jak w temacie brak tłoczenia ,po włączeniu ciśnienie po stronie tłocznej jak i ssącej spada do zera a po3 minutach zewnętrzna całkowicie sie wyłącza ,a na pilocie brak jakichkolwiek błędów,
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
fuji electic RO 36 LAN-brak tłoczenia
11 Odpowiedzi, 8883 Wyświetleń|
Nie są czasem zakręcone zawory albo coś blokuje przepływ gazu? Jednostka się wyłącza bo ściąga gaz do siebie.
zawory poodkręcane ,ja podejrzewam zawór rozprężny ale pewności nie mam,Koledzy proszę o pomoc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-06-16, 18:30:25 przez majki.)
Rozszczelnij układ odessij gaz i sprawdzisz ile go było potem azot i dmuchaj i może coś się odblokuje. Na jaki gaz jest to urządzenie?
układ na 410 ,próby przepychania azotem były juz przerabiane ,niemam pojęcia co moze być nie tak,POMOCY
A jaka jest sytuacja w separacji skraplacza i parownika? Jaka jest długość instalacji i co jest wyżej zainstalowane?
zatkany filtr w klimatyzatorze -może to być cieńka rurka w masie głuszącej .jeśli klima jest trójfazowa sprawdź czy obroty są właściwe .gdzie jest kapilara w jednostce zewnętrznej czy wewnętrznej ? .
Jeżeli to 10.5kW to powinny być 3 fazy. Czy kolejność faz jest dobra na zasilaniu kompresora?
urządzenie jest jednofazowe ,różnica poziomów 5m zew wyżej
zatkany filtr w klimatyzatorze -może to być cieńka rurka w masie głuszącej .jeśli klima jest trójfazowa sprawdź czy obroty są właściwe .gdzie jest kapilara w jednostce zewnętrznej czy wewnętrznej ? .
Kolego opisują taka sytuacje tylko za cholere nie moge tego znaleść ,moze zle szukam ,POMOCY
wyciołem zawór rozprężny i czekam na nowy i zobacze jaki będzie efekt
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY