Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

ceny klimatyzatorów

19 Odpowiedzi, 19335 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

byniom

2011-02-24, 19:14:43
Moderator
Lg nieznacznie podniosło ceny , ciekawe jak inni producenci do tego się odniosą.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać

Bock

2011-02-24, 22:25:35
Zaawansowany użytkownik
wszyscy troszkę podniosą cenny:/

KlimTech

2011-02-24, 22:59:10
Użytkownik
Niestety takie prawo biznesu. Wszędzie narzucają ceny Europejskie zaś zarobki pozostają w dalszym ciągu jak najbardziej POLSKIE, z roku na rok będzie wychodziła jakaś nowość i cena znów wzrośnie a nie każdy klient jest tolerancyjny. Polecam uzbroi się w stalowe nerwy Smile
gadu-gadu: 3236154
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-24, 23:00:34 przez KlimTech.)

Shitashii

2011-02-24, 23:25:02
Moderator
Dla osób prywatnych to cena wzrosnął choćby ze względu na VAT. A ceny netto też mają prawo wzrosnąć, jeśli koszty własne idą w górę.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-24, 23:25:50 przez Shitashii.)

majki

2011-02-26, 19:10:05
Użytkownik
Samsung podniósł ceny o 20% ,według mnie to troszkę dużo ,i niestety z tego co wiem to pójdą jeszcze o jakieś 10%,pozdrawiam

konto usunięto

2011-03-08, 03:23:18
Nowy użytkownik
majki, co ty pieprzysz cennik zostaje taki sam jak w ub. roku

bxz

2011-03-08, 21:10:33
Zaawansowany użytkownik
AIRWELL podnosi ceny 20% - po mojemu to samobój.
I tak drogie urządzenia... które we włoskiej odmianie (inna nazwa) kosztują sporo mniej.
Czekam jak konkurencja się zachowa, ale jestem zniesmaczony. Trzeba będzie co innego proponować ;p
NO

kendzior

2011-03-09, 21:22:42
Nowy użytkownik
Generalnie montowałem różne, ale i tak najlepiej się sprzedają chińczyki.

majki

2011-03-10, 17:12:50
Użytkownik
konto usunięto,,posprawdzaj cennik na rok 2011,a potem pisz ,pozdrawiam

majki

2011-03-10, 19:46:06
Użytkownik
grzeczny,zgadza się ale rabat to nasza sprawa a nie klienta

KlimTech

2011-03-10, 21:11:11
Użytkownik
Zgodzę się z tym, każdy kto kupuje patrzy że firma ma swoje rabaty i za wszelką cenę chce ten rabat uzyskać. Jak Instalator odmawia, grozi że znajdzie innego Smile proszę bardzo droga otwarta. Tylko żaden klient detaliczny nie bierze pod uwagę tego że Instalator odprowadza ogromne podatki, co z tego że ma rabat jak różnice cen musi i tak oddać. Tak samo z montażem, chcą żeby im montować za 600zł (hahaha) nie patrzą na to że odchodzi wartość materiałów, paliwo, i czas. Wszystko ma być tanio dobrze i szybko, Inveter za 2000zł brutto no i gwarancja oczywiście za 36 miesięcy. Wiadomo że jak na rynku drożeją surowce potrzebne do budowy danego urządzenia, a chodzi tu o wielkie ilości producent ma prawo zwiększyć wartość urządzenia. Niestety robiąc to sami siebie pozbawiają pieniędzy, bo jak by nie będziemy mieli zleceń, to oni nie będą mieli zarobku. Proste o logiczne jak poranna kupa Smile Grzeczny myślisz że na Allegro ktoś udzieli takiego rabatu jaki sam posiada? wątpię Smile w ogóle po co poruszane są kwestie kto jaki rabat posiada? to powinna być tajemnica handlowa i tyle. Za takie epizody powinien być BAN moim zdaniem. W końcu jest to forum branżowe, więc myślę że Administrator powinien zrobić ograniczony dostęp dla wszystkich użytkowników. Np. po przedstawieniu dokumentu uwierzytelniającego posiadanie działalności gospodarczej np. Pieczątki. Bo zaczynają się cyrki robić :/ może od razu zróbmy sobie tutaj konkurencję i oferujmy wszyscy montaże po 499zł jeden z dojazdem a drugi bez.

Pozdrawiam tych, którzy nie doceniają swojej pracy. Róbcie tak dalej a będziecie robili za darmo!

rabaty 40-55% hahaha człowieku to może być rabat dla dystrybutora, który rozprowadza na rynek rocznie duże ilości urządzeń, nie dla zwykłego instalatora. Może posiadasz rabat tej wysokości ale na kosiarki inverterowe :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-10, 21:12:54 przez KlimTech.)

coolmaker1

2011-03-10, 21:31:30
Zaawansowany użytkownik
Witam.Panowie ,czas zamknąć temat.Pozdrawiam

eryk_wiking

2011-03-10, 23:35:17
Zaawansowany użytkownik
na temat cen na forum sie nie rozmawia
r-22 nie dziwie się że mają Cie........... za ............
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-03-10, 23:46:25 przez eryk_wiking.)

irroda

2011-03-11, 15:42:00
Zaawansowany użytkownik
seniorbiovital , to może puścisz namiar na te klimy bez gazu, moim zdaniem takie lg bez gazu nie istnieją Smile , ale pragnę abyś mnie zaskoczył

KlimTech

2011-03-11, 22:04:54
Użytkownik
grzeczny napisał(a):40 % to bez łaski każdy daje i to przy terminach płatności minimum 30 dni.

Kolego zapraszam serdecznie do takiej fajnej hurtowni znanej chyba wszystkim, mieści się na Al. Krakowskiej Smile ciekawe czy dostaniesz 40% Big Grin

Jeżeli zdziałasz takie cuda, jesteś dla mnie wszechmogący Smile Rabat wysokości 40-55% możesz uzyskać w momencie gdy jest to zamówienie specjalne, załóżmy wchodzisz na budowę gdzie montujesz 15 kompletów. Wtedy zgodzę się, dystrybutor może Ci udzielić takiego rabatu Smile chyba że w pewnej firmie która zaczyna się na A... oni dają 40% Big Grin ale co to za jakość Smile nie ma co gadać na temat rabatów. Po prostu uszanuj to na czym ludzie zarabiają pieniądze, nie psuj rynku. Ewentualnie szukaj innego forum Smile gdzie zaoferujesz się z urządzeniami -40% rabatu Big Grin

irroda

2011-03-11, 22:29:08
Zaawansowany użytkownik
seniorbiovital, 75% na te bez gazu, logiczne bo gaz drogi jest , ja z chęcią odkupie nawet jak zarobisz na mnie te 10%.

KlimTech

2011-03-11, 22:41:43
Użytkownik
Ja ogólnie wychodzę z tego założenia że, zajmując się działalnością płace trochę inne podatki niż typowy zwykły zjadacz chleba Smile oczywiście mogę zamontować komuś taniej ale z jakiej racji mam się dzielić np. fifti fifti rabatem? To jest moja ulga, z której pewnie każdy z was chętnie korzysta Smile śmieję się z osób, które oferują montaż za 500zł Smile może zacznijmy robić to za darmo Smile mówmy że cena montażu jest wliczona w koszt zakupu urządzenia? Big Grin chcecie tego? więc piszcie dalej konstruktywne wypowiedzi a na pewno tak będzie Smile

Pozdrawiam i już się nie wypowiadam w tym temacie Wink

irroda

2011-03-11, 23:03:52
Zaawansowany użytkownik
ten temat to jedno wielkie g.... , ale skoro jesteśmy na tyle upośledzeni, że powstał pierwszy post odpowiadający na ten temat to kontynuujmy, przecież forum jest dla wszystkich, przecież to żadna tajemna wiedza, przecież możemy powiedzieć wszystkim jak to wygląda. Skoro jesteście na tyle głupi aby podejmować ten temat pod wpływem prowokacji kogoś to idziemy na całość. Piszemy gdzie kto ma największe rabaty na poszczególne klimatyzatory:
1 LG
2 FUJI
3 FUJITSU
napiszcie namiar z numerem telefonu, aby klient mógł kupić od nich i wziąć jednego z nas jako murzyna do montażu.
Czołem bracia murzyni.

byniom

2011-03-12, 12:05:29
Moderator
Temat miał dotyczyć cen takie jakie sa ogóleni podane czyli katalogowe , skoro nic nowego w temacie się nie pojawiło odnośnie nowych cenników to uważam że tamet można zakończyć.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa