Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wydajność klimatyzatora AMD-67

6 Odpowiedzi, 7651 Wyświetleń

Dareks

2007-08-20, 14:14:07
Nowy użytkownik
Zakupiłem używany klimatyzator przenośny firmy Duracraft AMD-67E i mam wątpliwosci co do jego działania.
Klimatyzator włącza agregat i zaczyna schładzać przy czym mam wrażenie że robi to jakoś słabo (mała ilość zebranej wody w skroplinach, przy wydmuchiwanym powietrzu na czucie wieje coś chłodnego ale nie robi to wrażenia tak jak fakt otwarcia np lodówki)
Na wylocie urządzenia leci bardzo gorące powietrze, które oczywiście wypuściłem na zewnątrz pomieszczenia.
Pomieszczenie to pokój ok 14m2 który ledwo schładza o 1,5C przez dwie godziny działania non stop nie moze wychłodzić do 25C przy ciągłej pracy agregatu, który się wogóle nie wyłącza.
Czy można jakoś sprawdzić poprawność działania takiego urzadzenia w warunkach domowych?
  • Odpowiedz

sebo-cypr

2007-08-20, 15:19:14
Nowy użytkownik
Na początek zmierz temperature przy wylocie termometrem, dobrze by bylo elektronicznym. 10-12 st tojest całkiem dobrze.
  • Odpowiedz

gadget

2007-08-20, 18:30:13
Zaawansowany użytkownik
Wszystko Ok to tak dziala wiec nie przejmuj sie . To niestety tylko imitacja klimatyzatora .
  • Odpowiedz

Tollo

2007-08-20, 20:55:27
Nowy użytkownik
dla średniego biegu wentylatora zmierz temperaturę na wylocie z urządzenia i na jego tyle (na wlocie). Różnica tych temperatur to podstawa do oceny urządzenia;myślę, że maks. 10grad, w wilgotne i gorące dni życzę ci połowy tego ;( Tego typu zabawki mają wyraźnie mniejszą moc chłodniczą (efektywną) niż podawana w ich opisie.Wynika to z ich budowy.
  • Odpowiedz

Dareks

2007-08-23, 07:46:48
Nowy użytkownik
Zmierzyłem temperatury, przy temperaturze zewnętrznej 20C temp wydmuchiwana 16C na 1 biegu, temp na wyjsciu ok 57C ale na dotyk stwierdziłęm ze po dłuższym czasie jednak była bardziej gorąca więc temperatura napewno może być wyższa. Temperatury zmierzyłem po ok 10min pracy po włączeniu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-08-23, 07:49:16 przez Dareks.)
  • Odpowiedz

janusz36

2008-04-15, 21:33:09
Nowy użytkownik
Twój Klimatyzator jest niesprawny i prawdopodobnie należy go dopełnić gazem. Przy tak małej powierzchni powinien doskonale schładzać chyba ,że masz tam jakieś ekstremalne temperatury (np serwerownie). Nie ma w nim gazu lub jest jego zbyt mało .
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa