czasu aż sam się wyloguję (lub zamknę stronę itp).
I proponuję wstawić jeszcze emotkę z browarem, bo muszę elektromechanikowi postawić za zrozumienie.
  • Odpowiedz

barbie

2010-05-16, 19:08:27
Top użytkownik
to jest test zmiany czasu .
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2010-05-17, 07:32:53
Administrator
Shitashii napisał(a):Aha, panie ADMINISTRATOR mam prośbę. Zrobić coś z automatycznym wylogowywaniem, a mianowicie żeby było jak poprzednio: Loguję się rano, czytam forum, idę na 12h, wracam i dalej jestem zalogowany. Zaczyna mnie to irytować jak muszę logować się kilka razy dziennie. Czy jest taka możliwość? Dziękuję.

Podczas logowania wystarczy zaznaczyć checkbox Zapamiętywania logowanie by logowanie odbywało się automatycznie.
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2010-05-17, 07:34:46
Administrator
patusX napisał(a):jaki czas ustawiacie bo teraz jest 8.14 a mi pokazuje 21.39

Poprawne ustawienia czasu to:

Strefa czasowa: (UTC+01:00) Central European, West African
Korekcja DST [X] Włącz korekcję czasu letniego (przesunięcie o 1 godzinę do przodu)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-17, 07:47:46
Moderator
admin napisał(a):
Shitashii napisał(a):Aha, panie ADMINISTRATOR mam prośbę. Zrobić coś z automatycznym wylogowywaniem, a mianowicie żeby było jak poprzednio: Loguję się rano, czytam forum, idę na 12h, wracam i dalej jestem zalogowany. Zaczyna mnie to irytować jak muszę logować się kilka razy dziennie. Czy jest taka możliwość? Dziękuję.

Podczas logowania wystarczy zaznaczyć checkbox Zapamiętywania logowanie by logowanie odbywało się automatycznie.
... i tłumacz człowieku....
Jeśli loguję się na kilku komputerach, do których pod moją nieobecność mają inni dostęp, to nie jest to zadowalające rozwiązanie. Mam wobec tego proste pytanie: czy można zrobić jak poprzednio, że użytkownik nie był wylogowywany podczas "bezruchu" na forum? Tak lub nie ?
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-17, 07:50:19
Moderator
A Regulamin składa się z dziesięciu pierwszych punktów Smile
  • Odpowiedz

admin_punbb_import1

2010-05-17, 10:11:07
Administrator
Shitashii napisał(a):
admin napisał(a):

... i tłumacz człowieku....
Jeśli loguję się na kilku komputerach, do których pod moją nieobecność mają inni dostęp, to nie jest to zadowalające rozwiązanie. Mam wobec tego proste pytanie: czy można zrobić jak poprzednio, że użytkownik nie był wylogowywany podczas "bezruchu" na forum? Tak lub nie ?

Jedyne co mogę dla Pana zrobić to zwiększyć czas bezruchu. Wylogowanie wstępnie następowało po 5 min. przestawione zostało na 60 min.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-05-17, 12:00:14
Moderator
Dziękuję uprzejmie, kłaniam się nisko.
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa