Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarki w chińczykach

46 Odpowiedzi, 45108 Wyświetleń
Wstecz 1 2

forumklima

2011-02-15, 18:13:41
Nowy użytkownik
mg napisał(a):
forumklima napisał(a):
byniom napisał(a):tak naprawde to te które montuje to w żadnym nigdy nie było rurek w zestawie a te z którymi się spotkałem to klienci je kupili w marketach budowlanych i tam były w zestawach.

Zgadzam się, tylko w tych z hipermarketu są rurki , a jeszcze Galanz daje przewody zasilające , sterownicze /w granicach 2-3m/, rurkę do skroplin 2 m i otok plastikowy od przepustu

Nieprawda, dają rury, dają przewody, od 3,5 do 5m instalacji w zależności od modelu.

Ja nie neguje ze nie ma tylko ,że nie spotkałem w innych firmach
  • Odpowiedz

bxz

2011-02-15, 18:17:18
Zaawansowany użytkownik
o sprężarkach miało być ;p
któryś jeszcze producent ujawnia jakie daje sprężarki?
a co powiecie o Gree? ich cena nokautuje mnie na jednej inwestycji... już nie pierwszy raz... a podobno to samo jest w LG Wink ile w tym prawdy nie wiem...
NO
  • Odpowiedz

mg

2011-02-15, 18:19:41
Top użytkownik
GREE to nie MIDEA?
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-02-15, 18:21:25
Moderator
Gree to taki składak czy dobry czy zły tego nie wiem bo kilka sztuk tego założyliśmy do klientów mało wymagających i jakoś działają już ok 3 lat. Pzdr
  • Odpowiedz

forumklima

2011-02-15, 18:22:31
Nowy użytkownik
W LG to tez japońskie sprężarki - TOSHIBA, HITACHI i Panasonic podzespoły Korea
Gree nie montowali my to nie znaju Cool
  • Odpowiedz

bxz

2011-02-15, 18:24:09
Zaawansowany użytkownik
kumpel ostatnio montował sunierdeval... na zlecenie inwestora sam montaż :p i mowił że jakieś japońskie sprężarki tam są... a jakie nie pamiętam ;p
NO
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-02-15, 20:12:46
Top użytkownik
Witam

W SD jest Toshiba.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

awax

2011-02-16, 07:09:16
Top użytkownik
Jednym słowem cena zależy od etykietki???
  • Odpowiedz

alien

2011-02-16, 13:38:40
Nowy użytkownik
awax nie do końca, zamontowałem kanałówkę GALANZA 14 kw, to w momencie startu sprężarki myślałem że bomba wybuchła Smile.
Sama praca agregatu to jak byś stał przy 100 chilerach.
  • Odpowiedz

awax

2011-02-16, 14:49:37
Top użytkownik
alien napisał(a):awax nie do końca, zamontowałem kanałówkę GALANZA 14 kw, to w momencie startu sprężarki myślałem że bomba wybuchła Smile.
Sama praca agregatu to jak byś stał przy 100 chilerach.

Czy takich miałeś więcej,czy jedną?Ja nieraz uciekałem od hałasu markowych.
  • Odpowiedz

awax

2011-02-16, 16:29:51
Top użytkownik
patusX napisał(a):awax a jak tam twoje forum? cicho głucho? co zmienisz w tym roku? moze nazwe organizacji bo wiesz podatki moze nazwiesz sie tescokcchik?

Moje forum ma się dobrze,są tam same konkrety i brak" martwych dusz"i postów w stylu Twojego.
Co do organizacji to też ma się dobrze,nie ma potrzeby zmieniać nazwy.
  • Odpowiedz

awax

2011-02-16, 16:43:34
Top użytkownik
patusX napisał(a):masz zycie na forum ale co w dziale "przedstaw sie" i nic wiecej smieszny jestes awax chcesz aby twoje forum bylo lepsze niz to? nie rób forum tylko cos zmien a czekam na zminy jak cos zmienisz konkretnie to pisze na forum to dołacze do organizacji

Coś się Tobie pomyliło,ja nigdy nie chciałem aby forum kcichik było lepsze od tego.Ono z założenia jest inne.Jest dla profesjonalistów którzy nigdy np.nie robiliby chłodni z zamrażarki.Forum klimatyzacja jest publiczne,porad szukają tu głównie użytkownicy urządzeń,forum Centrum ma na celu kontakty osób czynnie wykonujących zawód chłodnika .Te fora moga się jedynie uzupełniać ,nie konkurować.Czynny udział na jednym nie wyklucza drugiego.
Poczytaj posty z ostatnich miesięcy to może zauważysz różnicę.
  • Odpowiedz

KlimTech

2011-02-16, 16:45:14
Użytkownik
hehe nie gryźcie się Smile co do stronki awax zmienił bym coś Smile na stronce głównej w obrazku KLIMATYZACJA masz urzadzenia AUX-a natomiast w ofercie go nie posiadasz Smile

Co do sprężarek mój pogląd na te sprawy jest taki że jak się popsuje to kupię taka, która odpowiada parametrami Smile

Pozdrawiam.
gadu-gadu: 3236154
  • Odpowiedz

awax

2011-02-16, 16:50:43
Top użytkownik
KlimTech napisał(a):hehe nie gryźcie się Smile co do stronki awax zmienił bym coś Smile na stronce głównej w obrazku KLIMATYZACJA masz urzadzenia AUX-a natomiast w ofercie go nie posiadasz Smile

Co do sprężarek mój pogląd na te sprawy jest taki że jak się popsuje to kupię taka, która odpowiada parametrami Smile

Pozdrawiam.

Nie jesteś na bieżąco,mam w ofercie również AUX tyle,że nie z Klimastaru
  • Odpowiedz

irroda

2011-02-16, 17:26:29
Zaawansowany użytkownik
patusX skoro jesteś moderatorem to powinieneś świecić przykładem i propagować kulturalne zachowania na forum " a tu nic! Pajacu "
pozdrawiam, użytkownik
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-02-16, 17:30:02
Moderator
Panowie cisza Smile.....
  • Odpowiedz

bxz

2011-02-17, 07:11:32
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):Jednym słowem cena zależy od etykietki???

Właśnie tak jest... przynajmniej ja tak uważam. Dla mnie wyznacznikiem jest producent sprężarki, bo to najdroższy element i serce urządzenia, a jak się co innego zepsuje łatwiej naprawić. I dlatego szukam chińczyków z markowymi sprężarkami skoro już muszę montować chińczyki. Smile

To może zapytam tak: jakie chińczyki macie w ofercie i dlaczego Smile

Proszę mi nie schodzić z tematu posta, nie spamować i nie obrażać innych Wink
NO
  • Odpowiedz

tommatiz

2011-02-17, 07:24:20
Moderator
bxz napisał(a):
awax napisał(a):Jednym słowem cena zależy od etykietki???

Właśnie tak jest... przynajmniej ja tak uważam. Dla mnie wyznacznikiem jest producent sprężarki, bo to najdroższy element i serce urządzenia, a jak się co innego zepsuje łatwiej naprawić. I dlatego szukam chińczyków z markowymi sprężarkami skoro już muszę montować chińczyki. Smile

To może zapytam tak: jakie chińczyki macie w ofercie i dlaczego Smile

Proszę mi nie schodzić z tematu posta, nie spamować i nie obrażać innych Wink
Sprężarka to nie wszystko, liczy się jeszcze elektronika. Jak założysz Chińczyka On/Off do serwerowni to w szybkim czasie padnie Ci elektronika a dokładnie przekaźnik od częstotliwości włączeń. Częstym utrapieniem jest to w MC QUAY ACSSON i CHIGO. Pytasz jakie mamy Chińczyki odpowiadam: My w ofercie mamy HAIERA dla klienta który nie wymaga nic innego jak tylko chłodu i musi na prawdę chciec tego urządzenia Smile. Pzdr
  • Odpowiedz

awax

2011-02-17, 07:28:55
Top użytkownik
Zamontowaliśmy sporo Chińczyków i nie padł nam żaden.
Zapraszam ,można o sprawdzić,m.in splity montowane ponad 5 lat temu.
Co do Haiera to naprawdę fajne urządzenia.
Oczywiście też chciałbym montować same z najwyższej półki,ale niestety nie wszędzie inwestorzy zgodzą się na koszty.
  • Odpowiedz

bxz

2011-02-17, 08:39:47
Zaawansowany użytkownik
z tym HAIERem mnie zaskoczyliście... w pierwszej firmie miałem z nimi styczność... tylko podobno haier się wycofał z klim... a płytki wysyłali w 24h i nie marudzili czy zadawali zbędnych pytań... to są jeszcze na rynku czy nie, bo zgłupiałem. i te promocje za obrót Wink

Edit:
tommatiz napisał(a):Sprężarka to nie wszystko, liczy się jeszcze elektronika. Jak założysz Chińczyka On/Off do serwerowni to w szybkim czasie padnie Ci elektronika a dokładnie przekaźnik od częstotliwości włączeń. Częstym utrapieniem jest to w MC QUAY ACSSON i CHIGO. Pytasz jakie mamy Chińczyki odpowiadam: My w ofercie mamy HAIERA dla klienta który nie wymaga nic innego jak tylko chłodu i musi na prawdę chciec tego urządzenia Smile. Pzdr

Elektronikę można wymienić dużo łatwiej bo bez ingerencji w instalacje chłodniczą.
NO
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-02-17, 08:47:40 przez bxz.)
  • Odpowiedz

zuku

2011-02-17, 17:57:50
Użytkownik
Co za różnica czy w klimie jest sprężarka sanyo toshiba czy matsushita, jak i tak wszystkie są z chin. Ile razy ktoś z forum wymieniał sprężarkę w klimie którą sam zamontował?? Jak montaż jest profesjonalnie wykonany to każda sprężarka myślę że wytrzyma podobny okres. Co do galanza montowałem dwie szt. ściennego 2,7 kW i kanałówke 10 kW. W kanałówce fabrycznie była zamontowana grzałka karteru na sprężarce SANYO. J.zew. do najcichszych nie należy ale w normie się mieści.
Najgłośniejsza klimę jaką montowałem to było CALDO on/off. Aż mi głupio było przed użytkownikiem,
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa