Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja manualna Golf IV czasami działaja tylko wiatraki?

14 Odpowiedzi, 19980 Wyświetleń

Igor1

2010-07-28, 15:54:26
Nowy użytkownik
mam golfa 4 TDI 2000r z manualna klimatyzacja. Klimatyzacja regularnie serwisowana. Ciśnienia prawidlowe, działa bardzo dobrze. Czasami sporadycznie raz na kilka dni nie załącza sie sprezarka. Np. klimatyzacja działa prawidłowo, wyłączam ja przyciskiem i załaczam ponownie ruszaja tylko wiatraki spreżarka nie. Po optwariu maski po ok 10 min na pracujacych wiatrakach słysze stukkniecie i spręzarka rusza. Po tym fakcie wielokrotnie włączam i wyłączam i jest ok. Po kilku dniach znów się zdarzy ze rusza tylko wiatraki. Płyn ok, ciśnienia ok, szczelnia sprzęgiełka wyregulowana. Czy to wina sterownika?
  • Odpowiedz

radekklimat

2010-07-28, 18:30:47
Moderator
Sprawdz VAG-iem sterownik silnika bo to on decyduje kiedy ma ruszyc sprezarka.
  • Odpowiedz

Igor1

2010-07-28, 20:14:20
Nowy użytkownik
radekklimat napisał(a):Sprawdz VAG-iem sterownik silnika bo to on decyduje kiedy ma ruszyc sprezarka.

Tylko w klimatroniku można zdiagnozować vagiem, w ręcznej nie można i jest sterowana tylko przekaźnikiem który jest pod akumulatorem. Nie wiem czy to nie jest wina jakiegoś przerwanego przewod lub zaśniedziałej wtyczki bo czasami znika tylko napięcie na sprężarkę
  • Odpowiedz

zikr6

2010-07-29, 07:50:45
Nowy użytkownik
Sprawdź wtyczkę 3 pinową nad rozrusznikiem,lubią się urywać kable zasilające sprężarkę
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-29, 19:05:23
Top użytkownik
Serwis ostatni coś poszedł nie tak,co trzeba.Wyciagnij z układu cały czynnik-próznia ok 20 min-dodanie oleju w ilości jaki wyciągnieto z układu,wpuszczenie czynnika do stanu jak przewiduje producent(w Twoim aucie 800 g).Musi ruszyć tak jak powinna.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-29, 19:11:35
Top użytkownik
zikr6 napisał(a):Sprawdź wtyczkę 3 pinową nad rozrusznikiem,lubią się urywać kable zasilające sprężarkę
a jak dyndają trzy? To żart na dobranoc
  • Odpowiedz

zikr6

2010-07-31, 18:45:20
Nowy użytkownik
Tadeusz4321 napisał(a):
zikr6 napisał(a):Sprawdź wtyczkę 3 pinową nad rozrusznikiem,lubią się urywać kable zasilające sprężarkę
a jak dyndają trzy? To żart na dobranoc
No i noc nie przespana Big Grin cała noc się śmiałem z żartu
  • Odpowiedz

renegat35

2010-07-31, 19:24:01
Użytkownik
Kolega Tadeusz to ma coś z robota. Co post to ta sama śpiewka. Dla niego każdy problem to: Wyciagnij z układu cały czynnik-próznia ok 20 min-dodanie oleju w ilości jaki wyciągnieto z układu,wpuszczenie czynnika do stanu jak przewiduje producent.Musi ruszyć tak jak powinna. no i po problemie :lol:
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-31, 22:19:45
Top użytkownik
renegat35 napisał(a):Kolega Tadeusz to ma coś z robota. Co post to ta sama śpiewka. Dla niego każdy problem to: Wyciagnij z układu cały czynnik-próznia ok 20 min-dodanie oleju w ilości jaki wyciągnieto z układu,wpuszczenie czynnika do stanu jak przewiduje producent.Musi ruszyć tak jak powinna. no i po problemie :lol:
Kolego R-12 znany i lubiany przez całe forum klimatyzacji -podaj konkrety co trzeba zrobić.Jak istniejesz nam forum to tylko negujesz wszystkie wypowiedzi a nigdy nie doradziłeś aby pomóc chociaż w jednej sprawie.Młodzi formuowicze nie znaja cie z poprtednich twoich wcielen.Ile razy byłeś zbanowany?.Teraz występujesz jako RENEGAT i RENEGAT35.Chłopie skończ z tym bo jesteś głupszy jak podłoga sołtysa w Wąchocku
  • Odpowiedz

renegat35

2010-07-31, 23:28:48
Użytkownik
Wiesz co. To tylko mógł ci podyktować twój niski poziom inteligencji. Naucz się chłopie czytać posty ze zrozumieniem i dokładnie. Jak byk Igor1 napisał: Ciśnienia prawidlowe, działa bardzo dobrze. Czasami sporadycznie raz na kilka dni nie załącza sie sprezarka. Np. klimatyzacja działa prawidłowo, wyłączam ja przyciskiem i załaczam ponownie ruszaja tylko wiatraki spreżarka nie. No faktycznie raz na kilka dni jest ubytek i jest mało czynnika a raz jest wszystko OK. Jeśli nie dajesz radę z problemem to nie zawracaj d gościowi i nie narażaj go na dodatkowe koszta. Piszesz prawie na każdy temat ale w 95% cytujesz wypowiedzi innych. A tak dla twojej wiadomości jeśli twój mózg da radę to przyswoić to jest mój pierwszy nick i jedyny a tekst o podłodze równa się twojej inteligencji. Pisz lepiej do każdego tematu ( witam i pozdrawiam) i też sobie nabijesz licznik postów ale chociaż nikogo to nie narazi na dodatkowe koszta.
  • Odpowiedz

Igor1

2010-08-04, 15:41:59
Nowy użytkownik
Przeczysliłe wszystkie kostki ( przy sprezarce, nad rozrusznikiem i te wchodzace do sterownika ) WD 40, rozebrałem sterownik klimatyzacji i przeczyściłe styki przekaźników i na razie chodzi bez problemów
  • Odpowiedz

renegat35

2010-08-04, 17:34:10
Użytkownik
Szkoda że nie posłuchałeś Tadeusza byś miał mniej do dzwigania w portwelu.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

mg

2010-08-04, 19:28:55
Top użytkownik
Igor1 napisał(a):Przeczysliłe wszystkie kostki ( przy sprezarce, nad rozrusznikiem i te wchodzace do sterownika ) WD 40, rozebrałem sterownik klimatyzacji i przeczyściłe styki przekaźników i na razie chodzi bez problemów

Chłopie!, nie wolno pryskać WD40 po kablach bo niszczy izolacje, w niedługim czasie izolacja twardnieje i się kruszy.
  • Odpowiedz

renegat35

2010-08-04, 22:24:40
Użytkownik
No proszę stary fachura i bywalec forum a nie zna regulaminu- 7 punkt się kłania i to nie ja nazwałem cię głupcem a ty śmiesz mówić o złośliwości. Nie wysilaj się i tak nie zatuszujesz już swojej niewiedzy i podrabiania wypowiedzi innych. W sumie co mnie to i tak jesteś rzadki jak jajko które jadłem na śniadanie. Baw się dalej. A co.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa