Witam szukam butli do azotu.pojemność 2 lub 3 litry w trójmieście lub okolicach. Orientujecie się Panowie gdzie można kupić taką butle.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Butla do azotu
16 Odpowiedzi, 22938 Wyświetleń|
Nieoriętuję się tylko zastanawiam w jakim celu ma służyć taka pojemność
Do azotu nie kupisz ale do tlenu tak
Profesjonalne strzyżenie owiec, naprawa bojlerów, destylatorów i kalkulatorów.
Ja mam dużą i małą bo nie wszędzie mam chęci dużą nosić
Ja mam po gaśnicach, zalegalizowane i z zaworem na CO2, ale ich pojemność to chyba 1,6m3 przy 150 barach.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Zawór można wymienić, do azotu chodził za 20PLN na Ale****** nowy
a po co wymieniać? i reduktor kupować?
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Shitashii napisał(a):a po co wymieniać? i reduktor kupować? Witam To ja mam pytanie z innej beczki ale w temacie. Czy ktoś spotkał na polskim rynku reduktor do azotu z bezpiecznikiem i manometrem na 40bara? A drugie pytanie to: Czym się różni próba szczelności od próby technologicznej? A może są to dwa różne tematy? Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
stefanbud napisał(a):Shitashii napisał(a):a po co wymieniać? i reduktor kupować? Odpowiedź na pierwsze pytanie znajduje się pod następującym adresem: http://www.perun.pl/Reduktory_butlowe_specjalne.html W odpowiedzi na drugie, jakże interesujące pytanie, chociaż jego forma zapewne wyszła z ust jakiegoś bardzo ważnego inspektora nadzoru zapewne. Jedyne definicje dotyczące próby szczelności zawarte są w normie PN-77/M-04605. Co do próby technologicznej, rozumiem, że odnosi się to do pracy całego urządzenia i pomiarów wszystkich istotnych wielkości fizycznych do oceny pracy urządzenia i/lub instalacji chłodniczej występujących w dokumentacji zdawczo odbiorczej.
Chodzę często po sklepach z przeglądami, aby nie dźwigać ogromnej butli. Ma służyć do czyszczenia skraplaczy i sprawdzania szczelności
Gdynia ulica Hutnicza za hurtownią hydrauliczną legalizacja gaśnic teren Spółdzielni Ogrodniczo Pszczelarskiej .
Ja do azotu mam dwie butle 8 litrowe czyli ciut większa jak gaśnica śniegowa. Taka butlę można bez problemu wziąć w rękę
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
AS napisał(a):Witamstefanbud napisał(a):Shitashii napisał(a):a po co wymieniać? i reduktor kupować? No tak, ja mam do 30bara a te są do 20Mpa. Dosłownie tak napisano w warunkach odbioru 72 godziny próby technologicznej: ![]() Jeszcze ciekawostką są warunki dla firmy które mogą przystąpić do przetargu: ![]() Idzie do normalnego. Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-19, 16:00:14 przez Stefanbud.)
Ach nie pomyślałem, Kolega walczy w przetargu, nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wygranej, mimo , że mam dość
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-19, 18:35:42 przez AS.)
radykalny osąd takich zjawisk jak przetarg publiczny. Co do reduktorów:było pytanie, padła odpowiedź. Ciśnienie wejściowe 20 MPa(200bar) wyjściowe regulowanie w zakresie 1 do 15 MPa(10 do 150 bar) także zakres "prawie" się pokrywa z potrzebami Kolegi. Dosyć istotną sprawą jest cena takiego cuda.
Istnieją w sprzedarzy 15 aluminiowe do zotu i bardzo lekkie
AS napisał(a):Ach nie pomyślałem, Kolega walczy w przetargu, nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wygranej, mimo , że mam dośćWitam Nie brałem udziału w tym przetargu, duże wymagania a na koniec dowiaduje się człowiek że 100% cena. Zaintrygowała mnie ,,próba technologiczna''. Przez moment myślałem że to chodzi o szczelności. Rozumiem że kolega ma taki i wie dokładnie że manometr ma zakres regulacji wyjścia od 10-150bara. 175zł to przystępna cena. Rozglądam się bo pewnie wcześniej czy później skapnie się jakiś inspektorek. Pozdrawiam
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
![[Obrazek: 53d2c8e056997a64med.jpg]](http://images48.fotosik.pl/296/53d2c8e056997a64med.jpg)
![[Obrazek: 474ad0ffef55af91med.jpg]](http://images49.fotosik.pl/296/474ad0ffef55af91med.jpg)