Mam do wymiany sprężarkę w vw po zatarciu. Jak najlepiej wyczyścić układ z pozostałych opiłków i jaką ilość oleju dodać do układu aby wszystko śmigało jak należy? Na forum wyczytałem że olej należy podawać stopniowo ale jak to uczynić przy automatycznej stacji obsługi, sprężarkę można zalać olejem poprzez korek i w jakiej ilości?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Vw passat sprężarka ZEXTEL DCW 17D ile oleju?
7 Odpowiedzi, 8262 Wyświetleń|
250ml do czystego układu a zeby to wyczyscic to w domu benzyna ekstrakcyjna i sprezone powietrze.
Napełnienie czesciowo olejem i dawka gazu, olej podawac do stanu własciwego po 70g
Oraz wymiana osuszacza i dyszy rozprężnej.
Dysza jak ma sitka całe to wystarczy ja dobrze umyc i przedmuchac ale nowa nie zaszkodzi(cena do 50 zł)
Odświeżę temat. Czyli jak mam nowa sprezarke to wlewam do niej 70ml oleju przez jakis korek? a reszte juz dozuje maszyna do pozostalych elementów ukladu oczywiscie po okolo 70ml? Czy tez wszystko dozuje maszyna ?
jak masz nową to masz ją zalaną olejem - patrz naklejka
Nowa w sensie albo regenerowana albo jakas urzywke i dlatego pytam jak postapic z tym olejem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-08-28, 07:42:56 przez Homer00.)
Tutaj cytat "Uwaga! Sprężarkę należy napełnić zalecanym olejem bezpośrednio przed montażem . Nie należy napełniać pompy olejem poprzez automat do napełniania , gdyż grozi to kompletnym uszkodzeniem kompresora ! " to link do strony z kompresorem: http://www.klimatyzacja-lodz.net/Regener...t-793.html |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY