Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzator airforce 2,5kw

21 Odpowiedzi, 23890 Wyświetleń

łysy45

2010-11-22, 18:47:20
Użytkownik
zamontowany 3 miesiące temu nie reaguje na pilota sprawdzany innym pilotem więc awaria pilota odpada,w trybie awaryjnym pracuje wylączany z sieci innej możliwości resetu nie ma/chyba że jest/ jest jakaś szansa usunięcia tej usterki czy zostaje mu praca w trybie awaryjnym gwarancji niet proszę o podpowiedz pozdr. piotr
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-11-22, 19:15:48
Moderator
Witam. Jakoś kiepsko to opisałeś. Rozumiem że z pilota nie reaguje i po sprawdzeniu drugim takim samym pilotem tez nie reaguje?
  • Odpowiedz

gadget

2010-11-22, 19:28:46
Zaawansowany użytkownik
Coś z elektroniką , trzeba by pogrzebać w niej . Posprawdzaj może jkaś złączka wypadła albo może gdzieś woda przeciekła ? W najgorszym orzypadku możesz zamontować uniwersalny sterownik koszt co kolo 200 zeta.
  • Odpowiedz

byniom

2010-11-22, 19:38:31
Moderator
ja ostatnio miałem mysze w splicie na płytce Big Grin widok był makabryczny bo ją prąd zabił Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-11-22, 19:41:49
Moderator
Ja obstawiam czytnik podczerwieni ale niech pytający coś więcej napisze !!!
  • Odpowiedz

gadget

2010-11-22, 20:00:06
Zaawansowany użytkownik
Mi ostatnio zjadła kable od wentylatora nietety też poległa ...
  • Odpowiedz

łysy45

2010-11-22, 20:14:24
Użytkownik
sorry tommatiz ale nie bardzo wiem co chcesz więcej wiedzieć nie raeguje na pilota w trybie awaryjnym pracuje jak się nie chce wychodzić do splita to wyłączanie tylko z gniazdka w środku nie grzebałem może mnie podprowadzisz co chcesz więcej wiedzieć aby mnie pomóc ja przedewszystkim zajmuje się chłodnictwem a klimy montuje rzadko tym bardziej naprawiam ale jak mi pomożecie to może się uda coś tym zrobić pozdr.piotr
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-11-22, 20:17:38
Moderator
Chodzi mi oto że warto używać kropek i przecinków, wtedy wiadomo do czego się pisze. A Ty walisz jednym zdaniem i robi się chaotycznie. Skoro nie reaguje na pilota a reaguje na włącznik testowy to pewnie poleciała podczerwień. Możesz jeszcze sprawdzić czy wtyczka jest wpięta. Jeżeli masz gdzieś takie samo drugie urządzenie to wyjmij z niego podczerwień i wstaw do tego uszkodzonego. pzdr
  • Odpowiedz

łysy45

2010-11-22, 20:28:07
Użytkownik
postaram się tak zrobic jak piszesz, no dobra na przyszłość będą kropki i przecinki pozdr.
  • Odpowiedz

Shitashii

2010-11-22, 20:28:46
Moderator
tommatiz napisał(a):Chodzi mi oto że warto używać kropek i przecinków, wtedy wiadomo do czego się pisze. A Ty walisz jednym zdaniem i robi się chaotycznie.

Jestem ZA!
Nie obraź się łysy, ale Twój post czyta się 3 razy dłużej, bo nie wiadomo gdzie koniec zdania, a gdzie początek.
Wymień podczerwień albo całą elektronikę (jeśli jest taka możliwość) .
Tak dla wszystkiego, to włącz komórkę na kamerkę i skieruj pilota w obiektyw naciskając przyciski na pilocie.
:|
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-11-22, 20:29:38
Moderator
Spoko wtedy i nam i sobie ułatwiasz Smile. Jak coś uda się zrobić to opisz na forum wtedy będzie to znak dla innych. Pzdr
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-11-22, 20:36:38
Moderator
boneta napisał(a):Stawiam na odbionik podczerwieni.
Już to raz napisałeś i nie musisz powtarzać.. P.S. Dziwny login tym razem sobie wymyśliłeś Smile
  • Odpowiedz

gadget

2010-11-22, 21:13:03
Zaawansowany użytkownik
tommatiz napisał(a):
boneta napisał(a):Stawiam na odbionik podczerwieni.
Już to raz napisałeś i nie musisz powtarzać.. P.S. Dziwny login tym razem sobie wymyśliłeś Smile

Nie dziwny tylko na tym forum orginalny !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-22, 21:13:17 przez gadget.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-11-22, 21:24:48
Top użytkownik
Witam

A ja stawiam na rozprogramowany pilot.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

gadget

2010-11-22, 21:31:00
Zaawansowany użytkownik
Przecież pisze ze próbował na innym pilocie . Poza tym to ultra tania chinszczyzna z marketu za 800 zl ! Watpie zeby pilot miał jakieś opcje . Wymontuj z niego elektronike i zanieś gdzieś do znajomego elektronika który posiada jakis sensowny oscyloskop ( czytaj nie jakieś badziewie na lcd ) i niechci chłopaki sprawdzą czy sygnał z pilota dociera do jakiejś nogi procesora . Dodłączą zasilanie , powinni sobie poradzić z tym . Tam napewno jest przynajmniej jeden przekaźnik ten największy steruje sprężarką powinien cicho pykać przy "zalączaniu" spreżarki . Czujnik temperatury też wyciągnij .

Sam bym Ci to sprawdził ( kiedyś mi pomogłeś na tym forum ) skąd jesteś ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-11-22, 21:36:25 przez gadget.)
  • Odpowiedz

łysy45

2010-11-23, 10:37:57
Użytkownik
w porządku zrobię tak jak radzicie i za parę dni się odezwę pozdr.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2010-11-23, 13:25:18
Top użytkownik
Witam

Może źle napisałem, w tanich chińskich klimach po wyjęciu lub wyczerpaniu baterii zdarza się że trzeba ponownie zarejestrować pilota. Ooo.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

mg

2010-11-23, 21:15:41
Top użytkownik
Jest to bardzo przydatna przypadłość.
Załóżmy że montujesz tani klimatyzator wszystko cacy,klima działa, klient zadowolony, przychodzi do płacenia a klient robi wielkie oczy i oświadcza że zapomniał przygotować wszystkie pieniążki i resztę zapłaci jutro rano.
Wtedy lekko zagotowany mówisz że zapomniałeś sprawdzić czy baterie w pilocie są w porządku.
Wyjmujesz, montujesz ponownie i odjeżdżasz. Po chwili klient dzwoni i pyta co ma zrobić bo nie może uruchomić klimy Wink

Oczywiście tylko wybrane tanie chińskie klimatyzatory mają tą funkcje. Big Grin
  • Odpowiedz

łysy45

2010-12-01, 10:04:28
Użytkownik
witam klima naprawiona .Przyczyna czytnik podczerwieni ,a raczej kabelki.Co je zjadło niewiem sprawca zwiał.sklep niewielki panie twierdzą ze mysz u nich brak.Dołączam zdjęcie i dzięki wszystkim za chęc pomocy ,wskazówki.Pozdrawim piotr
  • Odpowiedz

tommatiz

2010-12-01, 16:43:05
Moderator
Czyli trafiłem Smile a co to tak zjadło to HGW... Raz przepuszczałem linię prze komin wentylacyjny na dach i po jakimś czasie klient zadzwonił że nie otwiera się żaluzja. Okazało się że są przegryzione kabelki od silniczka przez HGW co, może to samo co u Ciebie Smile Pzdr
  • Odpowiedz

mg

2010-12-01, 16:57:09
Top użytkownik
myszyn impossibly :lol:
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa