...podobno da sie sprężyć takie dwa komplety żeby działały naprzemiennie?jeśli ktoś wie jak to ustawić na pilocie to prosze o maila z instrukcją;-)z góry dzięki za podpowiedz
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
mitsubishi komplet PCA-RP140KA,PUHZ-P140YHA
8 Odpowiedzi, 8362 Wyświetleń|
4,357 zarejestrowanych i nikt nie wie jak to ustawić????no cóż...
to bardzo rzadka marka w Polsce .nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje takich nietypowych urządzeń do serwerowni .
W Mitsubishi Heavy Industries wszystkie jednostki wyposażone są w złącze CnT. Naprzemienną pracę jednostek konfigurujesz za pomocą tego złącza. Jeśli chcesz mogę Ci przesłać opis tego złącza. Jak to jest w Electrical`u niestety nie wiem, być może realizowane jest to w taki sam sposób.
dzięki Klikson już sobie poradziłem.pozdrawiam
barbie napisał(a):to bardzo rzadka marka w Polsce .nikt przy zdrowych zmysłach nie kupuje takich nietypowych urządzeń do serwerowni .No coś Ty chyba przesadzasz i z jednym i z drugim . Do serwerowni są idealne programujesz ich naprzemienną pracę a dodatkowo w przypadku awarii pierwszego z nich istnieje możliwość zaprogramowania że jego funkcje przejmuje drugi w kolejce . Po za tym 12h pracuje jeden 12h pracuje drugi - nie widzisz plusów rozwiązania ? (no - może jestem osamotniony w tym toku rozumowania) ![]() Moim zdaniem funkcjonalność tego rozwiązania jest bardzo duża a choć by przy serwerowniach bezobsługowych gdzie technicy zaglądają tylko w przypadku awarii lub w trakcie rutynowych prac przeglądów, instalacji itd . Więc do czasu pojawienia się serwisu klimy masz wszystko pod kontrolą . Pewnie się da inaczej to rozwiązać ale Ja osobiście wolę tak . Co do Mitsubishi w naszym kraju to można mamy chyba dwie oddzielne firmy M.Electric lub M.Heavy . Co do instalatorów to też jest ich sporo (myślę o M.Electric) i mimo iż urządzenia nie są tanie to bardzo dobrze firmy radzą sobie z ich sprzedażą . Nie wiem może mają dar przekonywania . :lol:
byłem w wielu obiektach gastronomicznych ,handlowych i biurowych--widziałem 1 mitsubishi w restauracji ze stali nierdzewnej ,podobał mi się .w serwerowniach które obsługuję zwykle są trzy klimatyzatory i monitoring z powiadomieniem GSM .
Post nie jest o tyle o mitsubishi, a bardziej o naprzemiennym sterowaniu klimatyzatorów.
Sprawa wygląda następująco - chcąc naprzemiennie sterować klimatyzatorami w zależności od harmonogramu godzinowego, warunków temperatury/wilgotności itp. w serwerowni, czy innych pomieszczeniach można zastosować nasz układ- GSMTRONIK. Sterowanie jest w tym przypadku przewodowe (przekaźniki prądowe) lub z pomocą portu podczerwieni (tj. pilot bezprzewodowy). Dodatkowo mamy do dyspozycji wewnętrzne termostaty, powiadamiające o przekroczeniu progów temperaturowych poprzez wiadomości SMS lub ew. mail. Jeśli chodzi o serwerownie, to można podpiąć układ do sieci LAN i monitorować na bieżąco, sprawdzać zarejestrowane wcześniej wskazania czujników itp. Taki przykładowy panel działający u mnie jest pod adresem http://81.219.245.82 Układ może być z pewnością dobrą alternatywą dla sprzężonych kompletów, choćby dlatego, że możemy sterować dowolnymi klimatyzatorami, a nie określonej marki/modelu. Pozdrawiam, Łukasz |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY