Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Midea proszę o pomoc dziwny objaw

7 Odpowiedzi, 9317 Wyświetleń

tomdiw

2010-07-21, 06:33:25
Nowy użytkownik
Witam,
Mam problem z kilimatyzacja midea .Klimatyzacja nie startuje z pilota wtedy kiedy włączam lotka z klimy otwiera sie nie w tą strone co trzeba dmucha ale nie chłodzi dopiero kiedy recznie przycisne przycisk auto pod klapą klimatyzacji ,klima zmienia połozenie klapy i zaczyna chłodzic .Na początku widziałem ze wentylator nie startuje wiec wymieniłem kondensator rozruchowy ale to raczej nie pomogło , klima dalej nie chłodzi po sterowaniu z pilota tylko Manualne przycisnięcie AUTO pod klapą (mikrostyk )

Bardzo prosze o rade , co jest nie tak (STEROWNIK ?? ELEKTRONIKA?? MOZE JAKIS RESET??)

POZDRAWAIM
  • Odpowiedz

tomdiw

2010-07-21, 08:01:06
Nowy użytkownik
nikt tego nie ruszał wszystko działało normalnie poprostu któregos dnia tylko od AUTO
  • Odpowiedz

Klima-Pol_pl

2010-07-21, 10:55:08
Nowy użytkownik
Wg mnie to uszkodzony sterownik,dowodem na to jest dociskanie klimy i dopiero wtedy zaczyna działać prawidłowo,nie obsługuje jej z pilota. Widziałem bardzo podobne przypadki. Możesz jeszcze spróbować z bezpiecznikiem,ale wątpie czy to coś da.
  • Odpowiedz

tomdiw

2010-07-25, 13:01:32
Nowy użytkownik
teraz inny objaw się pojawił do tego wszystkiego klima podczas pracy zalewa wsztystko wokół ,cieknie kapie z klimy hmm co tym razem się podziało ? chłodzi ale się z niej leje cos zatkane ,leje sie dosc sporo jak by ktos ręcznik wykręcał
  • Odpowiedz

renegat35

2010-07-25, 15:19:59
Użytkownik
Kolego czy to jest klima z grzaniem bo wygląda na to że jak ją włączasz z pilota to wchodzi na grzanie dlatego lotka otwiera ci się odwrotnie i nie startuje wentylator który startuje jak już się parownik nagrzeje. A co do wody to musisz rozebrać i sprawdzić czy się nie zatkał odpływ w tacy, lub jeśli nie masz grawitacji to jest dołożona pompka skroplin i coś z nią jest nie tak
  • Odpowiedz

barbie

2010-07-25, 18:03:29
Top użytkownik
czy w pilocie są dobre baterie ? .
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-07-25, 19:51:32
Moderator
Może po prostu padła podczerwień od pilota. Sprawdź wtyk na elektronice czy czasem się nie wypiął. Co do włączania ręcznego to klimy są ustawione na 24'C w automacie więc jak włączałeś klimę i było zimniej niż 24 to miała prawo żaluzja zejść do dołu bo przyjęła funkcję do grzania. Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa