dziś trafiła mi się przybajerowana zamrażarka aht ze sprężarką danfosa zasilaną inwerterem . czy ktoś ma jakąś dokumentacje do tego sterownika . nie mogę przestawić temperatury . dodaję zdjęcie wynalazku.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
zamrażarka aht
13 Odpowiedzi, 19546 Wyświetleń|
To nie zdjęcie twojego przypadku
Nie siej.
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
no nie moj ale taki
No to jaki?
"Wszelka innowacja nie jest zasługą badań rynkowych ani starannie dobranych grup dyskusyjnych, ale dziełem rozzłoszczonych ludzi."
Tom Peters
Może to :
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
A tu masz jeszcze symbole sprężarek, części itp.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
dzięki serdeczne, o to mi chodziło
witam
- ten sam model ale inny problem. wezwano mnie bo , na wyświetlaczu (Danfosa) +5* !! . Kazałem do mojego przyjazdu rozmrozić ,wyłaczyć. Po przyjezdzie włączyłem podpiełem zegary i w granicach 1 bara ( czynnik r 290) . W ciągu może 15 min temp. w meblu ( - 28 ) na moim przenośnym , natomiast na sterowniku (- 5) . Więc czy to mała ilość czynnika ( czujkę sprawdziłem) ,czujka umieszczona w podłodze .
Prawdopodobnie nie uwzględniłeś bezwładności pomiaru przez czujnik w podłodze, moim zdaniem układ chłodniczy OK. Problem raczej w odszranianiu, niewłaściwej eksploatacji, zaników napięć itp.
O.K ale jeszcze inny problem, tym razem AHT ale z tradycyjną sprężarką. Dwa dni temu przyjeżdzam a tu urwana rurka serwisowa. Więc naprawa, próżnia , gaz (404) na wagę, i start ( nie wymieniłem filtra !) i nic - tłoczna zimna. Odcinam kapilarę od filtra - drożna , natomiast z filtra nic! Powoli odcinam przyłącze filtra z drugiej strony i...bum brązowa maź(?) w dużej ilości.Przedmuchałem instalacje kilkakrotnie , nowy filtr, próżnia , gaz, start i mrozi, przy - 15 jadę do domu. Dzisiaj rano telefon - nie mrozi.
Czy to znaczy że sprężarka wyrzuciła na pustym olej do instalacji - się zatarła ? Mieliście coś podobnego. Pzdr
,,Błoto"- uszczelnienie układu, płukanie, wymiana oleju. Robota na warsztacie, pracochłonna i kosztowna.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-07-25, 18:42:58 przez mg.)
Proponuję przewymiarować filtr po w/w czynnościach.
A to błoto robi się jak długo pracuje z powietrzem w układzie, olej też do wymiany jeśli sprężarka jeszcze chodzi.
Bardzo diękuję za konkrety a sprężarka działa a klient zastanawia się czy to się opłaca
![]() Pzdr |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY