Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mroźnia do pieczywa -18C.

11 Odpowiedzi, 12478 Wyświetleń

candy

2010-11-15, 17:46:08
Nowy użytkownik
Jestem na etapie wykanczania nowej halii w mojej piekarni. Przewidzialem w niej mroźnie do przechowywania pieczywa, wstepnie zapieczonego i zamrożonego. Pieczywo bedzie dostarczane do mnie juz zamrożone w kartonach. Pomieszczenie wykonane jest z prothermu 11cm o wymiarach szer. 150cm dł 350cm wys. 300cm. Temp robocza to <-15 -18>. Pomieszczenie bedzie zapełniane raz w tygodniu i otwierane 2-3 razy w ciegu doby na ok 10min. Na dzien dzisiejszy potrzebuje dobrac izolacje do tego pomieszczenia oraz drzwi~(90cm). Chcialbym rowniez otrzymac odpowiedz jakigo rzędu mocy bedzie agregat i ile mniej wiecej bedzie zuzywal kw w ciagu doby. Dysponuje moca przylacza 21kw i musze sie tym zadowolic w calym zakladzie. Na dzien dzisiejszy potrzebuje dobrac izolacje, dzrzwi i instalacje elektryczna. Urządzenie bedzie montowane na wiosne przez firme.(moze ktos z panstwa->Dąbrowa Górnicza)
  • Odpowiedz

SerwisantCr

2010-11-15, 20:58:44
Użytkownik
Wezwij fachowca, zaplac on ci napewno pomoze.
A ty zajmij sie pieczywem.
Jeśli coś poszło źle, to na pewno był ktoś, kto mówił, że tak będzie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-15, 21:06:14 przez SerwisantCr.)
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-11-16, 11:02:16
Moderator
2kW mocy elektrycznej powinno wystarczyć, ale to zależy co konkretnie będzie zamontowane.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

candy

2010-11-16, 20:06:00
Nowy użytkownik
SerwisantCr napisał(a):Wezwij fachowca, zaplac on ci napewno pomoze.
A ty zajmij sie pieczywem.
Dzieki, naprawde mi pomogles... W obecnej chwili dzieki tobie znam odpowiedz na wszystkie moje pytania. Nie wpadles moze na pomysl, ze chcialbym miec jakas wiedze merytoryczna??. Jak bede sie zajmowal tylko pieczeniem to bede dymal na wykonawcow do konca zycia. maly przyklad prosze bardzo.... koszt samych tynkow mechanicznych wedlug mojego wykonawcy(tylko robocizna) to 18zl netto za m2. Po sprawdzeniu technologi i cen rynkowych to zaledwie 12zl...bez komentarza. Jak najbardziej chcialbym zlecic dobor i montaz fachowcowi z gornego slaska. Potrzebuje fakture i gwarancje wiec daruj sobie takie teksty. Wiem, ze kazdy chce zarobic ale podstawowe rzeczy jako inwestor chyba powinienem znac. Gdybym nie mial glowy na karku to juz widze ta moja inwestycje przy dzisiejszych fachowcach. W obecnej sytuacji nie jestem w stanie okreslic nawet kalkulacji i rentownosci tych "mrozonek". Zastanow sie czasem co piszesz...
  • Odpowiedz

awax

2010-11-17, 07:50:13
Top użytkownik
"Gdybym nie mial glowy na karku to juz widze ta moja inwestycje przy dzisiejszych fachowcach" A to ciekawe,Masz o nas takie j.w. zdanie,a chcesz abyśmy Ciebie uczyli???
Wydaje mi się,że szukasz argumentów ,żeby wyjaśnić potencjalnemu wykonawcy,że to prościzna i musi być za pół darmo.
Oczywiście piekarnia to nie kopalnia złota,ale ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z bankructwem piekarni.
  • Odpowiedz

AS

2010-11-17, 12:07:29
Zaawansowany użytkownik
"podstawowe rzeczy jako inwestor chyba powinienem znac"

Tak oczywiście, że powinieneś znać pod warunkiem, że zamówisz projekt i na tej podstawie dasz do wyceny wykonanie takiej komory wraz z instalacją chłodniczą.

Miłego dnia.
  • Odpowiedz

pawelek

2010-11-18, 14:18:36
Użytkownik
"koszt samych tynkow mechanicznych wedlug mojego wykonawcy(tylko robocizna) to 18zl netto za m2. Po sprawdzeniu technologi i cen rynkowych to zaledwie 12zl...bez komentarza."

Drogi potencjalny kliencie czy "my" się pytamy dlaczego sprzedajesz chleb za 5 zł, a mi wychodzi, że za 2,80 powinieneś sprzedawać i dobrze zarobić - to też bez komentarza.
Najlepiej zrób sobie projekt owej inwestycji, gdzie będziesz miał opisane wszystkie elementy, kup na wolnym rynku i połącz ze sobą. Przecież to nie takie trudne i powodzenia .
Będziesz miał za pół ceny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-18, 14:19:15 przez pawelek.)
  • Odpowiedz

SerwisantCr

2010-11-25, 00:11:28
Użytkownik
Z tego co widze to kiepsko na chlebie zarabiasz i nie stac cie na fachowca. Daruj sobie te teksty wyglada to tak jak przedmówca że chcesz za pół darmo a sam kroisz jak możesz i nie mów że nie.
Twoja dyskusja jest bezcelowa i bezsensowna poczytaj o czym piszesz.

"W obecnej chwili dzieki tobie znam odpowiedz na wszystkie moje pytania. Nie wpadles moze na pomysl, ze chcialbym miec jakas wiedze merytoryczna??." TRZEBA BYŁO SIE UCZYC NA CHŁODNIARZA JAK MY!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-25, 00:13:39 przez SerwisantCr.)
  • Odpowiedz

candy

2010-12-02, 13:25:29
Nowy użytkownik
Witam,
Dopiero dzisiaj sie zalogowalem i zobaczylem oferty na pw. Wczesniej przeczytalem wypowiedzi w temacie bez logowania. Obdzwonilem pare firm i zdecydowalem sie na firme z bielska. Maja wchodzic za tydzien wiec jezeli sie sprawdza to zarekomenduje ich dalej. Jak sie okazuje rozrzut doboru aparatury jak i ceny za wykonanie uslugi jest bardzo duzy. W ogole to najwieksze zaufanie zdobyl jeden z pracownikow firmy z katowic( pan Marcin G.). Dokladnie odpowiedzial na moje pytania i watpliwosci. Z tego miejsca bardzo mu dziekuje. Niestety z jego szefem sie nie dogadalem zarowno cenowo jak i terminowo. Zalezy mi na gwarancji i na fakturze wiec "robota po godzinach" niestety nie wchodzila w gre.
I teraz pare cieplych slow do osob, ktore napisaly w tym temacie:
PANIE-> SerwisantCr Widze tu zakompleksony przypadek, ktory zupelnie nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Skoro taki kozak jestes to dlaczego nie zlozyles oferty, o ktora prosilem w 2-gim poscie?? Przeciez to takie proste panie fachowcu. Gdybys wydal mi sie kompetetny i zaciekawil swoja oferta to bym ja zapewne przyjol. A tak ciagle martwisz sie o robote wiec wypisujesz glupoty jak to cenna wiedza musi kosztowac i obrazasz mnie, ze "chce za poldarmo a sam kroje jak moge".
Do awax Jakich argumentow do czego?? Do tego zebym nie zostal oszukany??. Kazda firma generuje rozne koszty stad gowna skladowa ceny za produkt lub usluge. Dla mnie to jasne, ze kazda firma przedstawia inna propozycje ale nikogo w zyciu jeszcze nie namawialem, zeby mi zrobil cokolwiek za poldarmo!!! To w koncu dana firma, czy ja ustala kwote wykonania instalacji Rolleyes
Do pawelek Nie pisz "my" tylko pisz za siebie. Nie sprzedaje zadnego chleba po 5 zl. Sprzedaje za taka cene dzieki, ktorej mam zbyt i zadowolenie klientow. Dlatego wlasnie wybudowalem nowa hale-> czyli inwestuje i rozwijam sie. Poza tym patrz post nr 2
Do seniorbiovital Skonczylem "pare szkol" w tym politechnike w Czestochowie i daje jakos rade. Bardzo sie ciesze, ze codziennie kupujesz chleb. Gdybys byl jednak ciekawy jak sie go robi to zapraszam do Dąbrowy Górniczej. Pokaze i opisze Ci caly cykl produkcyjny i obiecuje, ze nie zrobie zadnej tajemnicy. Wszystko wraz z degustacja zupelnie za darmo. Moze wlasnie dzieki wiekszej swiadomosci konsumeckiej, wzrosnie spozycie pieczywa w polsce Smile Jak bedziesz powaznie zainteresowany adresik na pw.
Chcialem podziekowac Shitashii za ofiarowana pomoc.
Moze branza piekarnicza jest inna nie wiem...ale nie rozumiem dlaczego wszyscy mnie atakuja jak bym chcial cokolwiek zrobic za poldarmo lub za darmo. Jako inwestor chce tylko wydac rozsadnie srodki i przy okazji nie zostac oszukany jak to ma wszedzie miejsce, kiedy klient ma mala wiedze na dany temat.
No nic, ja przepchnolem kolejna sprawe wiec nic tu po mnie. Mysle, ze ta branza ma przyszlosc wiec zycze wszystkim duzo zlecen i jeszcze wiecej pracy... powodzenia Smile
  • Odpowiedz

SerwisantCr

2010-12-04, 17:01:37
Użytkownik
Ale żeś sie spisał. hmm że ci sie chciało.
Ja sie bardzo ciesze że masz tyle ofert teraz tylko wybieraj najkorzystniejsza (najtanszą) i nie wstawiaj mi tu bzdetów że ja tobie nie złożyłem oferty wogole nie byłem tym zainteresowany nie potrzebuje takich robót dla scisłosci zajmuje się serwisem, a po drugie jak słysze takiego inwestora jak Ty to wiem że bedą problemy wiec nie potzrebuje takich robót.
  • Odpowiedz

mg

2010-12-04, 17:20:08
Top użytkownik
Nie będę się rozpisywał, znam kilku piekarzy wszyscy są dość inteligentni, jednak najlepiej znają się na pieczeniu chleba.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa