Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mentor (mitologia)

20 Odpowiedzi, 17831 Wyświetleń

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 04:06:34
Zaawansowany użytkownik
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii

Mentor - mieszkaniec Itaki, przyjaciel Odyseusza. Wyruszając pod Troję Odyseusz powierzył mu opiekę nad żoną - Penelopą,
synem - Telemachem i domem. Postać Mentora przybrała Atena, towarzysząc Telemachowi w poszukiwaniu ojca.

Dziś pojęcia "mentor" używa się jako określenia nauczyciela, mistrza.
W sensie negatywnym mentor oznacza osobę lubiącą prawić innym morały.

Czy mentor to byly R-40?
  • Odpowiedz

barbie

2011-01-08, 08:36:29
Top użytkownik
dokładnie tak !
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 16:35:08
Zaawansowany użytkownik
a to nic się nie zmieniło, wszystko po staremu

moim zdanie to mentor r-40 czy tam r-12, daje dusze temu forum, cos się tu dzieje, dzięki niemu.
Każde inne forum jest nudne tylko jakieś wypowiedzi, a na tym forum klimatyzacja.pl jest prawdziwa dyskusja.
Jeżeli wszyscy powiedzą "tak" to koniec rozmowy, a mentor powie "nie" i dyskusja toczy się dalej.
Ja nie mowie ze on ma zawsze racje, ale jego słowa często są warte przemyślenia
"te poważne słowa"

kiedyś oglądałem taki film, 11 ławników powiedziało tak tylko jeden powiedział nie, po paru godzinach tych 11 przyznało racje temu jednemu i cala dwunastka powiedziała nie
i w ten sposób uratował życie człowiekowi ten jeden ławnik

Tak ze młodzi forumowicze może czasami jest warto przemyśleć ze nie zawsze ma racje większość, Ale ta decyzja należy do was.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-01-08, 17:46:50 przez Bogdan_New_Jersey.)
  • Odpowiedz

byniom

2011-01-08, 19:39:07
Moderator
To chyba był film "Dwunastu gniewnych ludzi " ? Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 19:46:25
Zaawansowany użytkownik
Jak juz cos to 11 gniewnych i mentor Smile
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 20:57:10
Zaawansowany użytkownik
Wolę zostać niegniewnym.Lepiej czasami docenić ofiarę niż stado głupich Myśliwych niemających pozwolenia na BROŃ.Czasami zaatakowana sarna ma więcej inteligencji od skompresowanej ilości pomóg.ł
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 21:34:22
Zaawansowany użytkownik
witaj mentor
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 21:38:53
Zaawansowany użytkownik
Witaj jak tam tlumaczenia typu zawór rozpręzny.
Człowiek w stadzie staje się baranem.Dlatego jestem indywidualistą.Omijając grono zaprzyjażnionych forumowiczów.
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 21:45:20
Zaawansowany użytkownik
nie myli się ten kto nic nie robi i niepodejmuje decyzji.
Bogdan moja propozycja.
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 21:48:32
Zaawansowany użytkownik
Juz chyba wszystkie nazwy Polskie opanowałem
jedyny moj problem to bary i kw
jak sie uzywa jednostek innych to ciezko sie przestawic na europejskie

a co sie stalo ze znowu znieniles nick? Smile
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 21:53:25
Zaawansowany użytkownik
Szczegolne podziekowanie za Pomoc Dla byniom mentor stefanbud i Tadeusz4321 za wasze tlumaczenia
a dla byniom rowniez za jego programy dlamnie
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 22:01:10
Zaawansowany użytkownik
Szczeże jestem chamski i ponoć z niewiedzą.Ale do niewszystkich.Nad wiedzą pracuję i uczę się Niewiedzy mówię nie i dlatego.Dla ludzi z wiedzą nie chamskich tak jak byniom staram się być innym.Tacy ludzie jak byniom czasami mnie chamują.A wypowiedzi typu barbie rozprężają do wypowiedzi.Nawiązując do rozmowy tel. galon poszedł do góry?
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-08, 22:14:34
Zaawansowany użytkownik
Pewien czas nie było mnie na forum, a dostawałem e-mail od forumowiczów z pytaniami. Oni się boja Was zapytać, Jak się pewnej osoby zapytałem czemu się nie pyta na forum, to mi odpowiedział "bo jak ich się zapytam to mnie pewnie z gnoja ze tego nie wiem"
Panowie to może jak ktoś powie "nie" na forum to nie krytykujcie, nie wszyscy muszą mieć takie samo zdanie na pewien temat. Zawsze trzeba wysłuchać za i przeciw, i samemu podjąć decyzje. A nie bić się na forum bo ja mam racje a on nie.

Jak wszyscy mieli by takie samo zdanie to nie było by wyborów rządu, tylko był by prezydent i on by ustalał jak ma być w kraju.
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 22:28:00
Zaawansowany użytkownik
Można mieć dwie odpowiedzi Merytorycznie przedstawione inaczej i każda będzie prawidłowa.Stopień zrozumiałości odpowiedni do odbiornika informacji.
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 23:18:33
Zaawansowany użytkownik
Bogdan_New_Jersey napisał(a):Pewien czas nie było mnie na forum, a dostawałem e-mail od forumowiczów z pytaniami. Oni się boja Was zapytać, Jak się pewnej osoby zapytałem czemu się nie pyta na forum, to mi odpowiedział "bo jak ich się zapytam to mnie pewnie z gnoja ze tego nie wiem"
Panowie to może jak ktoś powie "nie" na forum to nie krytykujcie, nie wszyscy muszą mieć takie samo zdanie na pewien temat. Zawsze trzeba wysłuchać za i przeciw, i samemu podjąć decyzje. A nie bić się na forum bo ja mam racje a on nie.

Jak wszyscy mieli by takie samo zdanie to nie było by wyborów rządu, tylko był by prezydent i on by ustalał jak ma być w kraju.
Ja tylko eliminuję samopały aby niezrobiły sobie krzywdy.
  • Odpowiedz

barbie

2011-01-08, 23:36:17
Top użytkownik
kolega nie udzielił odpowiedzi Bogdanowi---wstydzi się że został zbanowany przez administratora forum .dlatego założył sobie kilka nowych imion .
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-08, 23:58:10
Zaawansowany użytkownik
barbio lalko czy ty uważasz że bogdan niejest inteligiętny w porównaniu do ciebie. Opuszczając ten kraj.Lalko próbujesz zdobyć coś niczym.On osiągnął firmę a ty scedowane obowiązki kierownika zakladu związane z utrzymaniem.Problem brak wiedzy = telefon firma regionalna.
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-09, 00:08:42
Zaawansowany użytkownik
Panowie u was jest już pierwsza w nocy. Dajcie spokój już na dzisiaj.
  • Odpowiedz

Bogdan_New_Jersey

2011-01-09, 00:09:42
Zaawansowany użytkownik
lepiej pomyślcie o figlarnej nocy Smile
  • Odpowiedz

mentor

2011-01-09, 00:13:05
Zaawansowany użytkownik
Przecież znasz naszą mentalność.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa