Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wszystkie parametry na zegarach wzorcowo a klima nie działa.

31 Odpowiedzi, 37141 Wyświetleń
Wstecz 1 2

baksior

2010-07-12, 08:08:46
Nowy użytkownik
A ja mam Wulkanizacjie Klimatyzacjie i Myjnie i jakoś roboty nie partacze nie twórzcie jakiś głupich stereotypów co do problemu koleś zaufał w 100 % maszynie i sie przejechał bo musi i być coś nie szczelne i gaz spireniczył gdybym ja to robił i gaz u ciekł za drugim razem nie pałcisz juz za gaz a tylko za naprawe uszkodzonego elementu
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-07-12, 20:01:24
Top użytkownik
Na tym żecz polega baksior.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

PMC

2010-07-12, 20:49:42
Nowy użytkownik
Radomiak moje zdanie jest takie że za bardzo zestresowałeś kolesia to raz a dwa tak jak wcześniej ci pisali szczelność to się sprawdza azotem w przedziale ciśnienia 15 a 20 bar bo jeśli ktoś patrzy na szczelność układy tylko na podciśnieniu to to nie jest żaden fachowiec a do tego ponowne napełnienie jest z jego kieszeni bo powiem tak jak pytają klienci ile za nabicie to każdy podaje cenę jak najniższą i usługa jest taka sama ja np. podaje cenę taką że klient do mnie nie przyjeżdża ale nie z powodu ceny tylko nie ma potrzeby. A tak na koniec to azot kosztuje 70zł butla 33kg a freon 12,5 kg 800zł
  • Odpowiedz

M.Radomiak

2010-08-06, 17:45:09
Nowy użytkownik
Wracając po dłuższej przerwie do tematu.Klima na dal nie działa.Po nabiciu azotem wyszła nieszczelność w chłodnicy(skraplaczu),a że mam znajomego,który zajmuje sie profesjonalnie spawalnictwem,to za darmo pospawał.Radość trwała krótko,do napełnienia klimy.Nieszczelność wyszła w innym miejscu.Zdenerwowałem sie po raz kolejny i stwierdziłem,że koniec z dziadostwem,trzeba kupić nową chłonicę.I kupiłem,zamontowałem,jadę na nabicie.Sprawdzamy szczelność na próżnie,jest O.K,podświadomie siobie myślę,że teraz te sprawdzenia,to tylko formalność.Nabiliśmy,wszystko ładnie pięknie,ale fachman stwierdził,że jakieś ciśnienia są coś nie tak.Myśle sobie,znów ta głupia maszyna,która pokazuje dokładnie na odwrót.Fachman zasugerował,że filtr jest zabity i to może być przyczyną.Co się okazało?..........chłodnica nieszczelna na połączeniu króćca wychodzące z chłodnicy do podłączenia przewodu z chłodnicą.Chłodnica była zakupiona pośrednio z firmy Nissens.Zapokowane wysłane.Jakie będą wyniki reklamacji,nie mam pojęcia.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2010-08-06, 21:05:55
Top użytkownik
Mimo wszystkiego wymień ten filtr osuszacz.Jest zasada-po rozszczelnienu układu wymieniamy ten filterek
  • Odpowiedz

M.Radomiak

2010-08-14, 21:18:58
Nowy użytkownik
Filtr już zakupiłem za 300zł,ale leży zapakowany i czeka na chłodnice(skraplacz).Myśle,że w zimę klimatyzacja zadziała Wink
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa