Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

fuji nie bangla ;-(

9 Odpowiedzi, 7443 Wyświetleń

rtrwoga

2011-03-14, 20:42:58
Nowy użytkownik
problem następujący fuji model rs-12fc , po zdjęciu obudowy jednostki wewnetrznej (w celu wyczyszczenia wymiennika) , po ponownym uruchomieniu zapala się dioda operate(czy jakoś tak czerwona) odpala jednostka zewnetrzna zaczyna przechladzać parownik ,ale nie załacza sie wentylator w jednostce wewnetrznej po czym po ok 3 minutach dioda z napisem timer zaczyna pulsować naprzemian z diodą czerwoną , wentylator wewnetrznej nie uruchamia sie ani na moment, nikt nie grzebał w ustawieniach timera , wszelkie resety z pilota timera zrobiłem ,zdejmowałem zasilanie całej klimy na kilka minut .. ki diabeł ?

jest tam jakiś switch na obudowie który padł?( po ogledzinach nie stwierdziłem) zdjałem i założyłem tylko obudowę z wewnetrznej , nie ma opcji ze coś pekło czy przerwałem jakąś wiązkę , zagadka ?
  • Odpowiedz

popeye

2011-03-14, 20:54:12
Użytkownik
Mialem raz tak z fuji ,moze nawet ten sam model. Tymczasowe rozwiazanie podlaczyc wentylator ze sprezarka ;/
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-14, 21:16:18
Top użytkownik
może zarodniki pieczarek uszkodziły elektronikę ? .lepiej montować sprawdzony Koreański sprzęt .
  • Odpowiedz

wipcio

2011-03-14, 22:07:13
Nowy użytkownik
Miałem pomóc a zaszkodziłem.Szkodząc pomagasz ludziom z branży ponieważ zarobią :|
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-15, 03:33:40
Top użytkownik
wipcio nie jesteś godzien aby nośić rtrwoga walizkę z narzędziami.wlączasz się do dyskusji między dwoma kolekami nie wiedząc o co chodzi .
  • Odpowiedz

zuku

2011-03-15, 14:56:13
Użytkownik
Nie wiem czy już pisałem o tym ale...
Podczas przeglądu i czyszczeniu parownika wodnym roztworem z jakimś płynem do zmywania parowników/skraplaczy trochę zamoczyłem płytkę z diodami i odbiornikiem pilota. Diody świeciły ale na pilota nie reagowała. Po wysuszeniu wszystko wróciło do normy.
  • Odpowiedz

barbie

2011-03-15, 16:27:47
Top użytkownik
problem rozwiązany po wymianie jednostki wewnętrznej na G12AH dobrej Koreańskiej firmy .
  • Odpowiedz

woha

2011-03-15, 20:36:35
Nowy użytkownik
Jak coś nie gada wymień na LG. Barbie dobrze radził Big GrinBig GrinBig Grin
  • Odpowiedz

jacek 64

2011-03-15, 22:01:01
Zaawansowany użytkownik
Moim zdaniem po rozkręceniu jednostki wewnętrznej i ponownym złożeniu - zablokowałeś machanicznie wentylator. A dalej objawy są jak opisałeś , następuje przechłodzenie i początek oblodzenia parownika. Następnie elektronika wyłącza całe urządzenie . Mogłeś np niechcący wysunąć wtyczkę wychodzącą z płytki w kierunku wentylatora. Albo przesunołeś lewe łożysko mocujace wirnik- i wentlator jest zablokowany . Pokręć palcem wirnik wentylatora czy się luźno obraca. Jeżeli nie ma oporów- to pozostaje zasilanie .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-15, 22:06:17 przez jacek 64.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa