Witam
Przejrzałem forum i doszedłem do wniosku, że ile osób tyle opinii.
Jednak może ktoś (jeśli się da) jasno określi która klimatyzacja jest lepsza.
Chodzi mi o średnią półkę cenową (urządzenie około 5kW) ? powiedzmy aby z montażem (ewentualnie regulatorem i dodatkową grzałką) mieściło się w około 4500 brutto.
Wiadomo, że inverterowa się nie załączy przy około -20 (ale skoro na zewnątrz jest tak zimno, a grzejniki w serwerowni są odłączone to zapewne nie będzie potrzeby aby klima chodziła) ? ale kto wie?
. Różne firmy zaproponowały różne rozwiązania ? może niektóre od razu odrzucicie z uwagi na to, iż więcej z nimi problemów niż pożytku i tak np.:
- Fuji RSG12LE INVERTER,
- LG S18AHP z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- Galanz Model: konwencjonalny Moc chłodnicza: 5,1 kW z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- MDV Model: konwencjonalny Moc chłodnicza: 5,3 kW z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- Mistral Model: inverterowy Moc chłodnicza: 3,8 kW,
- LG E12SQ inverterowy,
- ELECTRA JGF-12 z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- Chigo CS- 35H3A-M94AH4 z zestawem pracy całorocznej,
- Galanz Galaxy AUS-12H53R150L6 przystosowany do pracy całorocznej,
a może polecicie coś innego?
Przejrzałem forum i doszedłem do wniosku, że ile osób tyle opinii.
Jednak może ktoś (jeśli się da) jasno określi która klimatyzacja jest lepsza.
Chodzi mi o średnią półkę cenową (urządzenie około 5kW) ? powiedzmy aby z montażem (ewentualnie regulatorem i dodatkową grzałką) mieściło się w około 4500 brutto.
Wiadomo, że inverterowa się nie załączy przy około -20 (ale skoro na zewnątrz jest tak zimno, a grzejniki w serwerowni są odłączone to zapewne nie będzie potrzeby aby klima chodziła) ? ale kto wie?
. Różne firmy zaproponowały różne rozwiązania ? może niektóre od razu odrzucicie z uwagi na to, iż więcej z nimi problemów niż pożytku i tak np.:- Fuji RSG12LE INVERTER,
- LG S18AHP z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- Galanz Model: konwencjonalny Moc chłodnicza: 5,1 kW z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- MDV Model: konwencjonalny Moc chłodnicza: 5,3 kW z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- Mistral Model: inverterowy Moc chłodnicza: 3,8 kW,
- LG E12SQ inverterowy,
- ELECTRA JGF-12 z przystosowaniem do pracy całorocznej,
- Chigo CS- 35H3A-M94AH4 z zestawem pracy całorocznej,
- Galanz Galaxy AUS-12H53R150L6 przystosowany do pracy całorocznej,
a może polecicie coś innego?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
- więc może zerkniesz i napiszesz co sądzisz o zaproponowanych klasycznych klimach?
No to życzę powodzenia