Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

System zdalnego monitorowania temperatury

36 Odpowiedzi, 35675 Wyświetleń
Wątek zamknięty 
Wstecz 1 2

mentor

2010-12-21, 22:53:16
Zaawansowany użytkownik
I jak rozumiem najtańszym kosztem kosztem?Odpowiedż dałem Shitashii
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.

mentor

2010-12-21, 23:03:35
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):
mentor napisał(a):W takim przypadku przy zróżnicowaniu. zastosowanych kilku sterowników różnych producentów jest zastosowanie tanich kamerek internetowych mających podgląd na poszczególny sterownik.Koszt rzędu do tysiąca złotych.Myślący koszt ten zredukował by do minimum montując jedną kamerkę usytuowując sterowniki w jednym podgladzie.
Mentor, jesteś skończonym idiotą. Przepraszam - nieskończonym. I to nie powinno Cię obrażać, to raczej jest komplement w tym przypadku. Weź się palnij w ten głupi łeb i się w końcu ocknij. Czy Ty wogóle wiesz czego dotyczy ten wątek?? On chce monitorować TEMPERATURY W KOMORACH, a nie STEROWNIKI !!
Moderatorzy i Administrator mają prawo do usunięcia postu, który obraża w jakiś sposób innych użytkowników. Zakaz używania przekleństw i wulgaryzmów (nie tylko w języku polskim). Mowa tutaj również o wygwiazdkowanych (***) itp słowach
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.

mentor

2010-12-21, 23:06:44
Zaawansowany użytkownik
Na razie max kolonko go wyprowadza z pustyni.Może się kiedyś ogarnie jako administrator forum .

Shitashii

2010-12-21, 23:08:56
Moderator
mg napisał(a):Witam
Mam klienta który chce monitorować przez internet temperatury w poszczególnych komorach. Jest to masarnia, 6 komór chłodniczych.
Chodzi tylko o monitoring temperatury, czy istnieją gotowe rozwiązania?
'Monter', a gdzie on tu napisał, że najtańszym kosztem ?? Cena uzależniona od konkretnego rozwiązania. Może być drożej, a może być taniej. Czy chce mieć tylko podgląd aktualnej temperatury, czy też może historię pomiarów, wykres itd...
Do MG: w każdej komorze dodatkowy czujnik, do tego konwerter np na Ethernet, ruter/serwer i zintegrować wszystko.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.

mg

2010-12-21, 23:10:47
Top użytkownik
mentor napisał(a):I jak rozumiem najtańszym kosztem kosztem?Odpowiedż dałem Shitashii
Cytuj gdzie napisałem że ma być tanio?, gdzie?
Zanim zaatakujesz przeczytaj czasem jaki jest temat wątku i czego dotyczy.

Shitashii

2010-12-21, 23:11:05
Moderator
mentor napisał(a):
Shitashii napisał(a):
mentor napisał(a):W takim przypadku przy zróżnicowaniu. zastosowanych kilku sterowników różnych producentów jest zastosowanie tanich kamerek internetowych mających podgląd na poszczególny sterownik.Koszt rzędu do tysiąca złotych.Myślący koszt ten zredukował by do minimum montując jedną kamerkę usytuowując sterowniki w jednym podgladzie.
Mentor, jesteś skończonym idiotą. Przepraszam - nieskończonym. I to nie powinno Cię obrażać, to raczej jest komplement w tym przypadku. Weź się palnij w ten głupi łeb i się w końcu ocknij. Czy Ty wogóle wiesz czego dotyczy ten wątek?? On chce monitorować TEMPERATURY W KOMORACH, a nie STEROWNIKI !!
Moderatorzy i Administrator mają prawo do usunięcia postu, który obraża w jakiś sposób innych użytkowników. Zakaz używania przekleństw i wulgaryzmów (nie tylko w języku polskim). Mowa tutaj również o wygwiazdkowanych (***) itp słowach
Hm... Czyli poczułeś się obrażony....

mg

2010-12-21, 23:28:15
Top użytkownik
http://www.tme.eu/html/PL/przemyslowe-mo...pelny.html
Bawił się ktoś z Was tymi modułami

Shitashii

2010-12-21, 23:35:13
Moderator
:-) ADAMy są dość popularne. Kiedyś miałem okazję ich używać jako konwertery bodajże na RS232 w połączeniu z czujnikami tensometrycznymi. Ale wówczas nie ja je okablowywałem.... Wiem, że są też chętnie stosowane przez ośrodki akademickie. Są na rynku od wielu lat, a Advantech jest solidną firmą w branży automatyki.

mentor

2010-12-21, 23:38:10
Zaawansowany użytkownik
Shitashii napisał(a):
mentor napisał(a):
Shitashii napisał(a):Mentor, jesteś skończonym idiotą. Przepraszam - nieskończonym. I to nie powinno Cię obrażać, to raczej jest komplement w tym przypadku. Weź się palnij w ten głupi łeb i się w końcu ocknij. Czy Ty wogóle wiesz czego dotyczy ten wątek?? On chce monitorować TEMPERATURY W KOMORACH, a nie STEROWNIKI !!
Hm... Czyli poczułeś się obrażony....

mg

2010-12-22, 01:19:20
Top użytkownik
http://sklep.avt.pl/p/pl/46820/pc-termom...ntazu.html
Nie najtańsze rozwiązanie, mam nadzieje że będzie mnie stać po sezonie grzewczym. Big Grin
Dziękuje za pomoc, mędrkowi też dziękuję.

radekklimat

2010-12-22, 06:42:28
Moderator
Temat zamykam ze wzgledu na nie przestrzeganie regulaminu forum.
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa