Witam Kolegów. Pompka skroplin ( podobna do Orange) . Tylko że w kolorze niebieskim . Czas pracy 2 lata . Przyjeżdżam na serwis. Woda sie przelewa przez wężyk odpowietrzajacy. I tu szczęka mi opadała . Pływak zanurzony w wodzie leży na dnie . Utonął. Napił się wody materiał ( jakiś rodzaj styroduru, lub pianki z przymocowanym magnesem. Okazało sie że w tej firmie na 12 klimatyzatorów wszystkie mają pływaki na dnie...Jak się ręcznie podniesie pływak to pompka sie załącza. Czy mieliście podobne przypadki ? Czy producent zmieniał ( po gwarancji ) pływaki ?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
zatonął pływak :)
10 Odpowiedzi, 8096 Wyświetleń|
W Chinach to i plywak potrafi zatonac!
)
Cwaniacy zamontowali wiedząc że naiwnych firm serwisujących nie brakuje.Dlaczego inwestor nie zgłosił problemu do firmy która to montowała?.A jeśli jesteś z tej firmy która montowała to nie zadawaj głupich pytań typu podobna,
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
Miałem taki przypadek w Katowicach z tą 'niebieską pompką' ale po wyczyszczeniu zbiorniczka i pływaka kilka dni już pracuje
Wysuszyłem ten pływak i jakiś czas pływał . Ale zaczął pić wodę . Jest zbyt niepewny . Dla eksperymentu wykonałem taki sam ze styroduru . Testuję już 2-gi dzień. Na razie pływa. Spróbuję znaleźć generalnego dostawcę tych pompek . Podejżewam że wie o problemie .
Witam
Przypomniał mi się kawał, nie tyle z pływakiem co z narciarzem wodnym. Zatonął narciarz wodny w jeziorze i ratownicy w szybkiej akcji go wyciągają, robią usta- usta. Na to jeden: ty tamten miał narty a ten ma łyżwy. ![]() Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
Te pompki sprzedawała Centrum Klima - też mi się to zdarzyło
Miałem podobne problemy z podróbkami pompek aspen mniorange. Rozprowadzała je hurtownia wigmors. Ale za zauważeniu problemu wycofała towar i producent wypościł serie bez usterek. Orginalene MiniOrange miały pływak jakby ze styropianu a podróbki z zółtej pianki która faktycznie piła wodę. Poprawione pływaki przyszły tez z tej żółtej piani tylko tym razem zostały polakierowane.
Hurtownia wysyła mi za darmo 12 pływaków do wymiany , temat zakończony.
Normalne firmy montujące dają trzy lata gwarancji
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY