Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatronik Seat Leon 1,9TDI 2002 r nie działa

8 Odpowiedzi, 21255 Wyświetleń

amar

2010-07-30, 15:15:18
Nowy użytkownik
klimatyzacja nie włącza się, ilość czynnika w układzie według katalogu sprężarka na krótko działa czujnik ciśnienia nowy jeden błąd w sterowniku klapa nadmuchu.

Po podłączeniu testera diagnostycznego nie mogę wysterować sprężarki ani wentylatorów wszystko inne się steruje(nadmuch klapy nawiewu itd.)

Macie może jakiś plan działania w takim przypadku???
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-30, 19:44:31
Top użytkownik
Zasilanie sprężarki?
  • Odpowiedz

agrobim

2010-07-30, 23:20:51
Nowy użytkownik
W VAG'ach miałem przypadki zaśniedziałych styków przy sterowniku klimatyzacji. Pod akumulatorem bliżej przdu samochodu się znajduje. Jest przykręcony do góry nogami pod podłużnicą. Czarny kawałek pudełka. Miałem taki przypadek w Seat Toledo 1.9 i VW Passat. Wyczyściłem styki (bezpośrednio wychodzące na wentylator i sprężarkę i działa). Tam w tym sterowniku przez styki czasem przechodzi woda do środka sterownika. Ja na wszelki wypadek rozpierałem je i czyściłem w środku. W przypadku Seata w środku też były zaśniedziałe główne styki do wentylatorów i sprężarki. Spowrotem sterownik złożyłem na sylikon i poinformowałem właściciela pojazdu że nie wiadomo ile sterownik pociągnie na przeczyszczonych stykach.

Jakbym mial dobry sterownik, to bym zobaczył czy się załącza wentylator po włączeniu klimatyzacji i sprawdził czy tarcza sprzęgła w sprężarce nie wyleciała.
Diagnozowanie usterek mechanicznych i elektronicznych naprawy układów klimatyzacji - klimatyzacja samochodowa - Sandomierz
  • Odpowiedz

amar

2010-07-31, 06:16:20
Nowy użytkownik
Sterownik klimatronika rozbierałem w środku sucho czysto styki wentylatora czyste. Po odpaleniu samochodu wentylator klimy włącza się na pierwszy bieg i wyłączy się dopiero po wypięciu kostki z sterownika.Sprężarka nie dostaje prądu z sterownika po podpięciu zasilania na krótko klima działa.

Dysponuje ktoś schematem instalacji elektrycznej tego układu?
  • Odpowiedz

zikr6

2010-07-31, 08:02:53
Nowy użytkownik
U mnie też w VW wiatraki chodziły a sprężarka stała.Powodem by urwany przewód kostki nad rozrusznikiem która zasila sprężarkę.
  • Odpowiedz

amar

2010-08-02, 06:00:41
Nowy użytkownik
Przewód od sterownika do kompresora na jest dobry sterownik klimatyzacji podmieniany panel klimy podmieniany dalej nie działa.
  • Odpowiedz

max

2010-08-02, 06:12:03
Użytkownik
A jakie ciśnienie widzi komputer klimatyzacji?
  • Odpowiedz

amar

2010-08-03, 05:47:01
Nowy użytkownik
Nie mam odczytu takiego parametru w wartościach rzeczywistych.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa