Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

zatonął pływak :)

10 Odpowiedzi, 8096 Wyświetleń

jacek 64

2012-06-02, 13:43:32
Zaawansowany użytkownik
Witam Kolegów. Pompka skroplin ( podobna do Orange) . Tylko że w kolorze niebieskim . Czas pracy 2 lata . Przyjeżdżam na serwis. Woda sie przelewa przez wężyk odpowietrzajacy. I tu szczęka mi opadała . Pływak zanurzony w wodzie leży na dnie . Utonął. Napił się wody materiał ( jakiś rodzaj styroduru, lub pianki z przymocowanym magnesem. Okazało sie że w tej firmie na 12 klimatyzatorów wszystkie mają pływaki na dnie...Jak się ręcznie podniesie pływak to pompka sie załącza. Czy mieliście podobne przypadki ? Czy producent zmieniał ( po gwarancji ) pływaki ?
  • Odpowiedz

miezala5

2012-06-02, 14:59:29
Top użytkownik
W Chinach to i plywak potrafi zatonac!Smile)
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-02, 21:13:39
Top użytkownik
Cwaniacy zamontowali wiedząc że naiwnych firm serwisujących nie brakuje.Dlaczego inwestor nie zgłosił problemu do firmy która to montowała?.A jeśli jesteś z tej firmy która montowała to nie zadawaj głupich pytań typu podobna,
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

jurek01

2012-06-03, 06:07:54
Użytkownik
Miałem taki przypadek w Katowicach z tą 'niebieską pompką' ale po wyczyszczeniu zbiorniczka i pływaka kilka dni już pracuje
  • Odpowiedz

jacek 64

2012-06-03, 08:07:44
Zaawansowany użytkownik
Wysuszyłem ten pływak i jakiś czas pływał . Ale zaczął pić wodę . Jest zbyt niepewny . Dla eksperymentu wykonałem taki sam ze styroduru . Testuję już 2-gi dzień. Na razie pływa. Spróbuję znaleźć generalnego dostawcę tych pompek . Podejżewam że wie o problemie .
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2012-06-03, 08:21:04
Top użytkownik
Witam

Przypomniał mi się kawał, nie tyle z pływakiem co z narciarzem wodnym. Zatonął narciarz wodny w jeziorze i ratownicy w szybkiej akcji go wyciągają, robią usta- usta. Na to jeden: ty tamten miał narty a ten ma łyżwy. Wink

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

zuku

2012-06-03, 12:27:59
Użytkownik
Te pompki sprzedawała Centrum Klima - też mi się to zdarzyło
  • Odpowiedz

kondzio85

2012-06-03, 19:41:51
Użytkownik
Miałem podobne problemy z podróbkami pompek aspen mniorange. Rozprowadzała je hurtownia wigmors. Ale za zauważeniu problemu wycofała towar i producent wypościł serie bez usterek. Orginalene MiniOrange miały pływak jakby ze styropianu a podróbki z zółtej pianki która faktycznie piła wodę. Poprawione pływaki przyszły tez z tej żółtej piani tylko tym razem zostały polakierowane.
  • Odpowiedz

jacek 64

2012-06-04, 18:32:14
Zaawansowany użytkownik
Hurtownia wysyła mi za darmo 12 pływaków do wymiany , temat zakończony.
  • Odpowiedz

mentor12

2012-06-04, 18:52:14
Top użytkownik
Normalne firmy montujące dają trzy lata gwarancji
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."

Tom Peters
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa