Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator szafy Rittal

35 Odpowiedzi, 45435 Wyświetleń
Wstecz 1 2

crocens

2010-11-03, 20:13:59
Top użytkownik
w oddziale Rittala na śląsku ciężko, może w grodzisku wielkopolskim jest łatwiej. U mnie tez cięzko bo ja moge dostać tylko część na zlecenie Rittala, a on da zlecenie tylko gdy naprawa jest przez nich zlecana...
Ale xx ma rację, sam do starszym modeli "dorabiałem" własne sterowanie, bo takich typów już na przykład nie produkowali.
Generalnie problem jest ze sprężarką, często są bardzo nietypowe, reszta to pikuś
.
  • Odpowiedz

crocens

2010-11-03, 20:21:28
Top użytkownik
na tym, że często są to modele robione tylko dla Rittala
.
  • Odpowiedz

crocens

2010-11-03, 20:29:51
Top użytkownik
nie mam czasu pisać o pierdołach kolego, jak chcesz to sobie kup jedna sztukę i zobaczysz nietypowość, pozdrawiam
.
  • Odpowiedz

pawelek

2010-11-04, 09:40:41
Użytkownik
Zgadzam się z crocens, niektóre sprężarki czy jakieś tam pierdoły robione są wyłącznie pod danego klienta, poza producentem lub serwisem gwarancyjnym nikt nie ma możliwości dostania żadnej części. Przerabiałem to nieraz.
Czy istnieje jakaś sieć serwisowa Rittala? Czy można do niej dołączyć ? Interesuje mnie małopolska i podkarpacie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-04, 09:42:05 przez pawelek.)
  • Odpowiedz

crocens

2010-11-04, 17:12:46
Top użytkownik
niestety nie wiem jak to wygląda w innych oddziałach, nawet nie wiem za bardzo gdzie są. Warto zajrzeć na stronę rittala i zobaczyc gdzie są oddziały. Wiem również, że Rittal zmienia strukturę, więc moze będzie szansa się wbić Smile
.
  • Odpowiedz

rui0

2011-09-06, 18:07:44
Nowy użytkownik
Witam!

Jeśli poszukujecie Panowie części zamiennych do urządzeń Rittal , to polecam firmę z Ostrowa Wielkopolskiego. (nie wiem czy mogę umieścić jej dane teleadresowe)mają na stanie kilkaset pozycji , chętnie pomagają w dokładnym doborze i określeniu nr katalogowego danej części zamiennej , a także mogą sprowadzić każdy dowolny element. Firma o której pisze jest partnerem Rittala.

I tu pojawia się pytanie do administratora forum czy wyraża zgodę na umieszczenie jakichkolwiek danych kontaktowych?
  • Odpowiedz

Administrator

2011-09-08, 08:37:52
Administrator
Jeżeli firma ma zgodę Administracji forum , to tak.
zawsze możesz wysłać na pw
  • Odpowiedz

Bock

2011-09-08, 20:26:48
Zaawansowany użytkownik
kolego wyślij mi na priva namiary na tę firmę
  • Odpowiedz

Qba

2011-09-09, 07:47:20
Zaawansowany użytkownik
- bardzo proszę o namiary na tą firme - serwisuję urządzenia Rittal'a
Dziękuję i pozdrawiam
  • Odpowiedz

mirkortv

2012-11-10, 09:40:18
Nowy użytkownik
Witam.
Posiadam u siebie klimatyzatory Rittal i poszukuję płytki sterownika do klimatyzatora 3 fazowego model SK3304540. nr płytki 3396278.
Może być uszkodzona ,zależy mi na płytce elektroniki - pionowa z boku lutowana do głównej.Chyba że ktoś posiada sprawną używaną w rozsądnej cenie.
Bardzo proszę też na namiary firmy w Ostrowie Wielkopolskim.
czekam na informację.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa